How to wear satin slip dress

3/29/2018


Minule jsem vám v outfitu ukazovala své ušité saténové šaty z hedvábí. Dneska mám pro vás inspiraci, jak tenhle tip šatů nosit. Lingerie dress jsou pro mě univerzálním kouskem, protože se dají skvěle kombinovat a přitom mají jednoduchý ženský střih.

Na co si dát při nákupu pozor?
Materiál je základem, 100% hedvábí jen tak nic nenahradí. Je příjemné na dotek a vypadá skvěle. Pokud ale objevíte polyesterovou verzi, zkuste si materiál na omak, zmáčkněte ho v dlani ať vidíte, jak moc je mačkavý a omrkněte, zda se hned o něco nezachytává. Umělý satém má tendenci v pračce dělat podobné žmolky jako svetr. Proto doporučuji spíše šetrné ruční praní, ať se vám jemná vlákna o nic nezachytí. Druhý bodem je střih. Pokud jsou šaty bez prsních záševků, měky by být vždy stříhané našikmo. Co to znamená v praxi? Že vás takové šaty hekzy obejmou i bez záševků a zipu. Prostě na vás sedí, lemují postavu, při chůzi vlají a přirozeně splývají. Pokud jsou šaty na zip nebo knoflíky, měly by mít prsní část stříhanou zvlášť a tvarovanou tak, aby vás pod hrudníkem obepínaly a střih by měl vytvořit hezkou oporu, jako mám u těhle šatů z Manga.

Jak je nosit?
Při nižších teplotách budou vypadat suprově přes upnutý tenčí rolák nebo jednoduché basic tričko, takže si pod ně můžete klidně vzít i podprsenku. Jinak ale radím bez, ramínka podprsenky nikdy nebudou pod těmi špagetovými vypadat dobře. Takže pokud máte větší objem hrudníku, dívejte se po těch, co mají širší ramínka a podprsenka pod nimi schová. Nebo hledejte u značek prádla takové modely podprsenek, které mají také špagetová ramínka. Což ale zase bude spíše u těch menších velikostí. 

Dokonce pod ně můžete obléct i skinny džíny nebo kalhoty, když nechcete silonky. Vypadá to dobře ale jen v tom případě, že jsou šaty volnější a větší alespoň o jednu velikost. Nesmíte v nich vypadat napresovaně.

Přehoďte cardigan, trenčkot nebo křivák či bomber. Osobně nejvíc miluju zajímavý mix materiálů a struktur. Stačí vám jemné barvy tón v tónu a lesk saténu s hrubou struktorou pleteného svetru, nebo kůží. Vypadá to skvěle a havně jednoduše. K takovému outfitu už stačí přidat jen jednoduché doplňky, jemné řetízky, náramky a stylovou kabelku.

Slaďte délku. Tohle je jeden ze super stylingových tipů, který mě hodně baví. Když vám pasuje délka cardiganu nebo pláště s délkou šatů, vypadá to podle mě bezvadně. A je jedno, jestli máte v lásce midi délku nebo raději mini. 

Co obout? Z jara klidně kotníčkové kozažky. Tady si můžete vyhrát, jemné ženské šaty budou vypadat dobře jak z drsnějšími kozačkami s přezkami a zipy ve stylu Balenciaga, tak i klidně v retro stylu s kulatou špičkou jako mám já ty své od Sandro paris. Pokud chcete uvolněnou verzi, přehoďte přes ramena džísku a na nohy tenisky. Klasické celobílé miluju úplně nejvíc. Na večer sandálky a na pobíhání u pláže jakékoliv rovné pantofle v jemném i sportovnějším nádechu. Tyhle šaty totiž snesou snad úplně všechno.

Máte takové doma? S čím je kombinujete nejraději?


Abych nezapomněla, mám pro vás pár nákupních tipů, kam pro jedny takové zajít. Anebo si je zkuste sami ušít. POkud sáhnete po hedvábí, bude to chtít trochu víc trpělivosti, látka je při šití skoro jako živá :D




You Might Also Like

2 komentářů

  1. Je vidět, že to frčí. Jsou vyprodané. Hezký výběr.

    OdpovědětVymazat
  2. Ne všechny, ale ty z Manga překvapivě i přes vysokou cenu mizí rychle. Já jsem te skoro na chlup setjný střih kupovala ve slevách. Byl to super kup sezóny a unosím je i teď.

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images