Herbadent

5/31/2017


Ráda objevuji české značky a zkouším nové produkty. Tak se mi pod ruku dostala řada zubní péče Herbadent. Jde o bylinné pasty, ústní vody a péči o citlivé dásně. Bez chemie, barviv, konzervantů a fluóru, který najdeme skoro ve všech pastách. Mě bylinná kosmetika zajímá poslední dobou co nejvíc. Snažím se svojě tělo nezatěžovat další chemií a naopak se jí co nejvíc vyhýbat.

Pastu bez fluóru mi doporučoval už i kožní lékař. Má totiž spojitost s jistým výskytem ekzémů, třeba růžovky, která mě nějakou dobu trápila. Tuhle pastu s ženšenem můžu jen doporučit. Má příjemnu nasládlou chuť po bylinkách. Cítím z ní meduňku s mátou. Nepění tolik jako klasická pasta, protože neobsahuje umělá pěnidla a má úplně jinou barvu, než na kterou jste u pasty zvyklí. Není bílá, ale spíše v barvě lesního medu. 

Pokud vám bude chybět pocit svěžesti po vyčištění zubů, doplňte ji ústní vodou. Je svěží, mírně štípe a chladí. Není agresivní jako jiné ústní vody. A opět žádná uměle modrá nebo zelená barva. K velkému balení navíc dostanete zubní kartáček zdarma. Je dost podobný Curaproxu, lehký a s malou hlavou, takže se s ním dostanete skoro všude.


Na citlivé dásně má Herbadent gel a roztok. Gel s chlorexidinem se používá jen při obtížích. Chlorhexidin snižuje růst bakterií a tvorbu zubního plaku a omezuje zánětlivost dásní. Třeba při zánětech nebo citlivých dásních po rovnátkách. Roztok je vhodný jak na dásně, tak i na afty. Obsahuje extrakt řepíku, heřmánku, šalvěje a dalších bylinek. Zkliďnuje a působí protizánětlivě. Aplikuje se přes vatovou tyčinku.

Jestli hledáte přírodní pastu a péči bez fluóru, která voní a má i příjemnou chuť v ústech, je Herbadent to pravé. Za mě mají super produkty, se kterými jsem spokojená. Moje dásně souhlasí. Vyzkoušíte?

A seženete ho tady na Rohlíku.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Taky mám rád české značky a snažím se je podpořit, ať už na blogu, koupí jejich produktů atd. O Herbadent jsem zatím neslyšel, tak jsem rád, že jsem se dozvěděl zase něco novýho, takhle z fotek to vypadá zajímavě ;) a produktů na ústní dutinu není nikdy dost :))

    OdpovědětVymazat
  2. Máme spoustu dobrých produktů. Teď mám i dost věcí na vlasy od českých značek, super složení a příjemná cena. Někdy není vůbec potřeba si připlácet za značku a máš kvalitní produkt.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images