onion pie

2/05/2015


Nevíte co rychlého připravit k večeři? Ani mě občas nic kloudného nenapadá. Po tom, co jsem ale v Giallo Rossa ochutnala dokonalou pizzu s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem, musela jsem si tuhle chuť zopakovat doma.
Na koláč budete potřebovat: 1 balení křehkého těsta Wewalka, 2 červené a 2 bílé cibule, 100 g mladého kozího sýru, 1 lžíci třtinového cukru, 1 lžíci přepuštěného másla, 1/2 vaničky měkkého tvarohu, 1 vejce, sůl, čerstvě mletý pepř.
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Mezitím si pokrájejte všechnu cibuli na tenké proužky. Na pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něm osmahněte dozlatova do změknutí, jakmile je cibule hotová, přisypte na pánev hnědý cukr a nechte zkaramelizovat, promíchejte s cibulovými proužky, aby se obě chutě spojily. Těsto rozprostřete do koláčové formy, okraje přitlačte, dno propíchejte vidličkou a zaplňte sušeným hrachem nebo fazolemi. Tak se vám při pečení nebude zvedat. Nechte zapéct cca na 10 minut. Pak sundejte luštěniny a  povrch koláče pomažte rozmíchaným tvarohem s vejcem. Tvaroh lehce dosolte a opepřete. Na vrstvu rozprostřete zchladlou zkaramelizovanou cibuli a nechte zapéct dalších 15 minut, až okraje koláče zezlátnou. Asi minutku před dopečením na koláč rozprostřete kousky kozího sýra a nechte ho v troubě jen lehce roztát. Po vyndání koláč hned podávejte, je to delikatesa a to spojení dokonalých chutí si úplně zamilujete, stejně jako já :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Mňam, to vypadá božsky, mám na ten koláč teď děsnou chuť, škoda že se nedá teleportovat :D

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  2. jé síra:D no, chybička se vloudí...
    koláč vypadá naprosto nádherně, snědla bych ho hned=)

    jen takovej dotaz, co potom s tou čočkou? škoda vyhodit

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images