Kutná Hora

4/02/2017


Jestli si chcete udělat o víkendu výlet a nebaví vás Praha, protože je plná turistů, zajeďte si do Kutné Hory. Nám tuhle sobotu navíc přálo skvělé počasí, tak by byla škoda prosedět doma. 

Cca za hoďku autem nebo klidně vlakem jste tu. Já tu byla poprvé a hned mě tohle místo dostalo. Prostě malá Praha, všechno blízko, kousek, málo lidí, krásné výhledy a zákoutí. Auto nechte na parkovišti nebo někde stranou a všechno si projděte pěšky, je tu co vidět.

Z památek neminete Hrádek, Jezuitskou kolej, chrám sv. Barbory, katedrálu Nanebevzetí, Vlašský dvůr a dál z centra i slavnou Kostnici.

Mezi chozením jsme si dali několikrát vínko, doporučuju malou prodejnu a vinárnu hned naproti Kamenné kašně. Kousek odtud je i restaurace Dačický, kde jsme ochutnali klasiku, vepřové koleno a kachnu. Jinak nám místní doporučovali i staročeskou restauraci V Ruthardce. Naproti jsme dali první letošní zmrzku U Kamila, dokonalo ricottovou s hruškou.

Po obědě jsme dali druhou část a došli ke Kostnici. Je to malý kostelík, u něj poklidný hřbitov. Dolní část kostela je vyzdobená kostrami a lebkami. Zajímavé vidět. Odtud jsme se prošli ke kolejím, jestli nepojede do města vláček. Nejel, tak jsme se prošli lesem zpět pěšky, tudy je to pěkná trasa. 

Nevím, kolik jsme to celkem nachodili, ale rozhodně ten výlet stál za to. Kdo chce vidět víc, tak mrkněte na můj IG do Stories, dokud je ještě možnost :)

Ph. with Omlypus Pen e-pl7

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Nádhera. Kutná Hora je i naše oblíbené výletní město.
    Myslím, že i díky Tvým fotkám tam letos znovu zavítáme.:-)
    Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem v Kutné Hoře byla poprvé teprve loni na Valentýna a fakt mě to tam dostalo. Škoda, že jsme se tam s přítelem nebyli mrknout takhle na jaře, protože ty tvoje fotky s rozkvetlejma stromama vypadaj nádherně! Nejradši bych se sbalila a někam jela hned teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic ti nebrání, za hoďku a něco jsi tam. Já bych si tam klidně zajela i sama, kdybych měla víc času. Fakt moc pěkné město, do Prahy kousek a mají tu všechno jako na dani. Paneláků a bytovek málo, za to těch památek a krásných městských domů hromadu. Jeden roh hezčí než druhý :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images