stylist mood

5/17/2017


Móda mě bavila od malička. Tak nějak přirozeně. Nikdy to nebyla moje jediná modla, mám spoustu jiných zájmů, ale tenhle přetrvává ve všech možných směrech. Ať už je to blog, sledování trendů, vlastnoruční šití nebo právě styling. Před časem mě oslovila kamarádka mojí kamarádky a dohodly jsme se, že jeden den spolu půjdeme vybírat šatník. A já vás chci nahlodat, proč je fajn si službu stylisty vůbec vyzkoušet.

Stylista se vám může hodit, když potřebujete vybrat třeba správné šaty na svatbu, do divadla, na důležitou akci. Vytvoří vám univerzální základ šatníku. Naučí vás jinému stylu, než nosíte doposud. Třeba když chcete zkusit něco více ženského, nebo naopak odvážnějšího. Vyřeší s vámi dress code buď do práce nebo na nějakou akci. Přebere vám doma šatník a vybere kousky, které se dají nosit, které ne a jak a s čím jde to a to dohromady. Dá vám tipy na obchody, které třeba neznáte, ve kterých vám budou 100% padnout džíny, kde najdete zajímavé boty, doplňky, apod. Prostě je vám nápomocný a ušetří vám spoustu chození po obchodech.

Dobrý stylista si s vámi dá před nakupovacím maratonem alespoň kafe nebo oběd. Proč? Je důležité poznat toho, koho pak bude oblékat. Já vždy potřebuji vidět postavu, výšku, jakou nosí slečna velikost, velikost bot. Pak si povídáme o tom, co chceme v obchodech najít. Jaké kousky, co v šatníku chybí. Jaký styl by chtěla na sobě mít. Co by ráda zkusila, co naopak vůbec ne a v čem se necítí. Prostě se snažím zjistit co nejvíce dopředu, abychom pak obě měly jasnou představu, po čem jdeme. 

Po schůzce se ideálně dohodneme na nějakém rozpočtu, který chceme v obchodech nechat. Podle toho vytipuju dopředu kousky z obchodů, včetně rozplánovaného budgetu, abychom se do něj vešly. Dohodneme ideální den pro nás obě a vyrážíme podle dané trasy. Cíl je jasný. Najít všechny kousky ze seznamu. 

Naposled jsem takhle s klientkou sestavila perfektní šatník, který se dal mezi sebou skvěle kombinovat. Vybraly jsme sladěné barvy, ženské střihy. A vzaly jsem to se vším všudy od jemných topů, sukní, ženských šatů, kousků na dovolenou k moři, jarních bund, bot, kabelek až po dobře padnoucí džíny. Výsledek? Naprostá spokojenost nás obou a ještě jsme se vešly pod limit rozpočtu. 

Jak je to finančně a časově náročné? To vždy záleží od toho, s čím ohledně oblékání potřebujete poradit. Jestli je to pouze nákup padnoucích džín, výběr šatů, neb naopak stavění celého šatníku..podle toho se samozřejmě liší i doba, která se tím stráví. Co nedoporučuju...pokud chcete využít služeb stylisty, neberte k sobě maminku nebo kamarádku. Je to jednoduché. Stylista se může v jednu chvíli věnovat jen jedné z vás. A protože každá žena má jiný styl, postavu, potřeby, bude práce stylisty vždycky hodně individuální. V páru to jde jen velmi těžko. Můžete se třeba k mamince přidat, ale styling pro vás samotnou si zaslouží svůj čas.

Nědělám styling jakou svou práci. Na to jsou jiní odborníci, třeba jako Kačka, která se tomu věnuje profesionálně. Ale baví mě to, protože hned vidím, jaký efekt to má. Oblečení je naše ulita, a pokud se v ní necítíme dobře, je to na nás znát. Co nedoženeme v posilovně, můžeme dobře nastylovat správným výběrem délek, velikostí, materiálů. Stylista vám pomůže zkoušet nové věci, dá vám na to jiný pohled a otevře nové možnosti. Navíc vám třeba usnadní nakupování oblečení, které nemusíte mít vůbec v lásce, ale přitom máte chuť vypadat dobře.

Pokud tedy máte chuť, nebo zatím uvažujete, že byste v šatníku rádi udělali nějakou změnu, napište mi. Sem do komentářů, na FB do zpráv na IG, je to na vás. Nechte mi na sebe třeba mail, já se vám moc rád ozvu a odpovím na všechny vaše dotazy. Protože každý si zaslouží dobře vypadat a hlavně se dobře cítit!


HM pants, Camaieu shirt, Karen Milen jacket, Boden Clothing loafers, Givenchy bag

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Tak já se hlásím! Já bych to někdy chtěla zažít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, napiš mi Marti prosím na mail: pavlovcovaj@gmail.com. Já se to ozvu s dotazy a domluvíme se co dál :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images