crumble with berries

1/02/2015


Jestli jako já zítra ráno nikam nespěcháte a máte před sebou volný celý den. Udělejte si radost skvělou snídaní plnou ovoce a oříšků. Pokud jste crumble ještě nikdy neochutnali, musíte. Je vážně neodolatelné.
K přípravě si vystačíte s čerstvým i mraženým ovocem, já použila mraženou směs lesního ovoce (maliny ostružiny, borůvky rybíz, jahody), směs nesolených oříšků (kešu, mandle, lískové a vlašské ořechy, pistácie), kokosový olej (dá se nahradit i kokosovým krémem), skořici a vanilku (může se vynechat). 
Do misek rozdělte porce ovoce, není potřeba jej ani nijak doslazovat. V mixéru nebo hmoždíři si nadrťte hrst ořechů, kterou smícháte se špetkou skořice a vanilky a kokosovým olejem nebo krémem tak, aby vznikla ořechová hmota. Tu pak navrstvěte do připravených misek na ovoce a dejte zapéct na 15 minut do trouby předehřáté na 150 stupňů. Ořechy krásně zezlátnou a ovoce se propeče. Pod ořechovou krustou objevíte to nejsladší překvapení, měkké ovoce se vší sladkou šťávou. Mějte krásný start nového dne a nechte si chutnat :)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. To musí chutnat báječně..nakoupíme oříšky a vyzkoušíme ^_^
    PS: ten "tácek" je vrch krabice od vína? Nebo se to dá někde koupit? <3
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to deska z krabice od vína, mívají je takhle balené v Lidlu :)

      Vymazat
  2. Mnam, to vypada skvostne, musim vyzkouset! A moc pekne naaranzovane ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus... bude skvělé třeba i se švestkami, nebo višněmi s kousky bílé čokolády.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images