#instaweek

1/29/2015

Po delší pauze jsem tu zase s instaweekem. Občas mě to donutí podívat se na uplynulé týdny a vzpomenout si, že nebyly jen o práci, ale i příjemně stráveném čase. 
Třeba jako ten poslední víkend, který byl plný akcí, že jsem se nezastavila, ale zároveň to bylo super. Po pracovní sobotě mě večer čekala oslava známých v Plzni. Pokud tu žijete, asi budete znát Zapa bar, který je kousek od náměstí. Skutečně tu dělají skvělé drinky  a obsluha je vážně milá, nechali nás tu až do 4 do rána :D Pokud jste tu na návštevě města, tak víte, kam večer zajít. 
Druhý den byl už o něco klidnější, konečně. Protože začal další roční Grand restaurant festival, měli jsme na něděli rezervaci v krásné a stylové restauraci Le Grill. Je součástí designového hotelu Mark. Za sebe můžu říct, že jsem se svým výběrem byla naprosto spokojená. Krásné prostředí, příjemná atmosféra, super obsluha a jídlo bylo fenomenální. Trochu jiná kuchyne než v Alcronu. Sice nemají michelinskou hnvězdu, já  bych jim ji ale s chutí hned dala. Od předkrmu, přes hlavní jídlo až dezert jsem byla nadšená, stejně tak i z výběru vína, která nám k menu doporučili. Stále se mi líbí koncept tohohle festivalu, kdy si za zvýhodněnou cenu můžete objednat i několikachodovou degustaci v místě, kam byste asi jen tak nezašli. Považuju to za skvělý nápad, jak lidi naučit chodit i do lepších restaurací, aniž by se s výběrem spálili. 
Kromě návštěv restaurací si dobré jídlo dopřáváme i doma. Kdo mě sleduje, ví, že vařím ráda a často. Doma teď prohlubujeme paleo jídelníček a vaříme převážně z masa a zeleniny. Je výzvou hledat nové a originální recepty. Doporučuju kuchařku Dobře živeni, pokud vás tenhle styl stravování zajímá.
A novinky v šatníku? Mám super kozačky z Alda, které jsem si pořídila ve slevách, už se těším, až vám je ukážu v některém outfitu, jen si musím najít o víkendu konečně čas. V Lindexu se mi podařilo ulovit pár prvních kousků na jaro, teď se jen dočkat tepleších dnů. A doma v koupelně se mi zabydlel ten nejlepší krém na ruce s vůní levandule od francouské značky Durance. Fakt, že se jím maže dokonce i můj přítel, dokazuje, že je to vyjímečný produkt. 
A jeden tip, kam určitě zajít na kávu. Cafe Amandine navštějuju jen občas, pokud se vyskytuju v blízkosti. Pokaždé mě tu ale přivítá ta příjemná atmosféra starých časů ve francouzském stylu a těch nechutnějších dezertů. Pozor, je to tu vysoce návykové, stejně jako jejich kapučíno :)

You Might Also Like

3 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images