Social Networks

1/12/2016


Jak moc jste závislí na sociálních sítích? Jak moc vás ovlivňují? Přemýšleli jste o tom někdy? Já se občas přistihnu, že automaticky sahám po telefonu a pojíždím Instagram, blogy, Facebook a další sítě. Pojďte se se mnou podívat na pár příkladů, třeba se nad tím taky pozastavíte...

1) Fotíte a sdílíte jídlo, které ani nesníte. Nepustíte k němu nikoho, dokud nemáte perfektní fotku
Zatímco ostatní u stolu už hlady šilhají, vy stále cvakáte další záběr. Vše štelujete, abyste měli perfektní koláž. Samozřejmě si všichni museli objednat ten nejfotogeničtější pokrm. Po všechny případy si vždy ke kávě objednáte i nějaké makronky nebo kousek dortu, i když držíte dietu. Společně to přece vypadá líp, ne :D A pro supr záběr si neváháte stoupnout ani na židli.

2) Nad úpravou fotky strávíte víc než půl hodiny
Máte x programů na úpravu fotek v mobilu i počítači. Než jakoukoli budete sdílet, musíte jí vyšperkovat k dokonalosti. Co na tom že už máte studenou polévku i to kafe, co jste si před hodinou objednali.

3) Nakupujete zásadně IT značky
Je jedno, že vám ty sluneční brýle (boty, sukně)  nesluší, nosí je každá světová blogerka, tak vy nemůžete být pozadu. A samozřejmě musíte pokaždé pišně nasdílet fotku krabice, dárkové tašky, visačky a to celé min. desetkrát zopakovat.

4) Mobil nespustíte z ruky
Když jdete na záchod, pro kafe, vynést koš, vyzvednout poštu, všude s sebou musíte mít mobil. A když se zrovna nudíte na večeři s přítelem, je mobil bezva společník. Přece ten čas nebudete trávit něčím neproduktivním. Ve fitku si zase stihnete vyřídit všechny maily, projet nové statusy a napsat příspěvek, že jste si konečně zacvičili.

5) Mobil berete i na běhání
Přece vám neunikne ten nejlepší záběr z vaší běhací trasy. Je potřeba se podělit, že jste uběhli svých neskutečných 5 km. Kdo by vám to pak bez toho věřil..?

6) Nejedete nikam, kde nemají na pokoji wiffi
Jedete sice s partou nebo v páru, ale to přece neznamená, že nebudete mít čas na své obvyklé činnosti. Je potřeba desetkrát zkontrolovat oblíbené blogy, nasdílet min. 3 fotky na Instagram, o tom, jak skvěle se s tou partou přátel máte.

7) Necestujete sami, přece vás musí mít kdo vyfotit
Na dovolené se neobejdete bez dokonalých fotek. Máte takových zážitků, fotka s vámi u Eiffelovky, fotka s vámi na Tower Bridge, fotka s vámi u Colosea, apod. Vlastně je to už taková tradice, kterou nesmíte porušit. To by vám followeři neodpustili.

8) Máte více než 5 profilů na soc. sítích
Kromě Facebooku, Instagramu, sjíždíte dennně i Twitter, Youtue, Snapchat, Pinterest, Tumblr, Linkedin, Google+ a další... 

9) Jídlo, shopping, snídaně v posteli, kabelky, káva, makronky a květiny v boxu
Moc dobře víte, že tohle jsou nejlajkovanější fotky na Instagramu, tak proč byste ukazovali něco jiného. 

10) Když se vám nepovede nafotit outfit, zkazí vám to celý den
Dvě hodiny trávíte přípravou a pak z toho nic není. Málo světla, hodně světla, vítr, déšť, mlha, hodně lidí, rozmazaná rtěnka na límečku, apod. Je tolik věcí, co si musíte dopředu pohlídat. Nafotit outfit, to je vlastně taková špionážní mise :)

11) 200 fotek je stále málo
Vyfotit celou postavu ze všech úhlů, na šířku, na výšku, detaily, obličej, boty, kabelku, šperky, kelímek ze Starbucksu. Znuděný výraz fotografa počká, vy ještě nemáte svých deset povedených. 

Taky jste se v něčem našli? Dejte mi vědět v čem, ať v tom nejsem sama :D 

C&A bomber jacket, Nasty Gal jumper, Mango jeans, Acne Studios scarf, Chloe Faye bag, HM suede boots

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Mobil mam u sebe,ale to je to jedine...asi fakt nemam sanci v tom blogovem svete uspet lepe. Nic z toho tak dukladne nedelam, i kdyz chapu, ze je clanek s trochou nadsazky. Nebo ne? To teda koncim radsi hned :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že je, ale někdy se v těch bodech najdu. Důležité je to nepřehánět, ale hlavně, žít svůj život, ne ten virtuální pro fanoušky :)

      Vymazat
  2. No tak to já jsem na tom ještě celkem dobře!

    Snad jen to jídlo si fotím rád, ale že by si kvůli tomu museli všichni objednat to nejfotogeničtější.

    Bez WiFi se na dovolené klidně obejdu, na úpravu používám cca dva programy, profily mám dva a jsou dny, kdy nevyfotím téměř nic a nevadí mi to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ráda fotím to svoje, ale je to i kvůli práci, takže si to vlastně můžu i dovolit :D
      Já už si i v zahraničím užívám bez toho, aniž bych musela všechno zachytit na mobil a nasdílet.

      Vymazat
  3. Mobil mám pořád u sebe, to je pravda. Dokonce i při cvičení nebo běhání, ale zase můžu s klidným svědomím říct, že tím můj trénink nikdy neztrácí na hodnotě :) Při běhání zapnu nike nebo runkeeper, abych věděla kolik km, jaký čas atd a pak samozřejmě pustím hudbu, fotím (se) buď před nebo po (a nebo vůbec). V posilovně žádný statusy nekontroluju, ale jelikož chodím pravidelně x krát týdně a k mému životu to patří, tak občas prosím přítele, aby mě vyfotil v průběhu, nebo po cvíču sama ;)
    U ostatních je to jak kdy, někdy fotím jídlo, jindy si na to ani nevzpomenu, kafe si většinou fotím vždycky, to je otázka pár sekund. Wifi hledám, to je fakt, ale když není, tak není ;) Co se značek týká, nakupuju to, co se mi líbí, značka nehraje velkou roli...
    Článek super, docela jsem se u toho musela pousmívat, když jsem to všechno četla :)) - a outfit super (jako vždy!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bylo i míněno :)
      JJ, já tě sleduju, zase je to dobrá motivace i pro tebe, když vidíš pokroky a pokud to ostatní dokope se hýbat, proč ne.

      Vymazat
  4. Fajn napsaný :) Maličko se poznávám v bodu, že musím mít telefon neustále u sebe, ale rozhodně neustále nesjíždím soc.sítě - v tomhle mě dost vycvičil přítel, kterému to hodně vadí, takže na večeři bych telefon nevytáhla a to samé naopak vyžaduji od něj :) Profily mám 4 (nově mi přibyl i twitter, ale nebaví mne), jídlo skoro nefotím - pokaždý jsem tak hladová, že mi to za to fakt nestojí :)

    last outfit & giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už na to taky byla kolikrát upozorněná přítelem. Občas jsou ty reflexy vzít telefon do ruky, tak zažitý, že je z toho samozřejmost...

      Vymazat
  5. Takže takto =D.
    1) velmi sporadicky, jednou za čas
    2) Ani náhodou, minuta, maximálně dvě
    3) řekne mi konečně někdo, co znamená to "IT"? Information Technology to asi nebude (jo, jsem ajťák)
    4) Ve fitku mobil mám jen kvůli muzice, pro kafe, s košem apod. ho fakt neberu. Na večeři s přítelem musí ležet můj i jeho v tašce nebo kabátě.
    5) Jo, beru ho na běhání, sleduje moji trasu, hraje mi do uší hudbu a říká mi, jestli mám zrychlit nebo zpomalit =D
    6) Právě naopak! Poslední dobou hledám spíš hotely, kde wifi není!
    7) no cestujeme většinou s přítelem, takže.. =D
    8) Profilů mám sice víc než pět, ale aktivní jsem jen na fb a insta
    9) ukazuji i život a pravda, ten nemá tolik lajků, jako ostatní fotky..ale upřímně, je mi to jedno
    10) když se to nepovede, tak se to nepovede..svět se nezboří..a tak dlouho nám opravdu příprava nezabere =D
    11) když fotím já Patrika, stačí mi udělat těch fotek max. 20, z kterých se vybere 5-6..když fotí on mě, mačká tu spoušť jak zběsilý, takže jo, pak je těch fotek 100 a já nadávám jak špaček, proč jich je tolik, že je to zbytečné a já teď mám těžký výběr (a dělá to i po dvou letech..nepoučitelnej..zastávám názor kvalita nad kvantitou..doufám, že si to tu nepřečte =D )

    Michael
    Vyhraj Nikon D5500

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tom dost podobně. Akorát, že můj přítel se skoro vůbec nefotí. Za to jsem ale o to víc vděčná, že si najde čas na můj koníček a pomáhá mi tak s blogem. A za to kvantum fotek, co nafotí, můžu spíš sama, protože nikdy neprocházím všechny fotky a hned a tak raději, ať je toho víc.
      A na hotely bez wiffi máme štěstí, ale spíš nechtěně :D

      Vymazat
  6. - dost mozna jsem v tomto svete zabedneny neandrtalec, nicmene na podobny aktivity nemam cas. vsechny ty bubliny, potemkinovy vesnice a pozlatka kolem virtualniho zivota jsou k placi. radim naordinovat mobil bez pristupu na net. clovek alespon nema zbytecne vydaje ,)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň v některých situacích bych je občas zakázala, třeba večer v restauraci, v divadle, apod. Tak aby se lidi bavili mezi sebou, vnímali okolí a všímali si. Ale zas úplný odstup je taky na škodu, když je možnost zajímat se o dění, je to snadný přístup k informacím a na kontakty.

      Vymazat
  7. Ahojda, nejsem blogerka a mam jen ucet na Instagramu, G+ nepocitam, mam 100 let gmail a proste to je tak mimochodem k tomu. Na Ig sleduju (jako ze odebiram) jen tebe, Nikachic a Peackapples :-) Na spoustu dalsich blogerek se mrknu sem tam a zvracene se bavim tou neoriginalitou, predvidatelnosti a malomestackym snobstvim. Je to takovej muj bulvarni platek a sonda do zivota dnesnich mladych holek. Ty brdo, fotit se porad dokola v posilovne, s kelimkem SB, porad dokola psat, jak jsem happy, jak ziju svuj sen a fotit se s partnerem v zamilovanych pozach... Tomu nekdo veri? A ja jsem blbka nejvetsi, ze tim zabijim svuj cas :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Doufám, že je to napsané s nadsázkou, Jani. :)
    V něčem se trochu poznávám, ale za posledních půl roku jsem mobil i sociální sítě omezila a steně se občas stane, že mi muž napomene. Aktivní jsem jen na FB a Instagramu a to kolikrát sporadicky. :) Prostě ze mě nikdy top blogger nebude.
    Na druhou stranu je fan zkrátit si čekání ve frontě tím, že projedu Instagram a Facebook. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images