Christmas Budapest trip

12/24/2015


Už z toho máme asi tradici. Vánoční Budapešť je prostě nádherná. Někdo raději jezdí do Vídně, já si víc užívám tady. Aby ne, když kromě poznávání města, nákupů a skvělého jídla můžete zajít ještě do termálních lázní.

Tentokrát jsme jeli místo vlaku autem. Ubytovaní jsme byli v hotelu Fraser. Mají krásné apartmánové pokoje a poloha je ideální. Kousek na metro a parkovat se dá přímo v hotelu. Po městě jsme hodně chodili pěšky, ale večer, když ž byla pořádná zima jsme vzali raději tramvaj nebo metro.

Konečně jsme si zajeli zabruslit na Városligeti Műjégpálya. Je to obrovské venkovní kluziště s nádherným okolím. Brusle vám za poplatek půjčí přímo na místě. Já na nich nestála snad 15 let a ze začátku jsem u toho byla hrozně nemotorná. Ale po hodince, už jsem si byla docela jistá a pěkně jsem se u toho zahřála. Ale odkud by vám byla i tak zima, z druhé strany je vstup do super restaurace.

Z mých oblíbených restaurací vám můžu doporučit La Perle Noire, kde vaří prostě dokonale. Byli jsme tu už po několikáté a i teď tu to bylo perfektní. Ten jejich interiér jsem si zamilovala. Pokud chcete ochutnat maďarskou kuchyni, zajděte do Spinozy. Je to útulná restaurace s živou muzikou a příjemnou atmosférou. V centru jsme navštívili tradiční restauraci Matyas Pince. Rybí maďarská polévka nemá chybu a ten klášterní prostor vás nadchne.

Večery jsme trávili v lázních, bez těch by to nešlo. První večer jsme zajeli do lázní Szechenyi. Večer už měli přístupné jen venkovní bazény, ale teplota v nich je nad 36 °C a to venku bylo jen 5 °C. Tohle musíte prostě zkusit. Nově jsme se byli podívat v lázních Gellert. Kromě klasického bazénu mají v Gellert několik termálních bazénů s různou teplotou vody. Takže jsme postupně vyzkoušeli všechny a nakonec zašli i do sauny. Hned bych si to zopakovala. 

Jestli čekáte, že jsem si nakoupila něco pod stromeček, tak vás asi zklamu. Většinu věcí, jsem s pořídila již předtím a na ty větší se chystám do Mnichova, to už budou všude slevy. Ale dám vám tip. Jestli se rádi hrabete a hledáte poklady v secondhandech, tak v Budapešti mají Cream. Je to takový koncept jako je u nás Textil House. Mají asi 6 poboček. Já tam vybrala něco pro přítele. Z dalších obchodů stojí za zmíňku retro Szputnik a místní fashion objevíte v Mono, Nubu a u Nanushky. Závidím místní prodejnu COS, kterou u nás stále nemáme.

Ale dneska už jsme doma, odpočíváme a těšíme se na zítřejší Štědrý den. Stromeček nazdobený, salát hotový a zásoba vínka a bublinek připravena. Ať máte ten zítřek stejně pohodový :)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Vanocni Budapest musi byt krasna a to kluziste, to by bylo neco pro me. :)
    Podle popisu jste si to paradne uzili.
    Preji prijemne a pohodove stravene svatky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, viděla jsem ty tvé krásné brusle. Taky bych takové klasické brala :)

      Vymazat
  2. to vypadá suprově!! hned bych jela! <3
    Krásné Vánoce ti přeji :))

    SWEET CHILLI

    a zvu tě na GIVEAWAY od Phillips Hue a Daniel Wellington! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím - mě všichni přesvědčují, že je Vídeň úžasná, ale mě nikdy nijak speciální nepřišla... Přijde mi, že na Vánoce je mnohem lepší zajet do některého z Německých nebo Polských měst. Budapešť jsem ještě nezkoušela - snad příští rok :)
    Přeji Veselé Vánoce a šťastný Nový i nový rok ;)
    La Petite Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve Vídni jsem o Vánocích ještě nebyla, asi to bude spojenou s tou honosnou výzdobou. Ale v Budapešti je toho spoustu co dělat i o svátcích. Skvěle tu vaří, můžeš si jít zabruslit nebo do lázní, sauny na masáž a k tomu je to nádherné město a cenově tak nastejno jako u nás :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images