Jakub Polanka S/S 2016

9/06/2015


Druhý den přehlídek MBPFW a konečně mám pro vás první použitelné fotky. Jakub Polanka se mi ze všech přehlídek zatím líbí úplně nejvíc. Ani kolekcí S/S na příští rok nezklamal, naopak stále překvapuje. Na jeho stylu obdivuji hlavně to, že dokáže dělat stylové a zároveň nositelné věci. Jako jeden z mála se nezalekl barev a potisků. Objevuje se křiklavě žlutá, ale i pastelově fialová a tyrkysová s bílou nebo rudou a fuchsiovou. Používá vzory jako pruhy a puntíky. Silueta je volná a splývavá. Široké modely mají tvar kimona a vázačku pro zvýraznění křivek. Líbí se mi, že modely působí sportovně, ale zároveň stále žensky. Velkou zásluhu na tom mají jemné materiály, převažuje hedvábí a šifon. Co jsem si s kolekce zamilovala úplně nejvíc? Dlouhé splývavé šaty z první fotky. Tenisky k šatům v téhle kombinaci vypadají dokonale a je to trend, který chci příští léto určitě zkusit. Více fotek najdete zde a video z přehlídky na mém instagramu. Uvidíme, co přinese zítřek. Těším se nejvíc na Odivi. :)

all photos by me

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Kolekce se mi fakt líbí, ale musím říct, že mi to moc nositelné nepřijde. Popravdě, co tak sleduji, tak máloco na českých molech je doopravdy nositelné a je mi to fakt líto, protože bych ráda popdořila českou tvorbu. Odivi mám hodně ráda a v jejich eshopu bych si vybrala, ale taky ne vše-něco je prostě moc "na molo".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si naopak od Polanky vybrala. Všechny ty maxi šaty jsou krásné, pak široké kalhoty a jeden bílý kimono set se mi fakt hodně líbil. Je to autorská móda, takže vždy bude výraznější než běžná konfekce, ale to je také její smysl.

      Vymazat
  2. Je to pěkné, barevné, ženské..ale prostě nemá to pro mě ten Wow efekt, o kterém všichni všude tak básní..

    PS: bylo fajn tě konečně poznat osobně =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že nebyl moc čas pokecat. Tak doufám někde příště. Jasně wow efekt to nemá, ale to se mi bohužel nepodařilo na žádné přehlídce. Buď je to jen nositelné nebo originální až moc, ale prakticky nepoužitelné do ulice. Ten světový lesk to ještě nemá, ale to neznamená, že se tam nedostaneme :) Talentů tu na to máme dost.

      Vymazat
  3. Jakubova tvorba se mi moc libi a tato kolekce je uzasna. Ty prvni saty bych brala hned. Narozdil od jinych navrharu Jakubova prace je nositelna a dalsi, kdo dela nositelne veci je Odivi a pak Petra Balvinova.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images