Gourmet tip: Kantýna

5/23/2017


Dlouho se tu neobjevil nějaký tip na restauraci, ale poslední novinku pod hlavičkou Ambiente vám moc ráda představím. Vzala jsem sem o víkendu svoji maminu, protože jsem tušila, že tenhle styl by se jí mohl líbit. Kantýna vlastně vznikla namísto Čestru, který je teď kvůli rekonstrukci na nějakou dobu zavřený. Najdete t tedy jak známý personál tak i profláknuté nádobí, které z Čestru možná znáte.

U nás doma se vždy jedlo spíše to klasické české poctivé jídlo. Nic extra lehkého, ale hodně masa a tradičních příloh. Kantýna je sice taková, ale přesto úplně jiná. Představte si ideální spojení řeznictví s českým masem a restaurace, která z těhle mramorovaných flákot vykouzlí perfektní jídlo. Žádná hospodská kvalita, naopak standard, na který jste v Ambiente zvyklí.

I obyčejný bramborák, nebo vepřové koleno vám tady zachutná tak, že si budete chtít přidat. U vstupu dostanete papírový lístek, kam vám zapíšou jídlo, které si vyberete u pultu s masem nebo hotovkami. Platíte až při odchodu. Já ochutnala něco na start z předkrmů, takže nesměl chybět tatarák s topinkami a roast beef. Ke všemu ještě výborný chleba z naší karlínské Esky. Na to, že mi ještě nevyhládlo ze snídaně, zmizelo z talíře vše až podezřele rychle. Jako další jídlo jsem zkusila hovězí ořech s kávovou omáčkou a pečenou zeleninou. Tak dobré maso jsem hrozně dlouho neměla. Vážně. Umí ho tady připravit skvěle a ta omáčka k tomu. Ještě teď se mi na to sbíhají sliny. A pokud máte velké oči, ale malý hlad, nechte s něco zabalit s sebou.

Poslední tečkou je celý interiér Kantýny, které mělo na starosti studio Najbrt. Stará městská budova bývalé banky s vysokými stropy, dlažba, vysoké prosklené dveře v kontrastu s koženými židlemi, kovovými stoly,  které připomínají řeznické pulty a moderními světly ji zanechávají čistou, minimalistickou ve stylu moderního řeznictví s dlouholetou tradicí. 

Za mě super tip, kam vzít třeba právě rodiče a všechny masožrouty, kteří mají rádi poctivé jídlo.



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Domi, sem určitě zajděte. Jestli jste oba na dobré maso, tady si pochutnáte :)

      Vymazat
  2. Jídlo vypadá senzačně, ale prostor mě moc nenadchl, mám trochu jiný styl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, jsem víc na ty teplá útulná zákoutí plná starého nábytku a osamocených stolků. Ale ke Kantýně tenhle řeznický styl chvílemi až sterilní v kombinaci se starou budovou prostě pasuje nejvíc.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images