home wishlist

3/16/2014

1) pillow case Bella Rose, 2) mirror tray La Déco, 3) chandelier Bella Rose, 4) wooden tray La Déco, 5) bedside table White Home, 6) lantern La Déco, 7) candle holder White Home, 8) chair White Home

Jak už asi víte, zařizuju si teď nové bydlení. Přestěhovala jsem se blíže k centru města do starého obecního domu, s vysokými zdmi, štukovanými stropy, parketami na podlaze, velkými dřevěnými dveřmi. Proto jsem byla hned rozhodnutá podpořit nový prostor věcmi, které starý nádech ještě víc zvýrazní. Jednu věc, kterou při obhlížení zařízených bytů pozoruju, je absolutní nerespektování daného místa. Pokud bych se stěhovala do novostavby, tak si ji zařídím úplně jinak. Jednodušeji a moderněji, To samé platí u loftu, kde se dá ale víc pohrát s doplňky, které prostor více zútulní. Ale zpátky ke mně domů. Chtěla jsem si u mě opravdu vytvořit domov. Pro mě je důležité mít se kam každý den vracet a hlavně těšit se tam. Netrávím každý den někde venku, doma tvořím, vymýšlím, bloguju, nějak se realizuju. Ještě je tu spousta zařizování, ale když si uděláte seznam věcí, které sháníte, je snazší se ho pak držet. Ten seznam si berte s sebou pokaždé, když se budete chystat jít nakupovat vybavení bytu. Zbytečně tak nekoupíte věci, nábytek, doplňky, které nevyužijete. Do mého bydlení jsem zvolila několik stylů. Kombinuji francouzský venkovský styl se zámeckým nádechem. Proto jsem se zamilovala do křišťálových lustrů, na vysoké stropy jsou přímo stvořené. Nábytek vybírám dřevěný v bílé barvě. Jídelní židle Ludvík jsou tak pohodlné a pokud jste šikovní, můžete si je pokaždé potáhnout jinou látkou. Ještě musím sehnat kulatý stůl do jídelny. Na jeho střed dám zrcadlový tác se svíčkami a květiny. V prostorné ložnici máme krbovou římsu se starožitným zrcadlem. Na římsu se skvěle hodí kovový víceramenný svícen. Velké lucerny se svíčkami, které umístíte na podlahu, ozvláštní každý kout. K posteli jsem si vysnila tenhle noční stolek. Zatím hledám jeho levnější variantu. Pokud se vám podobný styl bydlení líbí, koukněte na odkazy, navštivte bazary s antik nábytkem, sledujte i aukro nebo sbazar, kde je hodně prodejců, co nabízejí starý nábytek. Je to hledání, které ale stojí za to. Zajímají vás i takovéhle články o bydlení? Četli byste rádi další pokračování s jiným tématem? Budu ráda za návrhy...:)

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tyjo, bydlení tohoto typu byl vždycky můj sen, lokalita poblíž centra, ve starém domě s vysokými stropy... Doufám, že taky budu mít jednou něco takového. :) Proto by mě články o tom, jak se zřizuješ moc zajímaly, už jenom kvůli tomu, že moje stěhování nebude doufám za moc dlouho. Budou, až se zabydlíš, nějaké fotky? Věci jsou jinak vážně nádherné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, že budou...teď jsem ve fázi hledání textilních doplňků za rozumnou cenu...což je těžší, než jsem si myslela. Vzhledem k tomu, že máme stropy přes tři metry, tak sehnat závěsy, je docela boj :)

      Vymazat
  2. Nábytkem ses mi trefila přesně do vkusu, přesně takhle bych chtěla mít i já vybavený svůj byt. Jenom bych se vyhýbala bytu s vysokými stropy, v takovém teď bydlím, a neshledávám na tom nic praktického :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krasne kousky vybiras. To musi byt krasna lokalita i byt. Tyhle stare zastavby maji hodne co do sebe. Tesim se az ukazes fotky z vaseho domova. :)
    Ja porad nemam hotovy obyvak a ani to nechci nijak uspechat.
    Jinak jsem te nominovala do tagu "V perinach", vice info u me na blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. koukam, ze mame stejny vkus :) take bydlim ve starem dome s vysokymy stropy, parketami a drevenymi dvermi a mam to i podobne zarizene :) vzdycky jsem milovala stare veci, moderni interiery mi moc nerikaji.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images