Ice queen

1/16/2018


Tenhle outfit je do aktuálního mrazivého počasí přesně to pravé. Když jsme byly v Budapešti, bylo tam tou dobou mínus 10 stupňů.
Takže jsem byla vážně vděčná, že jsem si tenhle kožíšek koupila cestou do Maďarska. Kup zimy, doslova! Maďarské secondhandy opravdu stojí za to prozkoumat. Jestli jste stejně založení a baví vás objevovat takové poklady, sem prostě musíte jednou zajet. Skvěle se tu nakupuje i pánská móda. Moje polovička si tu vybrala super pánský tvídový kabát, trička a mikinu Converse. Všechno za super ceny. 

Já měla zas štěstí na tenhle kožíšek. Nový bych si nikdy nekoupila, ale z druhé ruky proč ne. Umělý je sice fajn, ale povím vám jedno, nikdy vás v zimě nezahřeje jako ten pravý. A tak to mám i s botami. Nejsem zrovna ten tip, co by si kupoval funkční zimní sportovní bundy z umělých materiálů. Neumím tenhle sporty styl nosit a nesedne mi. Jasně, jednu takovou bundu si určitě koupím na hory. Na ty naše túry se bude určitě hodit. Ale i taková bunda je minimálně plněná kachním peřím, aby skvěle izolovala. Přírodní materiály v zimě prostě skvěle fungují. Vemte si takový mohér, angoru nebo kašmír. Ten je mimochodem částečně ve vláknech toho mého béžového svetru z HM. Občas se tu dají najít i takové kousky.

Celý den jsme prochodili po městě a nebyla jsem jediná, kdo se v té kose zabalil do kožíšku. Bylo mi tak teplo, že jsem ho nosila i rozepnutý. A co si budeme povídat, takhle vypadá stejně nejlíp. Je mi trochu větší, ale když je rozepnutý, vůbec to nevadí. 

S čím takový kousek nosit? Pokud sáhnete po midi délce kabátu, jako mám já, musíte vypozorovat, aby vás příliš nezkracoval. Pokud oblečete volnější kalhoty, chce to zase vysoké podpatky nebo ideálně ponožkové kozačky, které zúží kotník a prodlouží nohy. Super bude vypadat i k sukni a šatům. Už to mám v jednom outfitu ozkoušené. Moc dobře vypadá stejná délka, ale ani k mini nebude působit špatně třeba s delším svetrem, kdy bude z pod vykukovat okraj sukně nebo šatů. Jen pozor na to, abyste v kožešině nepůsobili lacině, ale stylově. Tenhle materiál je v tom dost ošemetný. Vyvarovala bych se proto příliš vyzývavým kouskům. 

Když bude tahle zima ještě chvíli pokračovat, třeba se rozhoupu nafotit vám s tímhle kabátem ještě nějaký další outfit. Zajímala by vás stylová inspirace, jak kožíšky nosit a s čím je kombinovat? Ať už pravé nebo umělé...


 Vintage fur coat, HM turtleneck, Mango jeans, Zara boots, Gucci bag, Topshop hat


You Might Also Like

10 komentářů

  1. Čepka a kabelka je úžasná <3

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Wau tak ten kabát bol teda kúpa zimy! Vyzerá super, rovnako ako kabelka ♥ inak ja tiež nie som typ, co by si kupoval funkcne veci...som za to, že clovek moze vyzerat štýlovo aj v zime a existuje vela krásnych vecí :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si strašně ráda vybrala třeba jednu zimní bundu, která bude funkční a bude stylová, abych v ní nevypadala, že jdu zrovna na lyže, ale ty pěkné stojí dvacet tisíc a víc a ty levnější už vůbec nejsou povedené a nepřeplácané. Těžko vybrat...

      Vymazat
  3. Přírodní materiály jsou opravdu super, ale jen v případě, že oblečení chápete pouze jako hotový výrobek a nezajímáte se o jeho výrobu. Využití pravých kožešin bych dokázala pochopit v oblastech polárního kruhu, ale při pár stupních pod nulou mi jejich nošení připadá spíše úsměvné a především zbytečné. Co takhle začít s otužováním než na sebe navlékat cizí kůži? Jenže proč si působit dobrovolně nepohodlí, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já čekala, kdo se první ozve. Chápu váš pohled a díky za názor. Mně se do těch největších zim prostě osvědčil tenhle kabát. V umělých bundách mrznu. Jsou prostě dny a místa, kde mi je v čemkoliv jiném kosa. Takový vintage kabát budu mít roky, s jedním si vystačím, nepotřebuju jich mít dvacet. Takhle bychom ale mohly řešit i všechny mé kožené boty a kabelky. Ty jsou přece taky z kůže. Nebo můžeme řešit všechny ostaní, co nosí kožené oblečení a nevegany, kteří jí maso včetně mě. Já si našla zodpovědný přístup třeba v tom, že se snažím nekupovat oblečení z Číny a Indie, kde lidé za svou práci nedostanou skoro zaplaceno a žijí v nuzných podmínkách. Vyhýbám se umělotinám i z toho důvodu, že mají velkou ekologickou stopu. Jsem zodpovědná např. při nákupu potravin, kdy upřednosťnuju české farmáře, kdy zboží nemusí putovat přes půlku zeměkoule a šetří se tím energie i příroda. Neplytvám, zbytečně nehromadím věci a nakupuji s rozmyslem. Každý tu hranici máme posunutou někde jinde. Někdo nedělá vůbec nic, nekdo něco a jiný žije v naprostém souladu s přírodou.

      Vymazat
  4. Mne se libi nejvice boty. Jen me zajima ten vnitrek te boty. Trosku souhlasim s anonymem - staci i dobre funkcni pradlo pod obleceni a kvalitni bunda. Podle Meho jsi navlecena, az moc, vzhledem k tomu, ze jsi se celou dobu asi pohybovala.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.co.at/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, boty jsou ze Zary, ale už starší, myslím že dokonce dvě zimy zpátky. Jsou kožené a super na delší chození. podobný styl šněrovacích bot jsem viděla u více značek, je to univerzální kousek na kombinování i se sukní.

      Vymazat
  5. ja moc na takéto kožuchy niesom, ale ta kabelka <3 stála by za vraždu

    Viki Ceglédyová | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images