DIY vs. COS

10/30/2016


Dnes tu mám pro vás další duel. Tentokrát s tímhle vlněným topem z COS. Buď si ho ještě teď můžete objednat na jejich shopu, nebo si ho zkuste ušít jako já. Mám pro vás totiž i návod na výrobu krok za krokem. Fotky nejsou nejlepší, ale když šijete večer, jste rádi, že vůbec něco zachytíte.

Tenhle top vypadá dobře jak s rolákem, tak i s košilí a vykukujícím límečkem. Outfit vám celý ukážu někdy příště:) Než se pustíte do výroby, tak je potřeba sehnat vlnu nebo vlněnou směs, která se netřepí. Švy se totiž nezačišťují.


Střih mám odvozený z jednoho střihu na šaty z Burdy, ale jde o klasický top s princesovými švy na zadním i předním dílu. Zadní díl má uprostřed šev na zip, proto je ze dvou částí. Dvakrát se stříhají i boční díly, přední díl je jen v celku jen jeden.


Nejdřív jsem si přišila boční díly k přednímu. Švy se skládají přes sebe tak, jak vidíte na fotce, Tedy z líce přední díl přes líc bočních, tady je to vidět z rubové strany. Našpendlete a rovnou prošijte strojem dle značení dílů.


Pak si sešijte zadní díly lícem k líci a nechte horní část nesešitou pro všití skrytého zipu na zapínání. Bude vám stačit délka 20 cm.


Potom přišijte boční díly i k zadnímu tak jako u předního. Švy se zase skládají přes sebe, jako je to na fotce.


Když máte sešité všechny boční švy, jsou na řadě ty ramenní. Složte je líce k líci a prošijte v linii značení. Švy sestřihněte a rozžehlete.


Teď přichází na řadu zip. Já si ho vždy dopředu našpendlím, pak přistehuji stehovkou a až pak všívám na stroji. Přečuhující záložku ve švu sestřihnu na šířku zipu.


Boční švy taky sestřihnu na šířku cca 0,5 cm na předním i zadním dílu.


Nakonec ještě začistím všechny okraje. Stačí je zastřihnout do rovna a prošít v kraji cca 0,5 cm. Kolem výstřihu, průramků i dolního okraje. A to je všechno máte hotovo.


Top jsem měla hotový asi za hoďku  a půl a navíc jsem ušetřila za ten z COSu. Někdy příště už v celém outfitu. Já jdu zatím vymyslet s čím dalším ho budu kombinovat :) A pokud máte dotazy k postupu, pište do komentářů...

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Jani úžasný návod, dokonce se mi ten tvůj líbí víc než ten z COS, takže za mě palec nahoru :-) Můžu se zeptat, kde jsi koupila tu látku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Simi. Byl to zbytel látky, co jsem objevila ve Flex-texu. Jedna z mála vlněných směsí, co se netřepí. Ale dá se použít i cokoliv vhodného, jako neoprenový úplet, koženka nebo kůže, apod...

      Vymazat
  2. Jani, moc povedený top! Jak píše Simča, lepší než originál. Právě sháním vlněnou látku na kabátek, děkuju za tip ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc a jsem ráda, že jsem aspoň dala tip :) Pak ukaž, jak se povedl...

      Vymazat
  3. Presne to jsou ty kousky z COS, ktere nechapu, ze si nekdo koupi, kdyz jdou tak jednoduse usit. Jenze jednoduse jen pro nekoho! Ty jsi to zvladla skvele! Tobe tento typ obleceni moc slusi a vypada luxusne. Na mne se mi to vubec nelibi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, zvlášť, když jsem pak v COS viděla tu cenovku. To mě přesvědčilo, že si ho raději ušiju sama :D A děkuju, je mi jasné, že tohle není tvůj styl...

      Vymazat
  4. Top je krasny, si sikovna :) Casto je to o tom, zohnat ten spravny material :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images