how to be happier in life

1/25/2017


Nejsem kouč ani mentor, ale jsem někdo, kdo se dívá a vnímá. Kdo nad věcmi přemýšlí a uvažuje dál, občas i za roh. Nemám recept na instantní štěstí. Mám jen pár jednoduchých rad, které v životě fungují a dělají mě šťastnou. A vyzkoušet je můžete i vy, protože vás nic nestojí, Jediné, co je potřeba, je mít chuť. Udělejte si tenhle rok jiný, šťastnější. Pro sebe, pro lepší já. Jestli si z nich něco vezmete, nechám na vás. Budu i ráda za vaše osvědčené metody.

Spánek a pohyb
Spánek je extra důležitý. Budete odpočatí, budete mít energii, budete mít větší sílu při cvičení. Nebudete mít tak časté výkyvy nálad a chutě na sladké, kterými to budete chtít zahnat. A pocit, že toho díky tomu stihnete mnohem méně, je jen pocit. Znám to moc do dobře na sobě. Jak se při nevyspání přistihnu častokrát prokrastinovat a trávím čas nad zbytečnostmi. Když si ale o víkendu opravdu pospím, mnohem efektivněji využiju zbylý čas. Mám pocit, že toho nakonec stihnu víc. Pokud nejste zvyklí usínat brzo, snažte se přes den co nejvíce unavit. Jděte si zacvičit, zaběhat, jezte večer už jen lehčí jídla, dejte si čaj pro spánek, udělejte si v ložnici úplnou tmu, ticho a vypněte. Po osmi hodinách kvalitního spánku se budete cítit skvěle. Kdy naposledy jste se vyspali dorůžova..?

Pečujte o sebe
Žijeme v tak hektické době, že zapomínáme poslouchat sami sebe. Kašleme na svoje tělo, svou duši. Přepínáme se, v práci jsme pod stresem a řešíme blbosti. Řekněte si konečně dost. Zaměřte se na to co jíte, jak kvalitně, dopřejte tělu očistu, zbavte se toxinů, chemie z jídla. Co vám to dá? Kromě ztracených kil, lepší náladu, chuť do věcí, lepší pleť a vlasy. Méně stresu, větší odolnost proti bacilům a všemožným nemocem. Jídlo je základ skoro všeho. Mrkněte na národy, které jí samé čerstvé potraviny. Žijí dlouho, vypadají zdravě a bez starostí. Vyvarujte se stresových situací. Nic vám nestojí za to, abyste se takhle trápily. A hlavně si zodpovězte otázku, jestli si ten stres nevytváříte jen sami. Vykašlete se na něj, stres vám k ničemu nepomůže, jen přitíží. Všechno se dá řešit s klidnou hlavou.

Dělejte si radost
Nejen sobě, ale i svému okolí. Může to být cokoliv. Ale jedno vám povím. Ty nemateriální radosti jsou přece jen o něco lepší. Koupit si něco dobrého nebo hezkého umí každý. Ale ty jiné věci, vám vydrží dýl. Ať už to bude společná snídaně, nebo natřený stůl, procházka, masáž, světýlka nad postelí, pomoc kamarádce, apod. Dělejte si každý den něčím radost nebo potěše druhé. Sdílené štěstí je dvojnásobné. Díky tomu si ten pocit budete chtít zopakovat. Může být třeba jen úsměv na baristu v kavárně, pochválení kabátu, nebo hezké poděkování. Prostě cokoliv, co vás napadne. Malé věci dělají ty velké.

Cestujte a tvořte
Tyhle činnosti vám dají pozitivní emoce. Neznám nic lepšího, než někam vyrazit. A to mám doma své útulné hnízdo. Ale něco objevovat, poznávat, zažívat, to je teprv něco. Už nezáleží, jestli je to procházka lesem, na hrad, výšlap na hory nebo dovolená u moře. Změna prostředí svědčí skoro každému. Já třeba miluju hory, ten pocit, kdy se po několika hodinách vyšplháte konečně nahoru a vidíte ten zázrak. Ten pocit, že to dáte a zvládnete. Najednou máte endorfiny všude. A to jsou vzpomínky, které mě pak hřejí ještě několik týdnů. Stejně jako když něco tvořím. Ať už šiju nebo upravuju doma nějaký kus nábytku, ten finální výsledek, mě baví. Jsem v zenu a nekoukám na čas, nic neřeším, jen se tím bavím. Tvořte, cokoliv. Je nám to vlastní. A výmluvy, že na to nemáte čas, neberu :D

Neřešte ostatní
Nejsem drbna a tyhle bláboly nesnáším. Nikdy mi tohle nešlo a jsem za to strašně ráda. Tolik zbytečného času trávit někým jiným, je hodně drahý koníček. Jediné, koho byste měli řešit, jste vy sami. Nikdo za vás nerozhodne, kým a čím budete. Ale to, jaký vztah máte k ostatním o vás dost napoví. Soustřeďte se tedy na to, jak být šťastní, jak dosahovat svých cílů. Pochvalte se za to, že na tom děláte, že si jdete za svým. Ale ne na úkor ostatních. Mně se vždycky tak uleví, když slyším podobné rozhovory, že tohle nemusím řešit. 

Buďte nad věcí
Možná profláknutá hláška, ale tak pravdivá. Fakt. Co v ní všechno je? Nerozčilujte se z maličkostí nepodezírejte zbytečně, nedělejte unáhlené scénáře. Třeba takové to, když všichni nadávají, jak se v Čechách máme špatně. Ale stačí vyjet za hranice nebo mít přátele, kteří žijí v zahraniční a hned víte, že nám vlastně nic nechybí. Nesuďte na první pohled. Předpojatost je hrozný nešvar. I když vám vzhled o člověku něco napovídá, může to být jen naše domněnka a nemusí být jen správná. Naučte se přijímat i jiný názor a předtím, než vynesete nad něčím soud, zjišťujte z více zdrojů. Bude se vám líp žít i dýchat a spadne z vás kámen zbytečných starostí z hloupostí.

Čtěte a vzdělávejte se
To, že vyjdeme ze školy už dneska neznamená, že všechno máme splněno. Dnešní doba má sice vysoké požadavky, ale taky máme mnohem snazší přístup k informacím a vzdělávání. A když to bude navíc v oblasti, která vás baví, může vás to posunout dál. Dneska je přece tolik možností, co dělat a nikde není psáno, že to nemůžete změnit dřív nebo později. Nová práce, nová změna, nové příležitosti. Já jsem šťastná jedině tehdy, když dělám to, co mě baví. A když je práce zároveň i mým koníčkem, tak jsem ve svém živlu. Proto se nebojte a nečekejte na příležitost která spadne do klína. Někdy je potřeba si za tím jít. A když na té cestě poznáte ještě zajímavé a super lidi, je po chmurech. Fungujete to.

A hlavně si nenechte nic zakazovat. Nikdy neříkejte nikdy. Co nezkusíte, nepoznáte. A i kdyby se to nemělo podařit, je to životní zkušenost. Ty vám nikdo nevynahradí. Takže si udělejme tenhle rok lepší, s předsevzetími nebo bez, je to jedno. Buďte hlavně šťastní :)

Zara jacket, jeans, boots (similiar), F&F turtleneck, Wrangler vintage belt, Rebecca Minkoff bag

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Prima článek a musím říct, že vážně vše dodržuji. Jen mi chybí to básnické střevo, ale ani tím se netrápím, hlavně že jsem šťastná. Jo a je fakt pravda, že malé věci dělají ty velké.

    Moc ti to sluší! Tento styl mám také ráda, ale nějak v něm vypadám asi zvláštně, ale i tak jej nosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi dáma, tobě prostě sednou ty ženské linie, lichotivé střihy, dobré materiály. Tak bych zůstala u toho. Max. bych někdy přidala víc džínoviny, semiše nebo kůže. takový křivák sedne v každém věku, úzké skinny džíny se středním pasem padnou i ke krajkovému topu. Prostě si tu svou klasiku nakombinovat s pá fresh kousky :) A básnické střevo taky nemám, třeba napsat nějaký vtipný článek je pro mě utrpení :D

      Vymazat
  2. Super pravdive tipy a bozi look!

    CITC

    OdpovědětVymazat
  3. Ty rady jsou opravdu pravdivé, jen kdybych se tím dokázala řídit..
    Krásný outfit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I mě to občas nejde, jak bych chtěla, třeba s tím spaním, je ale dobré si to v hlavě připomínat a nezapomenout.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images