be creative

5/03/2016


Buďme tvořiví, zvídaví, pořád, neustále. Bez kreativity by nevzniknul ani můj nový bomber, co mám na sobě v tomhle outfitu. A rozhodně ani tyhle super polobotky s dřevenou platformou. Uvnitř nás je hravá duše. Každý ji v sobě má. Já bez té své nemůžu dlouho být, vždycky se ozve a to pak mám  tvořivou třeba celý týden. Ani nemusíte být manuálně zruční, prostě jen hledat a najít to, co vás baví. A nestyďte se za to, že je to zrovna pletení, nebo cokoliv víc old school. Nemusíme přece pořád vysedávat u počítačů a lustrovat telefony. Je super, když za námi po nás něco zůstane, a tím nemyslím bordel :D My si doma vytvořili spoustu věcí sami. Máme vybíleno, vytapetováno. Přítel vyrobil knihovnu, já zrenovovala zahradní židli, potáhla si lavičku, ušila závěsy a spoustu dalšího. A i když se u těch činností někdy vztekáme, že se nám nedaří, stejně se pak ve výsledku něčemu naučíme, něco dovedeme, možná i ke zdárnému konci. Když jsem šila tenhle bomber, taky nebyl hned dokonalý. Párala jsem a přešívala, tvarovala a zužovala, až se stal dokonalým...pro mě. V našich očích ty vytvořené věci nikdy nebudou stoprocentní, ale i tak pro nás budou dokonalé. A tom to je. Mít z toho radost. Když budeme tvořiví, třeba si budeme více vážit práce těch, co jsou v tom již mistři. Možná si pak raději necháme tu dřevěnou postel vyrobit od truhláře a budeme znát její hodnotu. Stejně jako si necháme ušít padnoucí sako a nebudeme koulet očima nad cenovkou. Buďme tvořiví a podporujme ty, co to dotáhli dál než my a živí se tím. Bez toho tu zůstanou jen velkosériové výrobky a to postrádá veškerou kreativitu. Napište mi, co kreativního tvoříte vy, klidně přihoďte odkaz. Ráda se podívám. :)

DIY satin bmber, Lindex shirt, Zara pants, Chloe Faye bag (mytheresa.com), Woodies lace up shoes

You Might Also Like

21 komentářů

  1. Porad neco siji. Ted mam zase dve nove latky. Premyslim, zda si usit saty s pelerinou/plastenkou (dress with cape) nebo saty s volanem (ruffled off the shoulder dress) z fuchsiove splyvave latky...no a tak to mam porad.

    OdpovědětVymazat
  2. - az na tu neprehlednutelnou hrubku (viz. dotáhli dál než MY) skvelej clanek, o skvostnym bomberu nemluve ♥

    a polovinu svyho zivota jsem zasvetila foceni a ac to neni zadna hitparada, me to naplnuje

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že jsem celkem tvořivej člověk. Ve svým okolí takové lidi bohužel nemám, takže se inspiruju na internetu. Teď jsem třeba půl roku chodila na kurz keramiky a bylo to super. Mám za sebou také nějaké kurzy malování. Taky se kolikrát vztekám, že bych chtěla být šikovnější nebo že jsem si výsledek svého tvoření představovala lepší. Ale miluju ten pocit být zabraná do práce a odpoutat se od všedních starostí. A ten pocit, když mi někdo pochválí, co jsem vyrobila, mě vždycky zahřeje u srdce :-D
    Taky bych se chtěla naučit šít, ale zatím jsem přihlášení do nějakého kurzu odkládala s tím, že nemám stroj. Takže někdy příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám stejně. Taky jsem ráda, když někdo tu snahu vidí a ještě pochválí...

      Vymazat
  4. Přesně jak píšeš, sice se u toho vztekám a nikdy to není dokonalé jak jsem chtěla, jsem ráda, že šiju :) A ač šiju hlavně pro jiné a stojí mě to spoustu nervů, postupně se v tom zlepšuji a ve finále jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jenom tiše souhlasím. Včera jsem narazila na 2,5 metru úžasné látky ve výprodeji jen za stovku, teď ji mám doma a už zítra pádím za paní švadlenou, aby mi z ní ušila culottes s vysokým pasem. Naučit se šít, chci už dlouho. Jen přejít od snu k činům.
    K.
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Šikovná. :) Aj tak najviac milujem tú kabelku. :3 :)
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  7. Sice bych jako filmař měla jako kreativní brát i svou práci, nejvíc se ale vyblbnu u vaření. Vymýšlím často klidně třeba i týden, jaké menu pro lidi nachystám... a pak je překvapím jídlem, které vůbec nevěděli, že existuje nebo je nikdy nezkusili, ale přitom jim strašně zachutná. Je to super. Miluju ten instatní výsledek, co vidíš ihned- když ochutnají, zvětší se jim panenky a rozzáří se :) K nezaplacení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow filmařina, to je hodně kreativní, ale zas na druhou stranu se tím živíš, to pak chápu, že se chceš odreagovat třeba u vaření...

      Vymazat
  8. Btw ten tvůj bomber vypadá náhodou naprosto skvěle!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images