Věstonická Moruše

7/04/2017


Mám pro vás první fotky z dokonalého víkendu na Moravě. Když jsme hledala před létem ubytování, náhodou jsem přes vyhledávání podle fotek (celá já), narazila na krásné apartmány Věstonická Moruše v Dolní Pálavě. Dva roky předtím jsem jezdila do velkých Pavlovic k Fůkalům s celou partou. Tento rok jsem ale chtěla oddychnout od pijáckých slavností a užít si víkend jen ve dvou. Tohle je to pravé místo pro společně strávený čas.

Pan majitel Bednařík je moc milý a svérázný pán. Pohostil nás a povyprávěl celou historii tohohle starého domu. Večer u vínka nám ukazoval fotky, jak to tu vypadalo ještě před rekonstrukcí. Kdybych se do tohohle měla pustit já, asi bych to dávno vzdala. On z toho ale za pomoci svých sil a času vybudoval hnízdo. Zrekonstruoval dům úplně od základů včetně sklepa. Dohadoval se s památkáři, co kde má být. Sháněl starou dlažbu, dřevo na trámy, dřevěné stoly, lavice a skříně. Má neskutečný styl pro mixování starého a nového. Spoustu věcí si přivezl z Itálie, kam se často vrací. Tím si mě získal. Dokonce pomohl známému vybavit i hotel Antico v Mikulově. Taky moc krásné místo.

Celý víkend jsme si užili na maximum. Vyspaní dorůžova, posnídali venku nebo u nás v pokoji. Ten náš měl i malou kuchyňku, ale jedna je i ve společné místnosti. Pak jídelní část přímo s výhledem do zahrady skrz neviditelné okno. Malá koupelna se sprchovým koutem obloženým kameny, nám úplně stačila. A ty čerstvé slunečnice, co víc si přát. Výletovali jsme po okolí nádrže Nové mlýny bud pěšky nebo na kole. O všem vám zase napíšu v příštím článku včetně fotek a tipů kam se podívat a kde se dobře najíst. :)



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Dolní Pálava?? To prosím znamená co?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hloupá "pražanda" měla asi na mysli Dolni Věstonice...ale u těchto "pragocentricky" omezených lidí nikdy nevíte 😂

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images