Relax time

11/09/2017


Přišel na mě podzim...ten lenivý, mlhavý, zimouřivý, s hrkem čaje, huňatými svetry, ponožkami all day a s bad hair. To jsou pak rána, kdy se mi nechce vůbec nic, natož vylézt z postele. Ještě horší je, že když se mi fakt nechce, tak vlastně ani nemusím, a to už vážně nevím, kde mám najít tu motivaci, být po ránu hned aktivní. Zajít si ideálně zacvičit, pak dobře posnídat a pustit se hned do práce, abych byla ten den co nejvíce produktivní. Chybí mi najednou energie, chuť a chytají mě podzimní splíny...máte to někdo podobně?

Co s tím? Když už vás z toho chytají chutě na sladké, které si pracně zakazujete a potíte se pak kvůli tomu v posilovně a nebaví vás už ani prokrastinovat, zbývá jediné. Překonejte se a dokopejte se něco dělat. Cokoliv se vám zrovna bude chtít.

Mně např. pomáhá úplně nejvíc pohyb nebo něco tvořit rukama. Když se i přes tu svou prvotní nechuť vyhrabu do fitka, nebo posledně do bazénu a zamakám na sobě, dostaví se konečně ty vytoužené endorfiny, které mě tak nabíjejí potřebnou pozitivní energií. Díky za ně. My, citliví jedinci na počasí, potřebujeme na podzim trochu víc sluníčka, než se nám dostává. Ty šedivé upršené dny nás nebaví a způsobují stejnou náladu i uvnitř nás. 

Pokud to u vás probíhá podobně, nedejte se. Vyžeňte splíny a jděte řeba na procházku, jděte si něco hezkého koupit, vyrobte si něco pro sebe nebo pro druhé (Vánoce se blíží), udělejte si na jeden den to do list a jeďte podle něj. Odškrtávejte si postupně vše, co jste udělali, zařídili a oběhali. Na konci dne, až uvidíte, že máte splněno, se dostaví ten super pocit, že jste to dali. A pokud si ten pocit udržíte, máte vyhráno, jste zase proaktivní.

Já si tak konečně oběhala zubaře, nakoupila část dárků, vyrobila saténovou ledvinku (bude DIY návod) a vyřídila hromadu mailů. Jestli máte vlastní tipy, jak bojovat s podzimní leností, podělte se o ně. A držím palce, ať tu nechuť přemůžete. A kdyby ne, dejte tomu na chvíli volný průběh. Někdy si jen tělo a duše sami řeknou o pár dní off, protože to potřebují. Celý rok jedeme jak motorové myši a pak je tu přesně to období, které si říká o zvolnění. Využijte toho odpočinku na maximum a zase vás to posune dál :)

C&A old bomber, HM band tee, Mango jeans, HM boots, Gucci belt, Chloé bag, Rosefield watch ( 24time.cz)

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ďakujem za tipy ;) musím začať už bojovať s tou lenivosťou

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej. Někdy je potřeba se vážně donutit a když člověk přemůže tu první nechuť, často ho to nakopne dál a pokračovat. Tak držím palečky.

      Vymazat
  2. Pěkný motivační článek..Hezký outfit!

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images