how to mix patterns

7/10/2014


Mixujete, nosíte více vzorů najednou? Líbí se vám tenhle trend, ale nevíte jak na to? Mám pro vás malou dávku inspirace. Já sama sice moc vzorovaného oblečení nevlastním, ale láká mě ovládnout tenhle styl na jedničku. Takový outfit v ulicích jen tak někdo nepřehlédne...

flower prints
Květinové potisky mohou být jemné, drobré, romantické nebo naopak výrazné a velkoformátové. To ale nebrání obléct se do nich od hlavy až k patě nebo přidat další vzor, který outfit podtrhne. Co takhle vyzkoušet svou oblíbenou květinovou sukni s pruhovaným tričkem. Vypadá to šik, když ještě doladíte barevně kabelku a boty, nemá to chybu. Nebo zkombinujte drobný vzor s velkými květy, tak jako si s tím poradila Olivia Palermo. Stačí se držet podobného barevného spektra. Troufnout si ale můžete klidně i na výraznější potisk. Neonové barvy s bílým podkladem a opálenou pokožkou přímo mluví létem. Nazujte sandálky v barvě, která se objevuje na vzoru a máte vyhráno.Květiny půjdou dohromady i jiným grafickým potiskem, zkuste klidně puntíky nebo kostku. Co je doplnit zvířecím potiskem? Takové leopardí psaníčko nebo lodičky půjdou dohromady třeba s květinovým topem a džíny. Skvěle funguje i takový negativ a pozitiv. Vemte na sebe dva kousky se vzorem, které mají společné barvy. Na jednom převládá jedna barva, na tom druhém zase ta druhá. Vypadá to dokonale, co myslíte?


check prints
Kostka je sama o sobě zajímavá, ale ještě líp vypadá dohromady s něčím kontrastním. Pokud zvolíte kostkovanou košili nebo sukni v neutrálních barvách, můžete je oživit barevným kouskem. Nebo se držte jen jedné barvy. Doplňte svou košili květinovou sukní ve stejné barvě. Mně se tahle kombinace líbí snad nejvíc. Pokud máte barevnější mix, mixujte ho s dalším oblečením v barvě, která se objevuje již ve vzoru. Nešlápnete tak vedle. Pokud je kostka větších rozměrů, oblečte ji s drobnějším vzorem, nebo naopak. Máte sukni s velkoplošným potiskem...tak k ní vezměte košili s drobnějším vzorem.


animal prints
Zvířecí potisk je věčný. Vypadá skvěle, ať už oblečete leoparda, tygra, nebo jinou šelmu. Když se citlivě spojí s jiným vzorem, vypadá look naprosto stylově a originálně. Využijte příbuzných barev ze zvířecího vzoru. Spojte je s ladícími odstíny. Výsledek bude i přesto jemný, nenásilný. Opět můžete kombinovat velkoplošný vzor s drobnějším. Zvířecí vzor s geometrickým, jako jsou pruhy nebo kostka. Pokud máte odvahu troufněte si i na něco nečekaného, co třeba leopardí kabát a polka dot kalhoty, překvapivě to vypadá dost dobře.


graphic prints
Pruhy, linky, kostky či jiné grafické vzory, které se objevují v jednoduchým barvách se kombinují snad úplně nejjednodušeji. Díky použití jedné či dvou hlavních barev, není těžké najít souhru. Pruhovaný top vypadá dobře s kostkovanou sukní. Můžete opět použít kostkovaný vzor v několika variantách, stačí je sladit barevně. Plošný tisk s jemným vzorem v černobílé, ale i v barevné verzi říká, že se vyznáte. Pokud máte celý outfit v jedné barvě, přidejte kontrastní doplňky, boty, kabelku či brýle.


black and white
Nemáte rádi divočinu? I tak můžete skvěle mixovat různé kousky. Co třeba oživit tak basic kombinaci jako je černobílá. Stačí si vybrat různé vzory, které jdou společně dohromady. Drobné puntíky na černobílém podkladu, kostky s pruhy nebo květiny s orientálním vzorem, proč ne. Outfit bude zajímavý, ale nijak bíjící do očí.


You Might Also Like

7 komentářů

  1. Super článek! Takovou inspiraci občas nutně potřebuju a v mixování vzorů jsem uplně v začátcích, takže fakt ideální :)
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
  2. Když se to umí, tak je to prostě bomba :) tuhle jsem si v Praze koupila volné šortky s tropickým vzorem a měla jsem na sobě zrovna volnou bílo modrou pruhovanou košili, ke které jsem si je zkoušela a mile mě překvapilo, jak to k sobě výborně šlo! :)
    ...bezva článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek, Jani. Já tyhle tipy vždycky ráda přečtu a inspiruji se. Chce to ale kousek odvahy, protože naše města a jejich osazenstvo není na tuhle krásu zvyklé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, na druhou stranu si ale v duchu říkám, že někdo tu odvahu za ně musí být, abychom tu módu u nás v kotlině někam dál posunuli...

      Vymazat
  4. Super článek a krásná inspirace :-)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images