KVIFF in pictures

7/07/2015


Mám pro vás shrnutí z Karlových Varů, třeba se mé postřehy budou hodit, pokud se na filmový festival teprve chystáte. Byla jsem tu poprvé v rámci filmového týdne. Protože letošní rok se konal jubilejní 50. ročník, řekla jsem si, že ho nesmím vynechat. Jako první jsem hledala nějaké příjemné ubytování. Což v období festivalu není vůbec jednoduché. Máte na výběr buď stanové městečko a studentské koleje, což je na mě moc punk. Nebo předražené hotely a penziony, které za tu cenu myslím, ani nestojí. Mně se nelíbilo ani jedno, tak jsem zvolila úplně něco jiného. Cca měsíc a půl zpátky jsem si rezervovala krásný apartmán v Mariánských Lázních přes airbnb.com. A tohle místo můžu jen doporučit. Je to nádherné město plné památek, čistých ulic, krásných parků a večer je tu neskutečný klid. Bydleli jsme přímo u lesa, takže jsme si jeden den místo Varů zašli na tůru a k vodě. Bylo to super. Poblíž je i zámek v Bečově nad Teplou, který stojí za vidění. Do Varů jsme jezdili autem, je to přes 40 km, takže se do dalo.

V pátek jsme na festival dorazili až odpoledne, díky tomu jsme sehnali festival passy až na neděli. Dostat se na filmová promítání máte možnost buď koupí lístků online. Ty se prodávají týden před zahájením a jsou během 8 minut pryč. Nebo pak přes festival pass a na jednotlivé vstupenky. Pass se dá zakoupit na pokladnách pro jeden či více dní. V rámci jednoho dne máte na pass vstup na 3 filmy v ceně. Má to ale jeden háček, musíte si udělat SMS rezervaci vstupenek a ty jsou na daný den vždy od sedmi ráno. Takže je potřeba si nařídit budík, mít připravenou SMS a v celou hned odesílat. Ale ani to vám nezaručí, že vstupenky opravdu získáte. Tak jako se to stalo nám. Nečekejte, že se dostanete na filmy v hlavní soutěži, tu už jsou dávno dopředu vyprodané. Ale výběr je dost široký i tak. V malých kinech narazíte na zajímavé žánry, které se vám buď líbí nebo ne. Takhle jsem shlédla např. Zasněžené stezky nebo Válka. Sekce jiný pohled vypovídá sama o sobě. Každou hodinu se před daným promítáním filmů uvolňují nevyzvednuté vstupenky. Když máte štěstí, nějaká zbude i na vás. Když ne, můžete si ještě zkusit vystát frontu před sálem, zda vás pustí dovnitř. Takhle jsme to riskly dvakrát, protože jinak to vážně nešlo. Vyseděli jsme si skoro dvou hodinovou frontu u hotelu Pupp na film Špinavý prachy s Tomem Hardym, ale stálo to za to.

Takže pár tipů...zabalte si pohodlné oblečení a boty. Zvlášť, když jsou vedra. Tašku, kterou dáte přes rameno a hlavně prostornou na několik nezbytností. Budete potřebovat vodu, ideálně vlhké kapesníčky nebo micerální vodu ve spreji pro okamžitou vzpruhu. Zásobu pití, jakéhokoliv, pro ukrácení času ve frontách doporučuju cider nebo Aperol :) Karty, časopisy a knížky se taky počítají. Obrňte se trpělivostí, frontám se nevyhnete. Jídlo seženete všude, ale stánky jsou nejlepší volbou. Restaurace v okolí kolonády vzhledem k ceně nedoporučuji. Měla jsem skvělé burgery u kavárny ČT, odpočinek na lehátku najdete na Vodafone pláži a ve Finlandia baru vám barmani z mého oblíbeného Bugsy's namíchají skvělý drink. Zkrášlit se můžete nechat v Douglas beauty studiu a přítele zatím poslat k BMW chrámu na předváděčku novinek. Byly jste lestos na festivalu, jak se vám tam líbilo? Nebo mi dejte nějaké tipy pro příště :)

Jo, a má pro vás z Varů a Mariánek hned tři outfity, těšte se, brzo ukážu. Stačí mi napsat, který byste chtěli vidět jako první..?



You Might Also Like

15 komentářů

  1. Ve Varech jsme se byli právě v období festivalu také podívat. Město je to opravdu krásné a byla tam super atmosféra :)

    Touch of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, souhlasím, super to zažít i se všemi těmi nutnými povinnostmi, jako je čekání ve frontách. Příště to budu brát jako sport :)

      Vymazat
  2. To je můj sen se tam v tomhle období taky někdy podívat. Snad se mi splní :) To psaníčko je úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jeď. Není to nic nedostupného, jako např. festival v Cannes...

      Vymazat
  3. Nadherne fotky jako vzdy! Ja bych tam jela, ale jen kdybych mela vse zajistene :-) Cekani by se mi nelibilo.

    Ty nadherne svetle saty! Potom ty maxi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud bys vynechala promítání filmů, tak se to bez čekání dá...ona celá ta atmosféra, kdy jinak tak klidné město úplně ožije, je super...příště mě napadlo nafotit i nějaký festivalový street style. Bylo na co koukat :)

      Vymazat
  4. Pěkně napsáno a souhlasím naprosto se všemi tipy ;) taky jsme si letos brali karty na zkrácení čekání ve frontách, prázdné lahvičky od vody jsme neustále doplňovali kde se dalo, brali jsme si i malou deku s nepromokavým spodkem, která se hodí nejen do parku, ale i pod zadek do front. Na outfity se těším, já mám z Varů dva a divím se, že v tom vedru a mezi tolika lidmi vůbec vznikly... Jinak musím říct, že s ubytováním jste do vymysleli pěkně, i když nevím, jestli by se mi chtělo každý den dojíždět. My jsme bydleli v hostelu v šatnách, takže dost punk, jak říkáš :D a na příští rok už rezervuju nějaký pokoj v penzionku. Začíná to být na mně už taky moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se nechtělo platit za něco, co tu kvalitu nemá. Autem jsme do Varů jezdili stejně jen dva dny. Ráno přijedeš, přes den můžeš klidně pít a pozdě večer, kdy už můžeš řídit se vracíš. Pokud máš auto, které je úsporné, tak se to dá. Navíc jsme díky tomu cestování viděli super místa, na které bychom ani jinak nepřišli...Tu deku balím příště všude s sebou :)

      Vymazat
  5. Pěkné shrnutí, moc pěkné fotky! Vary jsem letos vynechal..upřímně mi to ani nějak moc nevadí, všude je toho až až, navíc letošní vizuál je podle mě fakt tragický =/, chápu, co tím chtěli autoři říct, ale vůbec se mi to k formátu festivalu nehodí..co už.
    PS: Volila jsi moc pěkné outfity =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, mně se líbí jen ten černobílý s jubilejní padesátkou, na tričku vypadal moc dobře :)

      Vymazat
  6. Krasne saty, myslim, ze tahle minty barva ti moc slusi:) Neuvazujes udelat nejaky clanek o Mariankach? J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Mariánek se určitě ještě podívám a příště toho nafotím víc. Jsem ráda, že jsme stihli alespoň ty outfity. Jinak se mrkni na můj instagram: https://instagram.com/boulevarddeprague/ :)

      Vymazat
  7. Moc krásné fotky a na outfity jsem zvědavá! Z náhledů vypadají všechny úžasně <3 Popravdě jsem vůbec nevěděla, že to na filmovém festivalu chodí takhle, že se musí na ty lístky takto stát fronty nebo se snažit je rezervovat smskou...já jsem docela nedočkavý člověk, takže tohle nevím, jestli by bylo něco pro mě :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Já to mám stejně, kdybych to čekala od začátku, tak by mě to tolik nevytrhlo. Na druhou stranu ale chápu, že ne všichni se při tak vysoké návštěvnosti mohou dostat na všechna promítání. Ale určitě by se měl vymyslet lepší systém s těmi festivalovými passy...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images