Holiday mood

7/09/2018


Chtěla jsem vám připravit článek o tom, jak v létě nosit bílé šaty, ale uznejte, nebyla by škoda z téhle krásy plné slunečnic ukázat jen jednu fotku? Pro mě jsou slunečnice symbolem léta a pohled na dlouhé lány zalité sluncem mě tak uklidňují. Ráno k němu všechny květy vzhlíží tváří v tvář a večer se uklání a chystají ke spánku. Skoro jako já :D

A tak tu máte pár fotek zachycených cestou domů z Beskyd, protože brát to autem v neděli přes D1 je sebevražda. Raději než kolony aut, se projíždíme městy a vesničkami, a tak nešlo přehlédnout tohle políčko s výhledem na Kunětickou horu. Projížděli jsme tu už cestou do Beskyd při západu slunce, kdy na nějaký outfit bylo už pozdě, ale to čarovné nebe si říkalo alespoň o jeden záběr, mrkněte na poslední fotku.

A tyhle okamžiky jsou taky důvod, proč mi stačí letět na dovču jednou ročně a raději si vše projedeme autem. Ta svoboda je díky tomu mnohem větší. I teď plánujeme cestu k Balatonu, pak do Chorvatska, přes Slovinsko a možná cestou zpět domů ještě zavítáme do Dolomit. Uvidíme, nemáme nic napevno a tentokrát jsem se doma shodli, že nebudeme nic hrotit a budeme si rezervovat místa max. den dva dopředu, když se nám prostě bude někde líbit, zůstaneme dýl. A naopak, když se bude někde kazit počasí, zvedneme kotvy a přesuneme se na jiné místo. Máte to taky tak zařízené, nebo potřebujete mít dovolenou naplánovanou od první chvíle až do návratu? Jediné, co si ukládám, jsou nějaká zajímavá místa, must have lokace a tipy na restaurace nebo památky, abychom se k nim mohli vždycky vrátit, když bude potřeba. 

Díky cestování autem je to jen na nás a nejsme závislí na příletu, odletu, místních spojích, apod. Možná se díky tomu aktuálně nepodíváme do dalekých zemí a na ostrovy, ale co není teď, může být později. Mně se aktuálně líbí cestovat po Evropě a nepotřebuju se plahočit celý den letadlem a dva dny se léčit z jet lagu. 

A ještě posledních pár slov k outfitu. Kabelku jsem vám ukazovala ve stories, mám je ze secondhandu a pro mě je to úlovek léta. Přesně takovou proutěnou s kovovými detaily jsem už nějakou dobu hledala. Chtěla jsem původně ten kufříkový střih, ale tahle mě baví mnohem víc. Dá se vzít v podstatě k jakémukoliv letnímu outfitu. Pokud se vám ta moje líbí, mrkněte sem na Vinted, kde mají hodně podobno. Šaty jste už viděli na fotkách, které jsme fotily s Alex, ale alespoň vidíte, že je nosím častěji. Tenhle střih je na léto úplně nejlepší. Jsou z bavlněného batistu, což je lehoučká tkanina a vzdušná. Mají vyšívaný vršek a zúžený střih u krku, který mě hodně baví. Jediná nevýhoda, že jsou bílé a snadno si je zašpiníte od opalováku, makeupu, potu nebo od jídla. Mimochodem, nevíte, čím ty odolné skvrny, které nejdou vyprat, odstranit?


 Mötivi dress, HM hat, vintage bag, Rosefield watch, Maria Pascual necklace

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Moc krásné fotky! Bylo by škoda je nenafotit. My jezdíme na dvě dovolené. První válecí, kde muž může úplně vypnout a dostatečně si odpočinout. Druhá je tzv. putovní a to jedem někam po Evropě. Jinak na šaty bych zkusila sodu. Nedávno se mi podařilo nějakou skvrnu takto odstranit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My v létě vždycky dáváme hory a Moravu, tu už máme za sebou a pak někam k moři, ale zároveň se nechceme jen válet u vody, ale vyrazit i někam do kopců. Teď to ale vezmeme volněji, než minulý rok, kdy jsme procestovali velkou část Toskánska a obě pobřeží Itálie, plus Dolomity. Dáme toho méně a nebudeme se za ničím honit. Tu sodu vyzkouším, snad to zabere.

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images