weekend in Dublin

12/04/2014


Jak už se v minulém postu zmiňovala, Dublin je krásné město, které mě dostalo svojí atmosférou. Úzké uličky, dokonce bez všudypřítomných zaparkovaných aut, jako to známe u nás, stará zástavba a centrum bez moderních budov. Naopak, na každém rohu kavárna, bar či restaurace a plno bylo maximálně v nákupních třídách. Proto jsem si Dublin asi nejvíc zamilovala. Není lepší pocit, než se procházet po městě a nenarážet přitom do davu lidí, tak jako jsem zažila v Londýně. To mě pokaždé dokáže pěkně otrávit. Tady všechno probíhalo naprosto v klidu a s vánoční atmosférou. Ulice, obchody, výlohy a restaurace se třpytily vánoční výzdobou, voněly po stromcích a zářili ve světle blikajících světýlek. Já mám tuhle předvánoční dobu moc ráda, vždycky mě to úplně naladí. 

Do Dublinu jsme letěli s Ryanairem, letenky jsme kupovali s dostatečným předstihem dvou měsíců, protože nám od něj chodí různé akční nabídky, a tak se naše zpáteční letenka vyšplhala jen na 1800,- za jednoho. Dopravu po městě jsme nemuseli řešit, protože jsme bydleli na Thomas street, což je pěšky do centra jen několik minut chůze. Navíc je městská doprava ve městě dost nepřesná a často hodně vytížená. Na doporučení přátel, jsme ji tedy raději nezkoušeli. Bydleli jsme opět přes Airbnb u milého páru. Angel, který nás přivítal, nám doporučil návštěvu několika zajímavých míst, místních barů, restaurací i svého obchodu s knihami The Library Project přímo v Temple Bar street. Tahle ulice je plná podniků a obchodů, rozhodně stojí za to se tudy alespoň projít.
Za jídlem jídlem a pitím jsme se vydali např. do Mercantile na Dame st., kde jsme zkusili prvního  Guinnesse, bez toho bychom nemohli odletět zpátky :D Za zdravým jídlem jako je asijská kuchyně a sushi se vypravte do Kokoro, kde mi opravdu moc chutnalo, pokud jste raději na maso, tak navštivte Bison Bar&BBQ, kde dostanete opravdu pořádnou porci jídla. Poslední večer jsme strávili v restauraci Fallon&Byrne, jejíž součástí je i vinárna a v přízemí obchod s potravinami a vínem. Cítila jsem se tu moc příjemně i díky velmi pozorné obsluze a skvěle vychlazenému Proseccu. Na ranní kapučíno a skvělý čokoládový dort skočte do Metro cafe, kde díky vyhřívané zahrádce, můžete sedět v teple i venku a sledovat ruch v ulici South William. Na rychlou svačinkou si můžete zajít klidně do prodejen Intersparu, kde kromě běžných potravin mají velký výběr šikovně baleného ovoce, müsli, zeleninových salátů, tortill a sendvičů. 

Z památek jsme stihli obhlédnout Hrad s přilehlými zahrady a kostelem, historické centrum Dublinu, univerzitu Trinity  College, katedrálu Sv. Patrika, muzeum Dublinia a okolí O'connell třídy, kde je toho hodně k vidění. Určitě toho při dalším pobytu navštívíme více, třeba mi něco doporučíte...

Za nákupy se vypravte do Grafton street, kde najdete takové obchody jako Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, nebo obrovské nákupní centrum Brown Thomas. Najdete zde snad každou designérskou značku. Hned v přízemí jsem zabrousila mezi oddělení kabelek od Valentina, Givenchy, Céline, Chloé a dalších. Najdete tu ale i obuv, oblečení, kosmetiku a spoustu dalšího. Nebo si jako já udělejte radost v sesterské galerii BT2, kde najdete o něco dostupnější značky, třeba můj oblíbený COS, nebo DKNY, Kenzo, Michael Kors, atd. Já si odtuď něco malého taky přivezla. Pánové by neměli vynechat značku T.M. Lewin v Anne street, můžu ji doporučit, mají skvělý výběr košil z velmi příjemných materiálů. Nevynechejte ani Topshop na Stephen's Green. Co mě opět moc nepotěšilo je cena bot, která je v zahraničí vždy vyšší než u nás. Kozačky, co mám z Alda tu vyšly v přepočtu o 1000Kč dráž než u nás. 

Už teď se nemůžu dočkat další cesty do zahraničí, tentokrát se chystáme na vánoční Budapešť, tak se můžete těšit na další report, ale sledovat můžete aktuálně i můj Instagram.  Je něco, co byste mi doporučili, kromě památek, protože ty už mám  z první návštěvy zkouknuté :)

You Might Also Like

1 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images