all my coats

1/11/2014


Nedávno jsem dostala od čtenářky dotaz, kolik mám kabátů nebo kolik je správný počet? Tak jsem si v hlavě dala dohromady, kolik jich ve skříni mám. Neexistuje správné číslo. Vždycky záleží na tom, k čemu se vám daný kousek hodí, pak také na střihu, délce, propracovaných detailech, atd. Za základ považuju alespoň tohle trijo: černý, hodí se skoro ke všemu a je to ideální partner na večer k šatům. Klasický béžový v oblekovém střihu. Skvělý k džínám a bílé košili. Unosíte ho s přírodními barvami, ale klidně i černou nebo červenou. Poslední je šedivý, líbí se mi v oversized velikosti. Dá se nosit s podobnými odstíny šedivé pro monochromatický vzhled, nebo černou a bílou, když nechcete dlouze přemýšlet, co na sebe. Dala jsem dohromady výtah těch svých kabátů a pořád jich nemám dost. Ten šedivý mi ještě chybí...

Můj nejstarší kabát. Má vypasovaný trochu vojenský střih. Líbí se mi jak rozeplý, tak i převázaný páskem. Ideální na večer přes šaty, nebo na denní pochůzky, třeba jako mám v tomhle looku.
Kabát, který jsem objevila jako poklad v seconhandu. Sice ho moc často nenosím, ale má skvělý střih. Jen není tak teplý, počkám si, až bude o pár stupňů víc. Vezmu si ho se světlými kalhotami a béžovým svetrem.
Béžový tenčkot je pro mě taky základ šatníku. Nejraději ho kombinuji s džínami a volnější košilí nebo svetrem, společně s leopardími loafers pro casual look.
Vínová je moje oblíbená barva na zimu, takže jsem jeden takový kabát musela mít. Tenhle je navíc v biker střihu, takže nejlepší se skinny s kalhotami a drsnějšími botami.
Černé nikdy není dost, ani na věcech a už vůbec ne na botách. Tenhle biker kabátek jsem si přivezla z Londýna, ale v F&F ho stále ještě někde mají ve slevách.Výhoda, nechytají se na něj tolik chlupy.
Tartanová kosta se vrací každou sezónu, těd se dala sehnat snad na všem. Mně se nejvíc líbí v téhle barevné kombinaci. Stačí doplnit bílou, černou nebo šedivou a denimem.
Další úlovek ze seconhandu. Má dokonalou barvu a je vlněný. Líbí se  mi v kontrastu s něčím koženým, jako jsou kalhoty. Aby celý look nevypadal moc tmavě, chce to rozbít něčím světlým.
Camel kabát mám už dlouho. Vždycky se kněmu vracím. Má vypasovaný střih a zlaté detaily. Ráda ho kombinuji s hnědými dopňky a džíny.
Růžová je trendy barva této zimy. A já se do ní zamilovala. Líbí se mi celý outfit jen v jemných tónech. Proč si  neosvěžit šatník něčím pastelovým. Využiju ho se sukněmi a šaty ještě s příchodem jara.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. no wau. tolko kabátikov. Nechytám sa na ne ani zdaleka...

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa z tvojich najviac paci tartanovy, ktory si si robila sama, dalej tmavozeleny, bledoruzovy a bezovy trechcoat. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Sbirku Ti tiše závidím, nejlepší je podle mě ten tartanový, možná i tím, že je vyrobený tvou osobou :-) Dále si mi potom líbí poslední dva..:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ten hnědý svetr, co máš na první fotce, mám taky, je strašně super :) Páni a že těch kabátů máš! Já mám akorát klasický černý, takový do vínova a černý trenčkot, nic víc. Budu muset sbírku rozšířit, kéž bych měla štěstí v sekáči!

    OdpovědětVymazat
  5. Máš krásnou sbírku kabátu. Nejvíc se mi líbí vínový z Lindexu, růžový a pak tartanový.
    Já si teď akorát tvořím pelerínu, tak snad ji stihnu dodělat, než přijde jaro. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, taková sbírka, taky bych si dala říct :D já nemám ani jeden :) ten tartanoý a vínový se mi asi líbí nejvíc :) ále, stejně bych si nevybrala nejhezčí! :) a máš k tomu i super outfity ;)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  7. Ta čtenářka jsem byla já a moc jsi mě tím článkem potěšila! :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images