48 hours in Venezia

9/11/2016


Miluju cestování autem. Létání nevyjímaje, ale auto má svoje plus. Můžete si zabalit mega velký kufr a nebude vás to stát nic navíc. Můžete si projet místa, která se vám zalíbí a dělat si zastávky cestou, kde se vám zachce. Tak jsme se po našem pobytu v Lago di Garda vydali směr Benátky, které jsem měla na mém wishlistu už hodně dlouho. Cestou se ještě stihli zastavit v Padově. Fotky jste mohli vidt v posledním travel postu. 

Hotel jsme našli v části Mestre, která je těsně u vlakového nádraží směr historické centrum Benátek. Nescháněli jsme pokoj přímo v něm. Dá se tu parkovat totiž jen asi na třech parkovištích cca za 20 Euro min. A stejně se pak musíte vláčet s kufry pěšky nebo lodí do hotelu, protože jinak to nelze. Zamě rozhodně lepší volba, než bydlet v hotelu s výhledem na Grand kanál.

V Mestre jsme měli auto zaparkované hned u hotelu, což bylo super. Obě rána jsme se po snídani vydali autobusem do centra Benátek, Je to kousek jen přes most. V Benátkách jsme chodili buď pěšky, nebo si koupili lodní tiket na 24 hodin, který je výhodný, protože si můžete jezdit kanály neomezeně po celou platnost tiketu. A to i do přilehlých ostrovů poblíž Benátek.

Co v Benátkách navštívit? Pokud chcete vidět ty nejvýznamnější památky, tak se davům nevyhnete. Na náměstí sv. Marca je pořád plno lidí, stejně jako před bazilikou a Dóžecím palácem. Jestli se chcete podívat na celé město z vrchu, vyjděte si na věž Campanile, kde je budete mít jako na dlani. Zajděte i do místní nemocnice Scuola Grande di San Marco, která má nádhernou vstupní budovu. Nahoře je veřejná lékařská knihovna se starými lékařskými knihami a nástroji. Kostel Santa Maria de La Salute je jeden z nejhezčích, co jsem kdy viděla. Pokud toužíte po tom, projet se gondolou, připravte si 100 Eur, za kterých se povozíte 30 min. Mně tohle docela odradilo a přišlo mi to jako kýč. Raději bych se za tu cenu najedla v některé z vyhlášených restaurací a dala si jejich a la carte menu.

Nejhezčí jsou ale Benátky bez davu lidí a turistů. Tak se raději projděte úzkými uličkami až do vzdálenějších částí města. My tak našli jedno krásné prostranství u kostela, kde skoro nikdo nebyl a byla tak možnost nafotit i jeden outfit. Ten vám ukážu příště. Všímejte si nápisů na domech. Jsou na nich vyznačené směry na významnější místa  a ty slouží jako směrovky, kudy se vydat. Často se nám totiž stávalo, že bez jejich sledování jsme stáli před kanálem a neměli kam dál jít..tak jsme se několikrát museli vracet...

Udělejte si procházku nočním městem...je tu větší klid a máte ho skoro pro sebe. Většina lidí totiž tráví čas zrovna na jídle v některé z restaurací :)


Najíst se v Benátkách může být docela oříšek. Když si totiž dáte pořádnou hotelovou snídani, tak hlad na oběd vás chytne až někdy kolem druhé. To je ale zrovna čas, kdy místní restaurace zavírají a otevírají až kolem šesté večer. Obchody naštěstí fungují. Našli jsme ale jednu super restauraci, kterou vám rozhodně musím doporučit. Kolem spaghetterie A le Tole jsme šli 3x, než se nám podařilo najít volný stůl. Naposled jsme dokonce našli volnou celou restauraci. Mají dokonalou domácí pastu, kterou si tu sami připravují a skvělé víno, pizzu, víc netřeba. Je to kousek od nemocnice Scuola Grande di San Marco.


Burano
Udělali jsme si výlet lodí na ostrov Burano. Je to původně rybářská vesnička s barevnými domky všech možných odstínů. Prý si je tak barvili rybáři, aby našli v mlze ten svůj domek. Je to malebné místo a navíc je tu i míň turistu. Z Benátek se sem dostanete za nějakých 40 minut. Na ostrově je několik restaurací, třeba Venissa, která je i v Michelin guide. Omrkněte jejich video na stránkách, budete se  sem chtít hned rozjet :)

Když koukám na fotky, tak bych hned jela. Pokud jste ještě nenavštívili Benátky, třeba jsem vás fotkami navnadila.. :)


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Odpovědi
    1. To teda byl, zatím nejsnovější dovolená. Co fotky, ale teprve naživo je to něco. Děkuju :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images