DIY slippers

10/09/2015


Asi jsem puntičkář a perfekcionista, alespoň v něčem. Ale líbí se mi doma mít věci sladěné. Třeba jako povlečení, polštáře, polstrování židlí, apod. Jestli jste na tom stejně, vyrobte si se mnou tyhle roztomilé pantofle. Budete k tomu potřebovat nějakou pěknou a pevnější látku, staré pantofle, jehlu nit a k něčemu se bude hodit i šicí stroj. Jdem na to? :)


Staré pantofle úplně rozpárejte. To znamená gumou podrážku, molitan, svrchní látku tam, abyste získali podrážku a molitan z chodidla i nártu. Ten budete ještě potřebovat. 


Podle podrážky si z nové látky vystřihněte tvar chodidla. To samé udělejte s tvarem na nárt. Svrchní látku podložte molitanem a sešijte kolem celého obvodu. Přečnívající kraj zastřihněte.


Na nárt budete potřebovat spodní i horní díl látky. Vystřihněte je opět podle starých pantoflí, nejsou úplně stejně velké. Pak vezměte spodní menší díl nové látky přeložte přes molitan, potom svrchní větší díl a vše sešijte v kraji cca 0,5 cm. Obraťte, dekorační látku rozžehlete a prošijte přes šev, tak jako na fotce vpravo. Potom překlopte vrchní díl přes molitan, tím složíte všechny vrstvy k sobě a ozdobně prošijte nárt cca 2 cm od kraje. Na obrázku vlevo. Tím máte hotovou kapsu pro nárt.


Teď přišijte kapsu pro nárt ke spodnímu dílu na chodidlo. Špendlíky přichyťte nejdřív na špičce a pak až ke stranám. Oba okraje musí bát ve stejné vzdálenosti. To samé i na druhé pantofli. Přišijte v kraji dohromady. 


Celý nezačištěný obvod pantofle skryjete saténovým lemovacím proužkem. Já si ho nejdříve přistehovala stehovací nití, abych trefila spodní i horní stranu a až potom prošila na stroji. Okraj stuhy jsem nechala na vnitřním boku pantofle.


Pak už je na řadě ruční přišití pantofle na gumovou podrážku. Vybavte se delší pevnou jehlou a režnou nití, která se jen tak netrhá. Zadním stehem přišijte látkový díl. Já jsem do svrchního látkového dílu vpíchla těsně u saténové stužky a jen malinkým stehem se vrátila jehlou hned do podrážky. Tak aby na látkovém dílu nebylo šité skoro vůbec vidět.


Zespodu na podrážce je celkem jedno, jak steh vypadá. Tak se s tím moc nedělejte. Vpichujte do dírek, které zbyly po starém šití. půjde to tak celkem snadno. Guma bývá měkká a dá se s ní pracovat. Jestli se vám líbí ty moje pantofle, nakonec na ně ručně přidělejte saténové mašličky. Vypadají s nimi moc hezky :)

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Teda tomu říkám nápad! Zrovna se mi rozpadaj moje oblíbený bačkůrky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvely napad! Urcite ho vyuziju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, mně teď ladí pantofle i s povlakem na polštář. Malý, ale nepostradatelný detail :)

      Vymazat
  3. Tak to je pecka! Já bych na to sice nervy neměla, ale nápad je to vážně úžasný! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to by mě nikdy nenapadlo, ale výsledek je skvělý.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to by mě nikdy nenapadlo, ale výsledek je skvělý.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images