Coffee time

4/02/2017


Dneska vám nebudu vyprávět o mé lásce ke kávě, ta je přece jasná, ale o tom, proč je fajn být introvertem. Protože jak možná tušíte, jsem ten typ, co nechodí po nočních klubech, ale raději vysedávám po kavárnách nebo v parku, klidně s knížkou nebo vínem v ruce... Sice mi to trvalo pochopit, ale my introverti máme spoustu výhod. Má to i svá proti, o tom ale zase někdy příště. Ty plusy se mi samozřejmě zamlouvají více. Třeba se v tom taky najdete. Napište mi do komentářů, jestli na vás z toho něco sedí :)

Necítíme se sami
Jako introvertovi je vám jedno, jestli jste v parku na dece sami nebo s někým. Je nám dobře tak i tak. Umíme se zastavit, vnímat okamžik, pozorovat okolí. Umíme si najít zábavu a aktivitu nezávislou na ostatních, takže o samotě není řeč. Smutno nám z toho není. Vezmeme knížku, brouzdáme netem a je nám hej.

Nenudíme se
Protože je nám dobře samotným se sebou, neumíme se ani nudit. Najdeme si vždycky nějakou zábavu, která se dá dělat v jednom člověku. Za sebe miluju tvoření, šití, procházky, běhání, focení, atd. Všechno můžu dělat nezávisle na někom druhém. Navíc mám tak větší pocit nezávislosti. Ono občas to domlouvání na blbém kafi trvá jako plánování válečné operace. Takže si na to kafe zajdu klidně sama a je mi stejně dobře.

Umíme naslouchat
Vážně naslouchat. Ne jedním uchem dovnitř a druhým kamkoliv jinam. Udržet tajemství je pro introverta hračka. Já osobně nemám potřebu to posílat dál, ani mě vědomí něčeho tajného nijak nesužuje. Prostě si to nechám pro sebe, tečka!

Nemluvíme víc, než je potřeba
Netlacháme o zbytečných věcech, ale jen o tom, co nám dává smysl. Víc přemýšlíme nad tím, co z pusy vypustíme. Neříkám, že to nedělá nějaký extrovert taky. Ale z zkušenosti vím, že impulsivnější povahy nejdřív mluví, pak se zamýšlí. Jak to máte vy?

Umíme se zklidnit
Postrádání impulsivního chování a bezprostřednosti s sebou nese taky jeden vedlejší efekt. Umíme se zastavit, zklidnit a relaxovat. Tahle činnost je v tom hektickém světě dost potřeba. Po týdnu, kdy se skoro nezastavím, si tohle vážně užívám. A nemám potřebu ten relax jakkoliv narušovat. Vzácné to chvíle. Takže za sebe doporučuju masáže, jógu, saunu, nebo tu deku venku na sluníčku.

Nebojíme se
Klidně zabalíme batoh nebo kufr a odjedeme do ciziny sami. Proč? Protože můžeme, protože nám nikdo nevelí, kam se podívat a kam ne. Všechno si naplánujeme sami, podíváme se na místa, kde se nám zrovna líbí. Já se na tohle zatím chystám, ale představa, že si takhle projedu evropská města, kde jsem ještě nebyla, se mi hodně líbí. Aspoň nebudu nikoho štvát, že si všechno hezké hned fotím.

Jsme věrní
Takový introvert, když najde spřízněnou duši podobného ražení, je za ni skutečně vděčný. Ono vydržet s introvertem taky není úplně lehké. Ale jakmile je někdo na stejné notě, stojí to za to. Taková přátelství nebo partnerství jsou nadlouho. A jen tak nějaké malicherné neshody nebo hádky to nezpřetrhají. Introvert moc dobře ví, že jsou mnohem důležitější věci, na kterých to celé stojí.

Možná ještě vymyslím pár dalších bodů, ale zrovna na mě přišla ta relaxační chvilka. Takže já jdu vypnout, naložit se do horké vany a dát si k tomu tu zaslouženou sklenku vína. Mějte krásný zbytek neděle :)


Mango suede jecket, Storets shirt, Zara jeans, YSL sunnies, Toms loafer (urbanlux.cz), Gucci bag

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Moc hezký outfit! Velice ti to sluší. Líbí se mi i článek, ale přiznám se, že vůbec nevím co říct. Jen mohu asi souhlasit.

    OdpovědětVymazat
  2. Týjo, super outfit. Moc se mi líbí ta košile :) Jinak v něčem máš určitě pravdu :) Já sice introvert nejsem, ale jsou někdy chvilky, kdy prostě potřebuju a chci zůstat sama .)

    www.stylesolution.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jej, objavila som tvoj blog a sledujem na bloglovine :) Inak aj ja som introvert, skôr uzavretý človek a som rada sama. Samozrejme, že rada trávim čas aj s inými, ale musí to byť niekto blízky.. No a som aj chápava, rada si vypočujem ľudí..i keď ich niečo trápi a tak.. a myslím si, že som aj verná.veľa veci sedí :)
    Inak pekný jednoduchý outfit, kabelka je samozrejme top..

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za info, ani nevím, že tam jsem :D Tak super.

      Tak to budeme stejné povahy. Já si s lidmi taky dost dobře rozumím, ale přesně jak píšeš, musí tam být nějaká blízkost a porozumění, jinak to moc nefunguje. Když jsem někde na akci, kde nikoho neznám, tak se snažím najít někoho mně podobného, jinak jsem dost ztracená :D

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images