what to wear to fashion week

9/04/2015


Letošní ročník MBPFW nepromeškám. A to taky znamená, že řeším, co na sebe. Podle mě nemusí jít člověk jen v modelech daného návrháře. Pokud vás nesponzorují, tak to není ani finančně možné. A funguje několik základních principů, se kterými vykouzlíte outfit hodný i první řady.

Geometrie a minimalismus
Bude fungovat vždy. Jasné linie, ostré střihy, jednoduché barvy, střídmé modely, které ale nenudí. Dejte si záležet hlavně na materiálu. Musí být kvalitní, pokud možno nemačkavý a držet tvar. Takový kabát, sako nebo šaty rozhodně nezapadnou. Můžete se se v doplňcích držet jednoduchosti nebo zvolit něco kontrastního.


Maxi sukně
Čím zajímavější materiál, barva, potisk, tím líp. Maxi sukně je sama o sobě dost dominantním prvkem, proto ji můžete doplnit jednoduchým topem nebo košilí. Může mát délku až k zemi nebo nad kotníky. Záleží na vaší výšce a taky na tom, jaké boty obujete. Vysoké postavy si můžou dopřát klidně rovné bez podpatku.


Sporty
Elegantní look v kombinaci s něčím sportovním. Třeba jako jsou tenisky. Působíte stylově ale přitom uvolněně. Tenisky k formálnějším kouskům jsou poslední dobou trend. A má to svoje úskalí, až to jednou vyzkoušíte, nebude se vám chtít chodit v něčem jiném. Na fashion week je to ta nejpohodlnější obuv, jaká může být.


Retro
Tento rok nejvíce opakovaný trend. A já se nedivím. Potisky, vzory, střihy, klasické siluety, které mám ráda. Líbí se mi áčková silueta, semiš, bohémské prvky, mašle u krku a zapínání na knoflíky. To má něco do sebe. Na přehlídky je určitě super, jen si musíte být jisté, že v outfitu nezestárnete, naopak. Look musí působit mladým dojmem. Takže zvolte hravé boty, kabelku nebo brýle a podpatky.


Romantika
Je dívčí, něžná a přesto efektní. Nesnaže se působit přeslazeně a příliš dokonale. Dejte outfitu i přesto nádech ležérnosti. Třeba rozevlátými vlasy, sportovními botami, batohem. Pastelové barvy utlumte modernějším střihem, apod. Nebo naopak trochu ve stylu ghotic, kdy černá na krajce přesto působí něžně a žensky.


Výrazné doplňky
Dokáží zachránit i obyčejný outfit. Obzvlášť ten na fashion week. Máte zajímavé boty, kabelku, šperky, barvu laku? Předveďte je. Nechte vyniknout ten kontrast. Určitě zapůsobíte. Není pro to potřeba vymýšlet složité kombinace. Klasické šaty a jeden výrazný pár bot umí divy...

photos via le21eme

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Bylo by minimálně slušné uvádět zdroj fotografií ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek, určitě každý něco z toho doma najde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodne se mi libi ty prvni saty, ze si je snad musim usit ;-) Bezva clanek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky, pak měl ještě jedny rudé a ten střih byl perfektní, klidně i v jiné bavě. Ale potřebuju někde hedvábí ve slevě, jinak to budou šaty k nezaplacení :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images