DIY Eaters eggs

4/04/2015


Jestli stejně jako já nestíháte, ale i tak si chcete doma udělat menší velikonoční výzdobu, mám pro vás rychlý způsob, jak si vyrobit velikonoční vejce. 
Zapomeňte na barvení voskem, potravinářskými barvami a nalepovacími obtisky. Zkuste něco mnohem efektivnějšího a jednoduššího. Proč ne v trochu slavnostnějším duchu.
Budou vám k tomu stačit jen bílá vejce, stužky na zavěšení, lepidlo a flitry různých tvarů. Tip s krajkou jsem nakonec nedělala, protože se mi obtisky nevydařily :(
Bílá vejce seženete v Praze v prodejnách Sklizeno, nebo v květinářství, kde mají obarvené skořápky na bílo.
Skořápku jednoduše potřete lepidlem tam, kde chcete mít motiv, já potřela jen jednu spodní stranu. Lepidlo nechte chvilku zatuhnout a pak posypejte flitry. Použila jsem ty nejdrobnější a potom jsem skořápky ještě obtiskla do hvězdiček a srdíček. Vajíčka nechte úplně zaschnout. Po vysušení lepidla skořápky opatrně oklepejte, abyste se zbavili přebytečných třpytek a jediné, co už zbývá je, připevnit stužky na pověšení. Já jsem si pomohla špejlí díky níž jsem stužku jednoduše prostrčila a konce zauzlovala.


You Might Also Like

4 komentářů

  1. Taky se mi tohle jednoduché a přitom hezké ozdobení líbí mnohem víc. Jsi šikovná:) já ted na zdobení vajíček letos kašlu, ale příště se do něčeho takového pustím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tomu taky moc nedala, už jenom sehnat bílá vajíčka byl boj. Příští rok zkusím mramorovou techniku, ta vypadá nádherně.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images