green asparagus salad

1/20/2015


V tomhle období mám chuť oživit svůj jídelníček zase něčím svěžím, jako je třeba tenhle typicky jarní salát. Pokud ale seženete čerstvý chřest, proč si ho neudělat klidně teď.
Na přípravu budete potřebovat: 1 vejce, 2 menší mladé brambory, hrst čerstvého zeleného chřestu, 2 jarní cibulky, směs zelených salátových listů, olivový olej, sůl a pepř.
Na jogurtovou zálivku: 1 kelímek bílého jogurtu, 1 lžíci majonézy, citrónovou šťávu, špetku soli, čerstvě mletý pepř a italské bylinky.
Brambory uvařte se slupkou v osolené vodě, stejně tak i stonky chřestu, ze kterých odkrojíte tvrdé části. Chřest stačí povařit jen chvilku do změknutí. Vejce uvařte natvrdo. Mezitím si pokrájejte jarní cibulky i s natí na kolečka. Na talíř rozprostřete listy salátu, zakápněte olivovým olejem, přidejte zchladlé stonky chřestu, jarní cibulku, kolečka brambor pokrájená i se slupkou a rozpůlené vejce. Okořeňte čerstvým pepřem. Ingredience na majonézu smíchejte všechny dohromady a můžete podávat společně se salátem. Nechte si chutnat :) 

You Might Also Like

2 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images