DIY summer jeans

6/06/2017


Užívám si džíny nejvíc právě teď v létě. Baví mě je mixovat a upravovat podle nálady. Jestli si chcete doma vyšperkovat jednoduše své staré džíny, mrkněte na moje hot tipy, co se teď nosí nejvíc. Na léto, koupačky a festivaly ideální. A navíc za pár kaček :)

Výšivky
Jasně vedou. Z přehlídek Gucci a výšivkách na všem možném, se tyhle obdobné kousky začaly objevovat i ve všech dalších obchodech. Mě baví na bohémských šatech, ale zamilovala jsem si je právě i na džínovině. Takový kousek si ani nemusíte kupovat. Stačí sehnat pěkné květinové výšivky z galanterie, starého ubrusu nebo přes Aliexpress, kde jsem je kupovala já. Pak už je jen nastylujte tam, kde je chcete mít a přišijte. Šití je jistější než pouhé nažehlování přes oboustranný vlizelín. Vydrží vám i přes praní v pračce. Takové džíny, kraťasy nebo sukně vám udělají parádu na festivalech, u vody i kamkoliv jinam. Příště vám s nimi ukážu celý outfit.


Perly. 
Baví mě snad na všem. Objevíte je na botách, kabelkách a právě i džínovině. Můžete si s nimi hodně vyhrát. Našít jen malé perličky třeba na zadní kapsu nebo pod přední kapsy. Nebo jim dát prostor po celé délce kalhot. Já sáhla po těch extra velkých. Tyhle půl perly jsem objevila opět na Aliexpressu. Jsou lepší na přišívání, protože tolik netrčí. Už jsem džíny i jednou prala, ale moc to nedoporučuju, protože se perly běhěm praní ošoupají. Výhoda? Když vás na džínech přestanou bavit, jednoduše je odpářete. To u těch kupovaných, které jsou přilepované, půjde těžko.


Volány
Nejsou jen na letních šatech a topech, ale dobře sluší i džínovině. Stylově okoření obyčejný outfit, jen nezapomeňte na podpatky, aby vás ta 3/4 délka moc nezkrátila. Jak na takové volány? Hodí se mít v zásobě delší džíny, ze kterých ustřihnete min. 30 cm délky. Tu pak podélně rozstřihnete, abyste získaly dva pruhy, krátké strany sešijete, nařasíte, přispendlíte k ustřiženému okraji džín a zase všijete. Konce nechte roztřepené, vypadá to dobře.


Šněrování
Trochu pracnější metoda pro zručnější. Ale ten výsledek. Nemusíte je mít šněrovací až nahoru k bokům. Někdy staší jen malý rozparek pro efekt. Potřebujete velké nabíjecí očka, prkénko, kladívko a saténovou stužku. Podle razítka z návodu vyklepete dírku do materiálu, vložíte kočko a kladívkem zaděláte do tvaru. Takhle jedno po druhém. Pak už jen stačí provléct saténovou stužku, konce zauzlovat nebo zavázat na pořádnou mašli. Nechte kotníkovou délku kalhot a zase raději obujte vysoké botky nebo sandálky. Tahle metoda mě dost láká vyzkoušet, tak pak ukážu výsledek, pokud se k tomu dostanu :)


Napadá vás ještě nějaká další stylová úprava, co provést s džínami? Budu ráda za tipy :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Mně osobně se moc líbí trend výšivek, zvlášť na džínových bundách Gucci. Dávat ale 100 tis. za bundu se mi opravdu nechce, takže jsem si říkala, že zkusím taky DIY. :D Chci se ale vyvarovat tomu, že bych se snažila o věrné a přesné napodobení. Zajímal by mě tvůj názor na to, do jaké míry je podle tebe inspirace pouhou inspirací a kdy už začíná být fakem? Díky a hezký večer. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inspirace je fajn, já si taky kolikrát ušiju docela věrohodnou kopii toho, co jsem někde viděla v obchodě. Ale je to můj výtvor, nosím ho já, nevydávám ho za něco, co není, takže pro mě žádný problém. Vadí mi to u úplného kopírování loga a všech detail, třeba na kabelkách, to už je holý fake.

      Vymazat
  2. Skvelá inšpirácia Jani. Ja sa chystím už nejakú dobu vylepšiť staršiu denimovú sukňu. Premýšľam, že ju vylepším nejakou tou dierou a tiež výšivkou.
    Inak ma veľmi zaujali džiny s volánom. Tie sú fakt dokonalé <3

    MargiFashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se pak pochlub. Já asi taky ještě vyšperkuju pár starších šortek, které už tolik nenosím.A ty volánky, ty mě budou bavit celé léto a úplně na všem... :)

      Vymazat
  3. Hezký článek! Možná si "zmodernizuji" jednu džínovou sukni ...uvidíme, jaké výšivky koupím.

    Máš to krásné!

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images