plaid scarf

1/09/2015


Oblíbené místo pro focení a můj skvělý outfit do mrazivých dnů. Pro mě je pozadí na fotkách hodně důležité. Má s outfitem tvořit harmonii, tak aby fotka ve výsledku vypadala dobře. Okolí nemá narušovat ale ani být příliš fádní. Fotit se stále před jednou a tou samou zdí je nuda, až na Ivelinu z Frichic. Streetové fotky z ulic Londýna a NY jsou super, ale za prvé musíte mít sakra dobrou zrcadlovku, která má lepší hloubku ostrosti a k tomu ještě objektiv a za druhé chybí nám tady tak pěkné ulice, ve kterých je radost fotit. Tenhle nedostatek řeším hledáním vhodných míst. Vždy uvažuju o tom, jaký outfit se kam hodí. Jaké barvy převládají, jestli na daném místě svítí přímé světlo, nebo je tam spíše šero. Radost mi kazí všudy přítomné značky, plakáty, reklamy a odpadkové koše. V zahraničí zase zápasím s turisty. A teď ještě musíte dopředu myslet na to, jaké bude počasí, zda nebude pršet, sněžit nebo foukat vítr. Ještě vám to přijde jako hračka? Někdo by namítl, že se dá spousta věcí vyretušovat a vylepšit. Já ale fotky upravuji jen minimálně. Nic neretušuji, na blogu chci přece ukazovat sebe, takovou jaká jsem skutečně. Samozřejmě stačí znát pár pěkných póz, které vyjdou vždycky dobře. Na fotkách už jen dolaďuji ostrost, barvy a velikost. Rozhodně je ale co zlepšovat. V plánu je nová zrcadlovka, ale to až časem a určitě se chci přihlásit do nějakého kurzu focení, protože se toho o práci se zrcadlovkou a samotnou úpravou fotek mám hodně co učit. Napadají mě semináře a kurzy přes Megapixel, jestli jste je někdo už v minulosti absolvoval, budu ráda za zkušenosti, nebo klidně i z jiného školení, se kterým jste byli spokojeni.
V den, kdy jsme nafotily tyhle fotky, bylo pěkně mrazivo. Vzala jsem si na sebe oblíbenou šedou kombinaci. Kabát už znáte, nosím ho často. Alespoň vidíte, jak je šedivý kabát nepostradatelným kouskem. Nový je bílý svetr z Nasty Gal, který jsem nutně potřebovala. Má délku akorát, je lehce oversized s volnějším rolákem a perfektně hřeje, i když není vlněný. Určitě ho uvidíte i v dalších outfitech. Stejně jako tyhle plesnivé džíny. Jsou první, které vlastním. V téhle barvě se mi líbí vůbec nejvíc. Mají skvělý bokový střih a jsou perfektně pružné. Jediné kalhoty, ve kterých se mi příjemně cestuje. Antigona je mým nepostradatelným spojencem stejně jako kostkovaná šála, která look oživila. Ve skutečnosti se jedná o pončo, stačí ho ale složit a mám skvělou šálu. Zase další tip, jak nosit věci jiným způsobem :)

DIY coat, Nasty Gal turtleneck, Lindex skinny jeans, F&F scarf, Givenchy Antigona bag (similiar here), Zara boots

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Moc pěkná šála..
    A retušovat značky a koše je přece vpořádku, pokud nezasahuješ do oblečení a své postavy ;)
    Prima víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já spíš myslela retušování postavy a tak, ale stejně raději než maskování koše si dám práci s výběrem lepšího místa, i přesto, že jich u nás není tolik

      Vymazat
  2. tahle šedá kombinace je skvělá ! ♥

    https://www.youtube.com/watch?v=F0rWLeBDG7s

    OdpovědětVymazat
  3. Krasny outfit. Mas uplnou pravdu s tim prostredim. Ja nemam vetsinou fotografa a chodit se stativem sama a zrcadlovkou by zabralo moc casu. Fotim se casto doma na samospoust, proto muzu davat mozne varianty. No vetsinou se vyblejsknu pri odchodu behem peti minut.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak zrovna tohle rpostředí se mi moc líbí a navíc perfektně ladí s outfitem :). A fotky jsou opravdu krásné a ani nevím, co bych na nich extra vylepšovala, i když vždycky je tu samozřejmě prostor pro zlepšování :).

    OdpovědětVymazat
  5. Mám ráda černobílé nebo černočerní outftity. Proč mě nikdy nenapadlo zvolit šedou barvu :-O? Vypadá to naprosto fantasticky! :-)
    Zvu vás všechny na mou Giveaway o voňavé ceny :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Na tvůj blog jsem narazila náhodou a musím říct, že to byla láska na první pohled! Působíš na mě hrozně sympaticky a tvé outfity jsou krásné :). Hrozně se mi líbí tahle šedo světlá kombinace :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to jsi mi udělala radost, díky. Budu ráda, když se tu u mě "zastavíš" častěji :) Šedá je moje nejoblíbenější barva, podle toho taky vypadá zásoba šedých kousků v mojí šatně...

      Vymazat
  7. hledat ty správná místa je někdy dost těžký! (a ještě v zimě, to je nejhorší :D) jinak super look! :))

    http://sweetchillibyhana.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, je to dokonalé. V poslední době sem chodím čím dál častěji a těším se na nové outfity.

    Perfektně sem ten outfit zapadá a ta šedá Antigona je skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, přidávala bych outfity i častěji,ale kvůli práci a nedostatku času fotíme tak jednou týdně, když to o víkendech vyjde. Ale ten zbývající prostor na blogu zaplňuji jinými posty nejen o módě, snad také zajímavými :)))

      Vymazat
  9. Na to že džíny v plísňovém vzhledu nemusím, tak v tvém podání se mi líbí. Outfit je perfektní a místo také! Hlavně ten klobouk ti neskutečně sluší!

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný outfit a skvělé místo na focení:))

    OdpovědětVymazat
  11. Ten kabát je úžasný, asi nešiješ na zakázku, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ne, musela bych mít asi jinou práci, abych stíhala i tohle :) Ale šikovných krejčových najdeš hodně a tenhle střih není ani nijak složitý :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images