3 steps for healthy hair

7/10/2018


Moje vlasy jsou věčné téma. Už možná víte, že jsem nikdy neměla takový objem, jaký bych si přála, protože těch vlasů prostě na hlavě nemám tolik, a tak si o bohaté hřívě můžu jen nechat zdát. Už taky asi víte, že mi vlasy před nějakým časem po vysazení antikoncepce padaly a teď konečně dorůstají. Je to ale běh na dlouhou trať. 

A místo původních mastných vlasů, které jsem řešila před vypadáváním, mám teď chudinky bez života a energie. Můžu se ládovat všemožnými vitamíny, kolagenem, ale mám pocit, že na vlasech se to ne a ne projevit. Pořád mám suché délky bez života, ale nechci je rozhodně stříhat. I když jsou vlasy od kořínku ke konečkům slabší a tenčí, jsem ráda, že vůbec rostou, takže o stříhání není moc řeč. Jenže pak po umytí a vyfénování mívám konce vlasů takové, jako na poslední fotce. V kadeřnictví mi na to sice dávají při barvení Olaplex, ale nepřijde mi moc praktické používat ho na domácí použití a dodržovat to přesné dávkování.


A tak jsem vděčná, že jsem díky holkám z Beauty blogerek narazila na značku International Medical expert, kteří sem dovážejí různou léčebnou kosmetiku nejen na vlasy, ale i pleť. Já díky nim narazila na zázrak od DSD De Luxe (Divination Simone Deluxe). Jde o španělskou značku, která obsahuje množství účinných látek v takové koncentraci, jaká se objevuje u léčiv. Je určena pro hezčí a zdravější vlasy. Testovala jsem tuhle cestovní řadu s obnovující péčí proti vypadávání. Cestovní balení je na začátek to nejlepší na otestování, zda vám kosmetika vůbec vyhovuje. Už několikrát jsem narazila na to, že jsem si koupila dražší šampón, který mi po pár umytích nevyhovoval a musela jsem ho přestat používat, protože se mi po něm třeba dělaly lupy. Takhle jednoduše zjistíte, zda vám přípravky sedí a zda se pak vyplatí investovat do většího balení.

V sadě je šampón, maska a sérum. Všechny přípravky obsahují keratin, který jak známo vlasy zaceluje a uhlazuje jejich strukturu. Šampon má stimulovat růst vlasů a zlepšovat jejich strukturu. Obsahuje mateří kašičku, vazodilatační složky, inositol, adenosine, kofein, kajenský pepř, fytoestrogeny, vitamíny a keratin s kolagenem, který obnovuje poškozené vlasy.

Maska s keratinem má jasně modrou barvu, ale té se nelekejte. Obsahuje komplex stimulátorů růstu vlasů na základě adenosinu a kofeinu (ten prokrvuje pokožku hlavy), a také výtažku z kajenského pepře, vitaminů a vazodilatačních složek. Díky vysoké koncentraci keratinu a lecitinu a všech účinných látek ji stačí nechat působit jen 5 minut. A opravdu tahle doba stačí, taky jsem nevěřila.

A nakonec sérum. Nanáším ho na vlhké vlasy a už nesmývám. Má krémovou konzistenci skoro jako balzám. Stačí ho troška vetřít do délek a nechat pozvolně uschnout nebo vlasy pak normálně vyfénovat. Obsahuje zelený čaj, který stimuluje vlasové papily. Izoflavony ze soji spolu s vitamino-minerálním komplexem pak prodlužují fázi růstu vlasů. Sérum obsahuje silikony, které se postupně uvolňují a vyprchají, takže ve vlasech nezůstávají jako u běžných prostředků. Díky tomu vlasy nezatěžují, ale zanechávají je lesklejší a hladší. Adenosin zaručuje hydrataci vlasu a keratin obnovuje poškozené vlasy. Pokud sérum aplikujete přímo na pokožku, tak má protizánětlivý účinek.


A výsledek můžete zhodnotit srovnáním mezi fotkami. Takhle vlasy vypadají hned po jednom použití šamponu, masky i séra. Jsou jen vyfénované obyčejným fénem přes kulatý kartáč. Žádná žehlička a další přípravky, nic víc. Za mě naprostá pecka a když jsem tuhle trojku poprvé použila, skoro jsem nevěřila, že je to možné. Měla jsem doma sice už jednou balení masky, ale nepoužívala jsem jí společně s DSD šamponem a sérem a rozdíl je vážně vidět. Tahle trojka stojí rozhodně za otestování, pokud vás trápí stejný problém a máte oslabené vlasy, které nevypadají zdravě.

Vlasy jsou po aplikaci hladší, lesklejší, jsou hebké, ale přesto na dotek jakoby silnější. Hlavně jsou uhlazené a nekrepatí, jak je mám oslabené bez živin. Tohle je super alternativa, když si vlasy nechci pořád stříhat nebo je ničit žehlením. Největí práci podle mě udělá maska se sérem. Nepoužívám už žádný kondicionér, sérum je uhladí, a tak nemají tendenci se cuchat a jdou snadno rozčesat. Jsem zvědavá, jestli se bude po delším používání lepšit kvalita vlasů i dlouhodobě. Takhle mě vždycky zachrání umytí. Dám vám určitě vědět, jak budu pozorovat změny. Každopádně za mě je tohle super investice. Mrkněte i další řady od DSD na různé problémy s vlasy. Vyjednala jse vám u IME 15% slevu na přípravky DSD, stačí k objednávce zadat poznámku: DSD a až vám přijde potvrzení s částkou k úhradě, sleva se vám odečte. Já si určitě dělám zálusk na větší balení masky a séra, to se podle mě dost vyplatí. 

Kdyžtak mi dejte do komentářů vědět, zda již s touhle značkou máte nějaké zkušenosti, nebo co jiného vám pomohlo na oslabené vlasy. Tyhle typy se určitě hodí sdílet :)



You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images