Perfect Over The Knee Boots

10/24/2016


Najít perfektní kozačky nad kolena byl skoro nadlidský výkon. Alespoň v našich obchodech. V ideálním případě bych je chtěla mít ze semiše, ale to jsem při cenách zavrhla. To už jsem si rovnou mohla zajít pro jeden pár ke Stuartovi Weitzmanovi :D A když byly dostupné, nelíbil se mi střih, zpracování nebo tvar a výška podpatku. Z těch textilních jsem měla hrůzu. Většinou bylo na nich na první pohled jasné, že jde o napodobeninu. Pak vám taky musí skvěle padnout přes lýtka a stehno. Neměly by být široké, ani moc uplé třeba kolem stehna. Těžký úkol. Prohledala jsem celý Asos a podle videí jsem všechny modely hned zavrhla. Fotka dobrá, ale realita úplně někde jinde. Proto tomu na první pohled nevěřte a u těhle bot si raději počkejte na vyzkoušení. Nic nevypadá hůř, než když máte na noze boty co připomínají buldoka. Tenhle typ kozaček prostě musí sedět. Já ty své nakonec objednala ze Zary s tím, že když nebudou sedět, vrátím je. Cena nebyla nijak závratná a hlavně se mi líbily tvarově.  Výška podpatku akorát i na delší chození po městě. Když jsem si je vyzvedla a zkusila na noze, zklamalo mě, že nad kotníkem byly dost volné. Ale odnesla jsem si je domů a nakonec vymýšlela, jestli se s tím dá něco dělat. A to bych nebyla já, abych si to neupravila k dokonalosti. Hned ten večer jsem vzala do ruky nůžky, kleštičky a zip vypárala. Docela bojovka, když jsou všechny švy a záložky lepené, ale podařilo se. Zip jsem našpendlila a našila ho tak, aby byly boty přes lýtko užší než předtím. Na stroji jo trochu krkolomně všila zpátky a co se nedalo dojet strojem, to šlo ručně. Druhý večer bylo hotovo. Udělala jsem za mě maximum a kozačky dostaly šanci. Nakonec v tomhle outfitu vypadají dobře, co myslíte?

K čemu tenhle typ kozaček nosit..? Prosím...když už si tenhle typ bot koupíte, nervěte tam ty kalhoty, ale ukažte kůži nebo silonky, ale hlavně nohy. Kvůli tomu jsou ty kozačky dělané tak vysoké. Máte díky nim možnost nosit i na podzim a v zimě kratší šaty a sukně. Ke kalhotám si nechte své kotníčkové boty, ty jim svědí líp. Za mě jsou tyhle boty do zimy super. Měla jsem je ten den s dlouhým svetrem a sukní. Nebyla mi v šesti stupních zima ani bez silonek. Možná se otužuju chozením na horách, ale tyhle vysoké kozačky tomu dost pomohly. Jen to chce nepřehánět to s dalšími sexy kousky. Dejte kozačkám prostor. Žádné extra krátké a upnuté mini k tomu nejsou potřeba. Sukně může být áčková, nebo si k nim oblečte jen dlouhý svetr a nechte z pod něho vykukovat okraj šortek nebo krajkový lem šatů. Nejsem ani moc pro dlouhé sukně a šaty, které zakryjí ten kousek nohou. Já si v tom připadám jak když jdu na výlov rybníku. :D Bohémské rozevláté šifonové šaty klidně s rolákem budou vypadat s kozačkami taky dobře. Chtěli byste nějaké stylové tipy s fotkami, jak takové kozačky mixovat a nosit..?

HM turtleneck, Lindex shirt, DIY wrap skirt, Rebecca Minkoff bag, Zara over The Knee Boots

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ty kozačky vypadají fakt skvěle, sluší ti to a obdivuju tvou zručnost, já bych se bála, že si ty boty zničím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem tím šitím asi otrkaná, tak se jen tak nezaleknu. Díky 😉

      Vymazat
  2. Nesouhlasím, k džínám vypadají skvěle :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale na mě se mi to moc nelíbí. Asi bych musela měřit dva metry, pak možná... :D

      Vymazat
  3. já je scháněla už loni, ale nikde mi nebyly dobře přes lýtko, protože lýtka mám dost hubená (i když se je snažím vycvičit) no aletos jsem si je chtěla konečně dopřát, riskla jsem to na Asosu a sedí mi naprosto dokonale! Ale je pravda, že jsem tam musela projet všechna videa, abych viděla jaké mají modelky nohy, aby mi fakt sedly. Jen se je teď bojím nosit, protože je pořád mokro, anebo není moc příležitost...Snad jejich čas ještě přijde. A článek chci, i když mám spoustu inspa z pinterestu. :) Sluší ti a obdivuju, že jsi šla do takového složitého zásahu se zipem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty videa na Asosu spíš odradila, všechny jim přes lýtka byly dost volné, i když chápu, že jsou to huběňoury...stejně mě to odradilo. Tak jsem riskla u Zary, raději to vrátím hned v obchodě, než to posílat zpátky do Asosu. Já bych je vynosila ještě teď, dokud není pod deset stupňů, bud se silonkami, nebo bez. Pak už se mi do nich asi taky nebude tolik chtít. Já strašně nerada mrznu, a pro parádu už vůbec, z toho jsem vyrostla :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images