Munich trip

1/03/2016


Poslední den volna trávím odpočinkově, a tak mám čas se s vámi podělit o pár fotek z našeho jednodenního výletu do Mnichova. Jestli máte příští víkend čas, určitě se sem vypravte. Všude jsou slevy a výběr obchodů je opravdu velký. Mnichov je takový malý nakupovací ráj.

Vypravil jsme se do Mnichova autem, jeli jsme od mých rodičů, protože druhý den jsme měli zamluvenou chatu s kamarády v Sušici, kde jsme strávili celý Silvestr. Z Prahy vyjde cesta okolo 4 hodin. V Německu nemusíte mít dálniční známku a navíc je na dálnici neomezená rychlost. To vám pomůže zkrátit cestování.

Auto jsme nechali u nákupního centra Olympia, kde stojí jednodenní parkovné 5 Eur. Odtud jsme sjeli několik stanic metrem U3 až na Marienplatz, což je v samém starém centru Mnichova. Jedna přestupní jízdenka s platností na 3 hodiny v zóně 1 vyjde na 2,70 Eur. V centru najdete vše, co potřebujete. Jsou tu památky, obchody, restaurace, kousek od centra je řeka a německé muzeum, kam se můžete schovat za špatného počasí.

Památky trochu zapadají v tom množství obchodů, ale určitě nepřehlédnete novou radnici, která se tyčí vysoko nad hlavami. Státní opera na Max-Joseph-Platz je krásná a ideální pro nafocení nějakého outfitu. Pokud vám dovolí počasí, projděte se parkem Hofgarten, který je hned u stanice Odeonplatz. Je tu krásné prostranství a spousta laviček. Protože se brzo stmívalo, moc jsme toho už nestihli, ale i večer je krásná např. brána Siegestror na Leopoldstrasse. 

Mnichov je na nákupy ráj. Dokonce mi přijde lepší ještě víc než Berlín nebo přelidněný Londýn. Kromě běžných značek jako u nás tu najdete i můj oblíbený COS, kde jsem ulovila jeden vyhlédnutý svetr. Pak &OtherStories, Urban Outfiters a další. Já se šla podívat do My Theresa a Chloé, které jsem nemohla vynechat, stejně jako butik Céline v Oberpollinger galerii.

Pokud vás chození po městě nebude bavit, doporučuju navštívit mnichovské technické muzeum. Na jeho prohlédnutí vám jeden den bude málo, je totiž jedno z největších na světě. A jestli přítele nebaví nákupy, tak BMW Welt a BMW muzeum určitě bude. Je možné vyzkoušet různé modely aut z dílny BMW a pokud si dopředu domluvíte termín, tak i výrobní halu. Poblíž je skvělá restaurace braserie Bavarie s francouzskou kuchyní.

Já se do Mnichova určitě chystám i tento rok, až bude tepleji, protože je to super místo a rd bych si to tu víc prošla :) Byli jste tu, máte tipy, co příště nevynechat?

Jídlo jsme během dne řešili horkými polévkami, ale na kávu a dezert jsme si sedli.Vybrali jsme si ze všech kaváren snad to nejlepší místo. Zašli jsme do café Luitpold na Brienner strasse. Patří do michelinského výběru, ani se nedivím, že je tu pořád plno a na místo si musíte vyčkat. Káva a domácí Luitpold dort neměl chybu. Kolem baru si můžete vybrat, co dobrého si odnesete s sebou. Jejich štoly, čokoládové pralinky nemají chybu a stojí i za tu vyšší cenu.
Obchod &OtherStories na Sendliger strasse jsem ve slevách nemohla vynechat. Tři patra plná oblečení, kabelek, bot a nádherné bižuterie včetně kosmetiky stojí aspoň za prohlédnutí. Kdybych už neutratila všechny své peníze, určitě bych si vybrala nějaké boty. Ty mají perfektní. O bižuterii ani nemluvím, neznám lepší místo pro výběr stylových prstenů, náramků, apod. Ve slevách se dají kousky nakoupit za dobré ceny, jen bych neotálela.
 Hofgarten stojí za procházku i v zimě. Stačí se vybavit svařákem nebo horkou kávou.
 Samostatný obchod Prada najdete v ulici Residenzstrasse.
 Konečně se mi splnilo přání a navštívila jsem kamenný obchod online store My Theresa, kde jsem si objednala svou Faye od Chloé. My Theresa najdete na Maffeistrasse. Mají tu mix kabelek, bot, oblečení a dalších doplňků. Ceny myslím odpovídají jako na webu, Jen je výhodou, že si daný kousek můžete osahat a vyzkoušet. 

 Nevynechejte ani samostatný obchod Chloé na Residenzstrasse. Sice tu nemají kompletní kolekci, ale na kochání to určitě stačí.
 Siegestror je v noci krásná, stejně jako ve dne. To jsme ale již nestihli.
Jestli cestujete do Mnichova s neomezeným rozpočtem, tady si vyberete. V nákupním centru luxusní módy Oberpollinger najdete značky jako Gucci, LV, Céline, Prada, YSL, Miu Miu, Reiss a spoustu dalších. Můžete zaparkovat přímo tady za 28 Eur na celý den. 

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Mnichov je krásný. Jen když jsem tam byla naposledy, tak jsem se k nákupům nedostala. Doufám, že ukážeš, co jsi si pořídila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já v Mnichově nikdy nebyla, ale dle tvého popisu a fotek se tam budu muset někdy stavit :)♥

    OdpovědětVymazat
  3. V Mnichově jsem ještě nikdy nebyla a moc se mi podle fotek líbí. Nákupy tam vypadají lákavě. Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nákupy je to ta bezva, tolik obchodů a center celkem dost pohromadě. klidně tím můžeš strávit celý den :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný výlet to musel být. Já byla v Mnichově několikrát a mám ho opravdu moc ráda :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Mnichov mám moc rád, krásné město, taky jsem se tam už podíval. Naposledy v létě, kdy jsem vyzkoušel i noční život, který taky stojí za to!

    OdpovědětVymazat
  6. V Mnichově jsem byla dvakrát - jednou v létě v technickém muzeu a přímém okolí a podruhé na Vánoční trhy a v galerii moderního umění...
    Podle mě je to jedno z nejhezčích německých měst - i když Drážďany pro mě vedou :)

    La Petite Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se do toho technického teprve chystám, ale přítel tam už jedno byl a je z toho místa nadšený :)

      Vymazat
  7. děkuju za tipy :) v My T.bych asi pěkně provětrala kreditku :)
    outfit: holiday is over

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, kdybych si už předtím od nich něco neobjednala :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images