Summer in Italy

8/31/2016


Už jsou to dva týdny, co jsem z dovolené zpět a až teď jsem si našla čas na sepsání článku. Takové tempo tady mám. Proto bych zase hned někam jela, abych zvolnila  a měla čas na sebe...

Pro ty, co ale dovolená ještě čeká nebo teprve plánuje, kam vyrazit, může být tenhle post i jako inspirace, kam vyrazit. :)

V plánu jsme měli jet na týden do Itálie k Lago di Garda, což je největší italské jezero. Vyrazily jsme autem. Vzali jsme to kolem Mnichova a přes Rakousko. Udělali jsme si tu malou zastávku v městečku Mayerhofen. Typické Rakousko, všude kopce a hory, poseté tradičními domky. Je tam krásně. Rezervovali jsme si chatku v Alpenchalet Brücke. Měli jsme celou chatku jen pro sebe, v horním patře i s obrovskou koupelnou a vanou. Udělali jsme si přes den výlet do hor až k Alpenrose Hüte, což je nějakých 1700 m n.m., ale jsou tu i lanovky, pokud se vám nechce pěšky. Další den jsme pokračovali rovnou do Itálie.


Lago di Garda
Ubytovali jsme se v Sona v části Palazollo city ve vile Bianca. Útulné pokojíky hned v přízemí se snídaněmi, po kterých se vám bude stýskat. Sezení venku na zahradě a parkování uvnitř na pozemku samozřejmost. Majitelka má úžasný kávovar, který vám vykouzlí perfektní kapučíno nebo horkou čokoládu během okamžiku. Místo, kde jsme bydleli není přímo u jezera, za to jste cca za 10 minut ve Veroně. Díky autu jsme mohli jezdit každý den jinam a poznávat různá místa. Mrkněte se kam :)


Verona
První den jsme stihli už jen pláž. Ten druhý jsme si vyrazili do Verona, která byla jen kousek od našeho ubytování, nějakých 17 km. Verona je krásné město. Ten den byl zrovna státní svátek Ferragosto, kdy spousta obchodů je zavřená, a tak v ulicích vídáte mnohem víc domácích než turistů. Ve Veroně je hned několik parkovišť, kde můžete nechat auto. My parkovali v tom centrálním. Prošli jsme si centrum, nákupní uličky, dali si nejlepší zmrzku v Gelaterii La Romana. Doporučuju ochutnat, ikdyž jsou trochu bokem. Vyšla jsem si na Torre dei Labmerti, odkud je krásný výhled na celé město.


Peschiera del Garda
Kouzelné městečko s vodními kanály a pevností, které jsem si oblíbila. Jezdili jsme se sem totiž koupat na blízkou pláž. Dokonce tu mají pláž pro pejskaře. Ohraničenou s možností natočit si misku s vodou pro hafana a wifi zdarma. Co víc si přát. Auto tu dokonce můžete zaparkovat přímo u jezera a zdarma, jen musíte vyrazit brzo, aby na vás zbylo místo. 



Sirmione
Sirmione je krásné staré městečko s bohatou historií. Rozkládá se částečně i na poloostrově, který vybíhá do Lago di Garda. Zaparkovat tu není úplně snadné, většinou je tu plno turistů. A do historické části to není zrovna nejblíž, vím o čem mluvím. Sama jsem si to jeden večer vyšla a je to pěkná procházka :D Jezdí tu ale městské busy za 1 euro nebo 1,5 eur u řidiče, který vás doveze až k pevnosti Castello. Projděte se úzkými uličkami. Přes nával turistů se dostanete až ke vzdálenější části, kde jsou parky, kostelík, zbytky římské vily Grotte di Catullo. 


Monte Baldo
Jeden z posledních dnů jsme koupání vyměnily za tůru do hor. Monte Baldo je nejvyšší horou v okolí Lago di Garda. Z Malcesine se dá vyjet lanovkou za 16 nebo 20 Eur nahoru do výšky nějakých 1760 m n.m. Naskytne se vám úžasný výhled na jezero a hory v okolí. Teda, pokud je jasno, protože i tady nahoře prší. Já jsem tu zmokla a tak jsme na cestu dolů vystáli frontu asi hodinu na cestu dolů, ale ten výhled stojí a to. Parkování u horní lanovky vyjde na 9 Eur. Když si ale zajdete na jídlo do blízké restaurace Locanda Monte Baldo s útratou alespoň za 25 Eur, máte parkovné zdarma. Mají tu  úžasný výhled na jezero, dokonalé těstoviny, já si dala ty s lanýžem a krémovou omáčkou, super víno a skvělý bazén.


Garda
Poslední večer před odjezdem jsme navštíli Gardu. Je kousek od Monte Baldo a neustále to tady žije. Úzké uličky, na každém rohu restaurace, bar nebo obchod, kde si můžete nakoupit všechny dobroty. Já ulovila Limoncello, čerstvou pastu a Aperol. Můžete se projít po promenádě kolem pobřeží nebo si zajít na skvělou večeři. Doporučuju DiVino, kde jsem ochutnala super rybí menu. Dostanete předkrm, dva chody a dezert. Mají tu rodinné prostředí, krásný interiér a dokonalé jídlo.


Padova
Čekala nás ještě cesta do Benátek, tak jsme zajeli do Padovy, která je cestou. Nejhezčí část města je náměstí Prato della Valle, které protíná vodní kanál s mosty a fontánou obehnané domky s podloubími. Připomíná Benátky, které jsou vzdálené nějakých 30 km, proto tu ani nepotkáte tolik turistů...



Venezia
Poslední zastávkou byly milované Benátky. Mám odsud spoustu fotek, takže tady jen malá ochutnávka, protože si pro vás připraví samostatný post. Do Benátek jsem chtěla už hodně dlouho, protože jsem kolem nich vždy jen proplouvala, ale doteď je neměla možnost navštívit. Nebudu napínat, sem prostě musíte. Je tu krásně, brzo uvidíte. :)


Párt tipů: V okolí jezera je velký zábavní park se spoustou atrakcí Gardaland.  Takže se můžete zabavit klidně na celý den, pokud je to váš šálek kávy. Nebo si pronajmout člun a projet se po jezeře. 
Co si musíte odvést? Rozhodně skvělé jídlo! Mají tu výborné víno, olivové oleje, burattu, Limoncello, italskou pastu, sušenou šunku a další delikatesy, které si zamilujete :)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Krasne fotky i misto. Jezero Garda mi laka uz delsi dobu, ale zatim ho odkladam kvuli jinym cestam. Tyhle tipy se urcite budou hodit a stejne jako ty si odnekud privezu nejakou tamnejsi dobrotu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Uzasné fotografie! Tobě to tak moc sluší, jak jsi opálená a spokojená. Parádní outfity i prostředí. Rakousko je kouzelné a Itálie jakbysmet.

    OdpovědětVymazat
  3. Jak princezna na nějakém kouzelném místě:). Fotky se mi moc líbí:).

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images