how to wear scarf

11/05/2014


Protože ranní i večerní teploty začínají pěkně klesat k nule, dostávají se na řadu šály a jejich různé podoby. Šály v zimě naprosto miluju, sama jich vlastním několik, ať už jsou lehounké, obřích rozměrů, pletené nebo vlněné. Je to skvělý doplněk, se kterým se dá stylově vyhrát a navíc plní příjemný účel, že nám netáhne na krk. Připravila jsem si pro vás inspirační článek, jak takové šály nosit, vrstvit a kombinovat...

simple chic
Nejjednodušší způsob, jak šálu nosit, je přehodit ji přes ramena. Hodí se pro typ, který má obdélníkový tvar, je delší a ze splývavého materiálu. Takový šál vypadá dobře v kontrastních barvách k neutrálnímu outfitu, který tak pomůže rozzářit. Nebo naopak můžete zvolit barevně podobný odstín klidně i se vzorem, tak jako je na prvním obrázku z trojice. Musím si pořídit více takových šálů, protože se mi líbí přehodit je jen tak přes kabát a jít.


casual style
Trochu ležérnější verze než ta předchozí. Omotejte šálu jen jednou kolem krku, jeden konec můžete klidně přehodit dozadu. Vypadá to skvěle, inspiraci jsme si vzali původně od letců. Líbí se mi takhle uvázaná např. pletená šála. U nich jsem měla problém, že byly zbytečně objemné, ale stačí ji omotat jen jednou a vypadá to hned lépe. Pokud vlastníte nějakou objemnější šálu tohoto typu, noste ji takto.


layers
Vrstvěte tenčí a splývavější šály, ať už jsou bavlněné nebo pletené. Takhle uvázaná šála outfit odlehčí a dodá mu více na zajímavosti. Líbí se mi v kombinaci se sakem, koženým křivákem nebo s kabátem v pánském stylu. Dokonalého looku dosáhnete, pokud si pohrajete se strukturou materiálu, tak jako v monochromatické verzi uprostřed trojice.


scarf knot
Zachumlejte se. Není nic lepšího, než se omotat a být v teple. Můžete tímto způsobem využít jak tenčí delší šály, tak i ty objemnější, pokud jsou kratší. Oživíte tím obyčejnou mikinu i strohý kabát. Mě uchvátilo podání od Garance, její šedobílá verze je skvělá. 


with belt
Prvně jsem tento styl zahlédla na přehlídce Burberry, kde se modelky procházely po mole v dlouhých rozevlátých šatech a přes ně měly dlouhé šátky přepásané páskem. Olivia si tenhle způsob hodně oblíbila. Pokud ale nechcete v našich končinách umrznout, zkuste verzi s kabátem. Jen je potřeba myslet na to, aby byl kabát delšího vypasovanějšího střihu a z měkkého materiálu. Pak vás tenký pásek hezky vytvaruje a dodá vám ženskou siluetu.


Pokud si plánujete doplnit zásobu šál, tak se podívejte třeba do Zary, Manga, HM, nebo Topshopu. Nevynechejte ani pánské oddělení, kolikrát zde najdu mnohem lepší výběr, pokud sháním něco jednoduchého. Vhod příjde občas i oddělení s domácími doplňky. To, co se tváří jako lehká deka nebo přehoz se dá často použít i jako šála. Najdete je v HM a Zara home, nebo M&S.

You Might Also Like

11 komentářů

  1. perfektný článok, ja chcem už dlhsiu dobu vyskúšat verziu s opaskom ale este som nenazbierala odvahu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě tahle verze taky láká přes kabát, nebo nějaké dlouhé bohémské šaty, které si ale nejdřív budu muset ušít :)

      Vymazat
  2. Skvely clanok :). Dakujem

    OdpovědětVymazat
  3. Super clanek! Ja saly miluju, takze pro me naprosto super inspirace!!:)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  4. Výborný článek ;) díky za tipy, já se hrozně těším až vyzkouším svůj obrovský světle modrý šátek s páskem.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý článek a hlavně, šál je nejlepší univerzální módní doplněk, dají se s ním dělat kouzla a dá se nosit v různých obměnách až na horké léto pořád ^_^
    Michael
    www.ontheleaf.net / facebook

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, i když ve mě teď soupeří se šálami má nová vášeň pro roláky :D

      Vymazat
  6. Super inspirace a tipy. Letos rozhodně plánuji nějakou novou šálu pořídit. Nejlépe dvě či tři, tak aspoň vím, kde a po jakých se poohlédnout :)

    New in: October 2014

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images