DIY sporty sack

2/06/2016


Po dlouhé době je tu další DIY, aneb vyrob si sám :) Konečně jsem se dostala k tomu ušít si tenhle sportovní vak. A protože to není nic složitého, připravila jsem si pro vás návod, jak na to. Stačí sehnat vhodnou látku. Já použila stříbrný prošev, který je z druhé strany podložený. 


Změřte si, jak velký chcete mít vak. Vystřihněte si dva stejné obdélníky. Já použila rozměr jednoho sportovního vaku, co už mám.


Stejný rozměr jsem použila i na podšívku ze vzorovaného plátna. Díky podšívce bude vak pevnější a schováte vnitřní švy. Na jeden obdélník jsem jsem si našila vnitřní kapsu. Pak jsem je obrátila lícem k sobě a po celém obvodu, kromě horních okrajů, obšila


Horní díly vaku položte lícem k líci, sešpendlete, aby se vám při sešívání neposouvaly.


Připravte si ještě před prošitím růžky na provléknutí uší (tkaniček). Použila jsem kovové průchodky, které seženete v galanterii a černý popruh, který je na průchodky dost pevný. Takto připravené růžky vložte do dolních rohů vaku (tzn. očka budou při prošívání uvnitř vaku) a pak ho celý obšijte kolem obvodu až na posledních 5 cm, potřebujete si nechat místo pro tunýlek.  Horní okraj zase nechte nesešitý.


Nesešité boční strany zahněte do rubu a prošijte v kraji, jako je na prvním obrázku. Tím si připravíte tunýlek pro navlečení šňůrek. Podšívku vložte do vrchního vaku rubem k sobě. Oba vaky srovnejte, aby uvnitř seděly. Horní nesešitý okraj zahněte tak, jako je na třetím obrázku. Použijte špendlíky nebo ještě lépe stehovku. Prošijte kolem celého obvodu 2 cm od okraje.


Pak už stačí jen navléct obě ucha. Délku jsem nastavila jako součet výšky a šířky vaku. Konce jsem provlékla průchodkami a zauzlovala. Pustíte se do toho taky? Pokud vám nebude z návodu něco jasné, napište mi do komentářů...

You Might Also Like

10 komentářů

  1. I love those sacks!

    http://retrostreetstation.blogspot.de/2016/02/outfit-midi-coat.html

    OdpovědětVymazat
  2. Na ušití vaku se chystám také, díky za inspiraci. Nikdy by mě nenapadlo použít prošev a nakonec to vypadá super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, dobře se s ním pracuje. Je měkký, ale tak vícevrstvý, proto se ti věci uvnitř vaku pak neprotlačují napovrch...

      Vymazat
  3. Podobný vak si chci také ušít a prošev by mi tedy nenapadl, přitom vypadá skvěle.
    Moc se ti to povedlo! ;)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images