10 czech fashion mistakes

2/16/2015



Taky v našich ulicích potkáváte pěkné módní přešlapy..? Několik jsem jich popsala v následujícím článku. Schválně, jestli vám budou tak povědomé jako mě a třeba mi do komentářů přidáte nějaký další, co stojí za zmínku. A tentokrát si myslím, že se obejdeme i bez ukázkových fotek, představivost to zvládne za nás. Ostatně já tyhle módní nešvary potkávám celkem často :)

1) Neznáme své míry.
Kupujeme oblečení ve velikostech, které nám nesedí. O spodní prádle už ani nemluvím. Tolik pásků od podprsenek, které se vyšplhaly přes záda skoro až ke krku, jsem nikde jinde než u nás neviděla.  Co teprve pánská saka a košile v XXL velikostech, které na svém majiteli doslova vlají jako plachta na lodi. Co třeba upnuté džíny, kde se u pásku nafoukla pneumatika o velikosti Michelinu. Nebo stokrát ohrnuté džíny, které si nejsme schopni nechat za pár korun zkrátit na naši výšku. Není přece to první a nejdůležitější zjistit, zda nám ten kus oděvu sedne..? A není to o tom znát svoji velikost. Já nosím trička a kalhoty od velikosti S až L. Nejde o to, co je napsáno na štítku a sveřepě se držet velikosti eska, když mi prostě nesedne.

2) Nevíme, co je vhodné.
Ano, je to stokrát opakované, ale stále nevíme, co si k jaké příležitosti obléct. A i když víme, že se na pohovor nemá chodit v džínách, manažer, který nás má přijmout, se objeví v mikině s kapucí. To moc respektu asi nevzbudí, že. Nebo naopak velmi rádi přeháníme. Obléct se do divadla jako na svatbu nebo maturitní ples, taky není ono. Jedině, že chcete být celý večer středem pozornosti namísto herců v jevišti. A ani botasky k bakalářské zkoušce nevzbudí moc dobrý dojem, stejně jako sportovní batoh se skripty, který jste nastylovali ke svému jedinému kalhotovému kostýmu. Když už si nevíme rady, jaký zvolit správný dress code, hledejte informace na netu. Zjistěte si, co se pro danou příležitost hodí a v tomhle případě volte raději střídmost. To platí v mém případě i pro módní akce, raději budu trochu v pozadí, než úplně přestřelit.

3) sexy = laciné
Někdy jsem měla takové nutkání zastavit jisté slečny na ulici a zeptat se jich, jestli spíše nejdou na směnu do Perlovky. Ale nadechla jsem se  a nechala je na pospas jejich údělu. Vizitku levné slečny jsem nikdy nechtěla mít a proto si pod sexy outfitem dokážu představit mnohem víc, než vidím v našich ulicích. Jehlové podpatky jsou krásné, neuvěřitelně prodlužují nohy. Ale na pražských kostkách se ladná chůze mění v hrůzo strašný běh kamzíka. A pánové se u tohohle taky dobře baví. Zajímavé je sledovat, co si pod výrazem sexy představíme my a co na rozdíl od nás samotní muži. Už to dávno není o sukních v délce pásku, vykukujícím zadku a poprsí o velikosti mlékáren Kunín. Sexy je být sama sebou. Vyzdvihnout své přirozené přednosti. A hlavně je to o chování...pokud ta krásná neznámá promluví, ale v hlavě má duto a piliny, sexy nikdy nebude, ani kdyby vypadala jako dvojče Gisele.

4) Nosíme hadry a drahé kabelky
Tohle je fakt, kterého si všímám už hodně dlouho. Mám pocit, že tady panuje nějaký blud, fáma...slečny si asi myslí, že když k obyčejnému kabátu a džínům vezmou designérskou kabelku, tak se zákonitě stanou těmi nejstylovějšími. Nemám nic proti tomu, vlastnit alespoň jednu kvalitní tašku, sama jich pár mám, ale důležitý je celkový dojem z outfitu. Zmuchlaný polyesterový kabát, žmolkující svetr, rozjeté švy, rozlepené podrážky u bot nebo ošoupanou koženkovou bundu nezachrání ani samotný Luis, Miuccia či otec Karl s celým Chanelem. Naopak tím ještě víc vynikne nesourodost celého outfitu a naše naivita, když si myslíme, že tímhle někoho oslníme. A není to o tom nosit od hlavy a ž k patě všechno od značek, ale zaměřit se více na kvalitu. Tu najdeme i za přijatelnou cenu, chce to jen hledat. Pak ta značková kabelka nebude jak pěst na oko, ale  součástí celého looku. Opět radím hledat inspiraci v zahraničí, než se zase vydáte na nákup do NewYorkeru.

5) Kvantita nad kvalitou
Polyester, polyamid, nylon, silon a další umělá vlákna jsou našimi dobrými známými a my se do nich každý den s radostí zabalujeme. Pak se divíme, že zimní kabát a svetr nehřeje nebo, že se v lehkém letní topu naopak vaříme. V tom horším případě nám dokonce po nevypraném novém oděvu naskáče vyrážka. Tomu se ale nemůžete divit. Pokud cíleně vyhledáváte módní trendy za co nejmíň, tak pak většinou narazíte na věci plné umělých vláken. Neříkám, že někde nejsou potřeba, u sportovního oblečení a prádla se bez nich určitě neobejdete. Proč si ale mám kupovat umělý svetr namísto vlny, kašmíru nebo mohéru. Přírodní materiály jsou dost často kvalitnější než ty chemické, ale je potřeba k tomu znát tu správnou péči. Pak vám to oblečení i déle vydrží a nebude po pár vypráních vypadat jako kus hadru na podlahu. Já prostě nechápu, jak někdo může v obchodě sáhnout sice po hezkém kabátu, ale očividně zmuchlaném od vybalení, s nerovnými klopami a elektrizující podšívkou. Ne zbytečně se říkávalo, že nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné (nekvalitní) věci. Kvalita a cena totiž zákonitě nemusí úměrně růst. Jeden zajímavý článek o umělotinách tady.

6) legíny místo kalhot
Sice se tuhle sezónu legíny zase vrací, ale rozhodně se nejedná o ty bavlněné kamaše, které vídám ve městě. Obdivuju tu odvahu, s jakou je majitelky nosí, i když jejich pozadí není ukázkové a to už nemluvím o bílých tangách, které pod nimi vykukují. Podle mě nepatří ani do fitka. Když jsem naposled viděla cvičit jednu slečnu na stroji hýžďové svalstvo, nemohla jsem odtrhnout oči od jejího cvičebního úboru. Přes průsvitné legíny ukázala celému fitku svůj zadek a nešlo si toho nevšimnout. No, možná to byl záměr, jak rychle navázat "kvalitní" známost. Znáte výraz camel toe? Tak za něj taky můžou legíny. Když už si chcete něco podobného obléknout na běžné nošení ven, tak zvolte pevný a neprůhledný materiál. Třeba kožené či koženkové legíny vypadají dobře a přitom nikde nic neprosvítá. Na sport si pořiďte takové, které jsou z hustějšího úpletu a raději se v kabince podívejte i do zpětného zrcadla. A pro dámy s plnějšími tvary bych tenhle kus oblečení prostě zakázala. Existuje spoustu jiných variant kalhot, které i plnějším tvarům sedí lépe než legíny.

7) Nosíme pytlové bundy
Snad kromě Německa jsem nikde nenarazila na tak vysokou koncentraci spacích pytlů. Chápu, že když je zima, je potřeba najít opravdu teplý svrchník. Proč ale musíme v  takové bundě vypadat jako lední medvědi? To neexistuje jiný model, který by spojoval funkčnost a vzhled? Kdybyste jeli lyžovat na hory, proč ne, ale je to nutnost i ve městě? I tady platí pravidlo kvality nad kvantitou. Ona ta výplň spacího pytle musí být naducaná, protože materiál, ze kterého je vyroben postrádá důležitou vlastnost a to hřejivost. Doma mám jeden kabát, který je z umělých materiálů, a pak po ponaučení spoustu dalších z příměsi vlny. Je asi jasné, který z těch kabátů bude zahřívat více. Když už se vám tenhle styl bund líbí, tak investujte do kousku, který opravdu zahřeje a jehož střih nerozšiřuje a jako bonus bude ještě vypadat moderně.

8) Vykukující prádlo
Kromě toho, že si neumíme vybrat správnou velikost, zejména u podprsenky, tak také nevíme, pod který oděv se prádlo hodí a pod který ne. Jestli jste ale už konečně přišly na to, že pod bílou halenku nepatří bílá podprsenka, jste na správné cestě. Za základ patří bílé, černé a tělové prádlo. Vždy se podívejte, zda vám podprsenka či kalhotky pod oblečením neprosvítají. Zvolte takovou barvu, která splývá s vrchním materiálem. Proti barevnému prádlu nic nemám, ale jedině jako komplet. Z bavlněných kalhotek jsem už naštěstí vyrostla a prádlo si vždy kupuji v soupravě s podprsenku s několika spodními díly do zásoby. Co se týče vykukujících ramínek od podprsenek, tak ty jsou u nás nejčastějším letním nešvarem. S přibývajícími teplotami narůstá i počet provinilců. Když už musíte mít pod topem prádlo, tak zvolte takové, které má tenčí ramínka než samotný top. A slečny, co mají hrudník po svém bratrovi, si přece nemusí brát pod ramínkové šaty nic. Ty, co jim příroda naopak nadělila, můžou zvolit šaty s všitou výztuží nebo naopak najít střih, pod který si prádlo můžou vzít, aniž by jim něco vykukovalo. Je to stejný zlozvyk, jako když vám z kalhot lezou tanga. Žádný hezký pohled.

9) Tělové silonky
Další nevymítitelný pozůstatek z dob komunismu. Chápu, že v některých pozicích je potřeba dodržovat přísný dresscod, a že holé nohy sem nepatří. Když už ale musíte sáhnout po tělových silonkách, tak si vyberte alespoň odstín, který je co nejvíce podobný barvě vaší kůže. Není horší pohled než na bledou tvář a tmavé nohy, které jste si omylem vypůjčila od hispánské kamarádky. V dnešní době je tolik značek, které vyrábí silonkové zboží v mnoha variantách a odstínech. Pokud máte pokožku tak světlou, že si ani tak nevyberete, zvolte raději kalhoty. Len se dá nosit přece i v létě.

10) Móda bez vývoje
Máme tu ženy, které se zasekly v 15ti a oblékají pořád áčkové sukýnky, květiny a puntíky klidně do svých padesáti. Pak mladé holky, které asi okoukaly styl od ošklivky Betty a oblékají se jak staré mladé. Tak nějak se mi tu ztrácí přirozený vývoj s věkem. Neříkám, že je potřeba se oblékat a vypadat nutně na tolik, kolik mi ve skutečnosti je, jen se nesmíte zaseknout. Pokud mám věk na to být v módě odvážná, tak proč si to občas neužít. Pokud chci naopak působit dospěleji, protože se tak i cítím, tak mě ale v podkolenkách a s kabelkou ve tvaru srdce nikdo brát vážně nebude. Je důležité si tohle ujasnit. Říct si, kdo jsem, nebo, jak chci zapůsobit a podle toho si oblečení zvolit. První dojem, ať chceme nebo ne, bývá stále důležitý a udělat ho můžeme jen jednou.

Snad jste se nad tímto článkem taky trochu pobavili a třeba si vzpomněli i na další zlozvyky z našeho rybníčku. Budu ráda za vaše komentáře:)

You Might Also Like

27 komentářů

  1. Velmi pěkný článek, jen k bodu 9.
    Silonky s lykrou - NE, NE, NE, NE.
    Mám takovou teorii, tento spodní úbor vymyslel sadistickej úchyl, kterej nemá ani ponětí, že nohy (byť velmi štíhlé) v kombinaci s lykrou vypadají jako římské sloupy, v lepším případě jako nohy od klavíru. Holky, zahoďte silonky s lykrou!!!

    Děkuji, že jsem mohl ulevit svému psychickému i verbálnímu záchvatu.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem se tak nasmál po ránu, děkuju =D. V podstatě to mohu podepsat. A když se vracím z cest mimo republiku, tak pak zažívám šok. Ono ale nutno podotknout, že to není šok jen z toho, co si oblékají pražané, ale i turisté..což je s podivem.. V Miláně tolik kreatur člověk nepotká, a přitom koncentrace turistů je tam snad ještě větší..
    Nejhorší je, že mnohdy prostě lidi něco vidí na celebritě a myslí si, že to oblečou stejně stylově (přitom občas i ta celebrita šlápne vedle..), neřídí se tím, co vidí v kabince v zrcadle..což je škoda. Mnohdy vidím spoustu pěkných žen oblečených do tak otřesných křiklavin, zmalovaných jak ku**y a úplně zbytečně. Kdyby se polovina z nich řídila heslem v jednoduchosti je krása, svět by byl hezčí (a koneckonců to platí i pro pány..)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je pravda, že k nám jezdí jiný typ turistů, než třeba více na západ. Jsme pro ně pořád levná země...ale prostředí si sami můžeme ovlivnit a sami změnit, tak proč se do toho nepustit s lepším vkusem :)

      Vymazat
  3. Hrozně jsi mě pobavila, ale v celém článku je samozřejmě spousta pravdy. Vykukující spodní prádlo je pro mě něco, za co bych vraždila. Neustále se mi na facebookové stránce ukazují fotky, kde jsou 14 leté slečny, kterým "nenápadně" kouká podprsenka z tílka. Nevím, kde se vzal tento trend, ale jsem ráda, že mě minul. Věřím, že legíny můžou vypadat i dobře (jak říkáš třeba kožené), ale pokud jsou vytahané, tak je řadím na stejnou úroveň jako tepláky, což mě přivádí k další věci, kterou nesnáším. Možná je tomu tak jen ve městě, kde bydlím, ale potkávám teď čím dál víc lidí v teplákách. Ať už ve škole, obchodních centrech nebo na náměstí. Já chápu, že je to pohodlné, ale proč nenechat to pohodlí doma? Samozřejmě i já mám tolik prohřešků, ale proto sleduji různé fashion blogy (včetně tvého, který je jedním z nejoblíbenějších), abych předešla velkým katastrofám.

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si mě moc potěšila, hned dvakrát. Joo tepláky, pro někoho celoroční oděv :)

      Vymazat
    2. No, přiznám se, že mi už není 20 a tak některé módní trendy nechápu. Džíny s rozkrokem 2 cm nad silnicí a tepláky v nákupáku fakt nechápu. Buď jsem starej a tak už přestávám, mít pochopení, nebo je to fakt hnusný :-) Když Madonna přišla ve slušivých elasťákách (kaliopkách), kterým se později začalo říkat legíny, vzpomněl jsem si na 80´ kdy se tahle hrůza nosila taky a už tenkrát to bylo velmi kontroverzní oblečení. Samozřejmě Madonna si se svou posatvou může legíny dovolit, Halina Pawlowská by se jim měla vyhnout obloukem. A tak je to s každou módou, některá si může dovolit jehly, jiná musí mít "kachny", některá může nosit mini, jiná ne. Některý chlap je v klobouku k nakousnutí, jiný vypadá jak deviant atd. Tedy berme módu jako inspiraci, jako hru a vyberme si pro sebe jen to, co je nám pohodlné a co podtrhuje naší osobnost. Fakt si nemyslím, že legíny zaříznuté na 5 místech jsou vrcholem pohodlí. PS: těším se, až se v pánské módě opět vrátí zvony, ty mi totiž fakt sluší :-)

      Vymazat
  4. Asi zde budu za exota, ale přestože se o módu zajímám a výše uvedené "prohřešky" mi nejsou neznámé a snažím se jim sama u sebe vyhýbat, "nevraždila" bych za ně ty druhé, na které takto "hřešící" narazím někde venku ve městě.

    Dokonce jsem se po přečtení výše uvedeného příspěvku neválela smíchy po podlaze a nedostala ani záchvat... jako někteří mí předchůdci...

    Protože jsem sama máma dvou malých dětí, snažím se totiž vidět věci v kontextu a pochopit i to, že někdy na dodržování toho správného "dress codu" prostě není energie, chuť a že na světě existují mnohem důležitější věci, které bychom měli tak důsledně sledovat a řešit.

    A přibývajícími léty, vzděláním, praxí, přáteli i počtem dětí s velkým údivem sama na sobě zjišťuji, že naopak začínám obdivovat ty, kteří se při každém kroku neohlíží na to, co na něj ti ostatní, ale dokážou být sami sebou. I s těmi vykukujícími ramínky, lezoucími pneumatikami kolem pasu ap.

    Žij a nech žít. A když už chceš "kulturu oblékání" měnit, jdi sám příkladem.

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reakce přispívajícíh je potřeba brát s rezervou a nadhledem :) Nemluvila bych přímo o dress codu, ten je předepsaný např. pro určité pracovní pozice. Oblečení v civilu může vypadat stejně dobře, i když se jedná třeba jen o džíny a bílé tričko. A pokud někdo nemá dokonalou postavu a sem tam nějaký ten fald, tak si prostě vyberu správnou velikost oblečení, které schová, co má. O tom to je, není to tedy jen o tom, kolik času na péči o sebe a přípravu mám. A ani o penězích. Je to o tom, zda se chci v té módní ulitě cítit dobře, anebo se na to prostě vykašlat. Já bohužel vídám spoustu lidí na ulicích, kteří to vůbec neřeší, pak se ale také nemůžou divit, že se k nim okolí staví jinak. První dojem v dnešní době říká o člověku hodně. Ať si o tom někdo myslí, že je to povrchní, já mám za to, že tím člověk vyjadřuje i určitý vztah k sobě samému. Pokud kašlu na sebe, na to jak vypadám, jak mám pak někoho přesvědčit, že se umím postarat i jiné...? Myslím, že to spolu souvisí. Musím mít přece ráda sama sebe, abych byla schopná tu lásku projevovat a posílat dál.

      A k poslední větě, opravdu nikomu nenutím svůj názor. Pokud někdo chce ohledně oblékání a stylu poradit, velice ráda mu pomůžu.

      Vymazat
    2. Perfektne napsane. S tim nazorem naprosto souhlasim. "Pokud kaslu na sebe, na to..." tato veta je tak vystizna. Presne o tom to je!

      Vymazat
    3. Myslím, že jsme se nepochopili. Já nekritizuji to, když někdo o sebe dbá. Ale to, jak povrchním způsobem se tu lidé vyjadřují k tomu, když potkají na ulici někoho, kdo nesplňuje všech "10 P" správného oblékání. Co když právě tenhle člověk chodí každý den jako ze škatulky, ale zrovna v den, kdy jste ho viděli na minutu na ulici, tomu tak z nejrůznějších důvodů nebylo? Nevyzývám ostatní, aby kašlali na to, aby na sebe dbali. Ale aby se zamysleli nad svými povrchními soudy a zesměšňováním druhých, když neznají kontext. První dojem je jistě důležitý, pokud se však omezíme jen na něj, dost podstatných věcí nám může uniknout.

      A opravdu nejsem schopna projevovat lásku a posílat ji dál, třeba ke svému dítěti, když jej nemocné, se čtyřicítkami a uplakané vezu k lékaři a promiňte, nejsem u toho krásně namalovaná, dlouhé vlasy mám jen tak ledabyle stáhnuté do drdolu, abych viděla na cestu a hodím na sebe bez ladu a skladu to, co mi nejrychleji přijde pod ruku???

      Vymazat
  5. Pravdivý článek. Já třeba silonky nosím a nevadí mi, protože jsem byla na ně zvyklá i v létě ke kostýmu kvůli "corporate dress code." Přijde mi to mnohdy vhodnější než viditelné křečové žíly nebo suchá kůže. Ovšem opravdu musí ladit s odstínem pokožky. Navíc ty dnešní od SPANX nebo Donna Karan mají udělanou stahovací vrchní část, což je velice praktické. V obchodech již nabízejí více odstínů, ale před 13 lety jsem se vždy pousmála, když mi paní prodavačka řekla, že budou mé bledé nohy aspoň vypadat opálené.

    Jen jsem chtěla podotknout, že to oblékání není opravdu v dnešní době o penězích, ale o tom chtít vypadat hezky, ale to lidé mnohdy schválně nechtějí a je jim to jedno. Vlastně jsou lidé tak nějak bezohlední, stejně jako někteří kuřáci a někteří pejskaři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Já to mám propojené. Když kašlu na to, jak vypadám, tak je mi také asi zřejmě jedno, co pro sebe dělám, tudíž mě už vůbec nemusí zajímat, co dělám pro ostatní. Ta lhostejnost a rezignace se pak projevuje ve všem ostatním. A pokud přece jen někdo potřebuje se stylem poradit, je tu takové množství prostředků a služeb, které se dokonce dají využít i zdarma.

      Vymazat
    2. Děvčátka, to, že se někteří oblékají podle svého (co nekoresponduje s vaším pohledem na věc), vůbec nemusí znamenat, že jim je jedno, jak se oblékají. Prostě jen mohou mít jiný vkus nebo se nemusí ztotožňovat s psanými či nepsanými pravidly, toho co "se smí" a "nesmí".

      Znám spoustu lidí, se kterými se v oblékání neshodneme, máme naprosto odlišný vkus a porušují snad všechny body výše zmiňované a přesto bych přátelství s nimi za nic nevyměnila a nikdy bych si o nich netroufla říci, že se nezajímají o sebe a už vůbec ne, že nedělají nic pro ostatní. Právě naopak. Nejsou lhostejní. Jen "hřeší" tím, že jsou prostě trochu jiní a mají životní priority přenastavené jinak. Zato jsem však potkala pár metrosexuálků, kteří místo toho, aby podrželi dveře staršímu člověku, pomohli ženě s kočárkem do autobusu ap. urgentně řešili smítko na bezva sladěném outfitu.

      V jednom se ale shodneme - není to o penězích, není to o nedostatku informací či služeb. Ale nenuťme je prosím těm, kteří o ně nestojí. A zkusme být alespoň malinko ohleduplnější a tolerantnější k odlišnostem druhých.

      Vymazat
  6. souhlasím=)

    ale čechům asi prostě hlavně chybí styl...a pak také ignorace slušnosti a vhodnosti oblečení ke příležitost, o které píšeš

    a když jsme u kvantity=).....když jsem se snažila o víkendu najít místo pro nový věci, našla jsem spoustu věcí, které musí pryč, takže bych se pokud možno hlásila do dalšího fashion bazárku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba příště, až budeme pořádat další kolo :) Ale ráda tě tam uvidím, pokud se zajdeš podívat.

      Vymazat
    2. tentokrát budu nejspíš na horách:( ale další kolo by se šiklo=)

      Vymazat
  7. - ovsem leginy vitezi na plny care :D

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pekne sepsano! Prsa velikosti mlekarny Kunin mi neskutecne pobavily stejne jako otec Karl. :)
    Vice mene s tebou souhlasim ve vsech bodech a snad bych jen dodala ponozky v sandalech, amen. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super, super, super!!! Musela jsem i sdílet. Kéž by se aspon někdo nechal inspirovat a trochu se polepšil!! :)
    Doopravdy výborný článek.

    OdpovědětVymazat
  10. No hlavně ty bílé podprsenky, to je prostě neštěstí. Já ani žádnou nemám a vůbec mi nechybí. Pod bílé věci mám tělové a pod jakékoliv jiné buď hnědé nebo černé. Léta ale nějak nemohu přesvědčit o této hrůze svojí máti :) která na mě vždycky vysloveně "svítí" přes tričko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak alespoň, že ty jdeš té další generaci příkladem, to je základ :)

      Vymazat
  11. Super článek, víc takových. Za mne je asi nejhorší to prádlo, vykukující tanga bez ohledu na postavu jsou prostě hrůza.

    Otec Karl je nejlepší. :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Hezky vecer, reaguju pozde, vas blog jsem objevila pred par dny ;-)
    S clankem souhlasim, moc pekne sepsane. Jako prohresek, nad kterym vzdy omdlivam, pridavam seslapane valenky, pripadne jakoukoliv jinou obuv. Ale to neni jen cesky nesvar, v Irsku jsem to videla snad jeste ve vetsim meritku. A nastesti je to snad na ustupu.
    Nad cim mi zustava rozum stat, je masova obliba hodinek DW, to opravdu nechapu, hlavne ta potreba je fotit a vsude publikovat. Jsem rada, ze prekrasne hodinky Jacques Lemans, ktere me tesi jiz 5. rokem, jsem na zadne fashion girl jeste nevidela ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Tak to dělá hlavně to PR značky, když totiž získá blogerka nějaký produkt zdarma, tak je to většinou výměnou za propagaci na blogu, FB a jiných sociálních sítích. Pak už je to na každém, zda se chce obklopovat věcmi, které má každý druhý, nebo být naopak originální...

      Vymazat
    2. Diky za odpoved, v tom pripade to chapu. Musim priznat, ze jsem tak naivni, ze me tato moznost vubec nenapadla :-)

      Vymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images