O snubním prstýnku

9/21/2018


Tohle téma tu podle mě nesmí chybět. Co si budeme povídat, jsme občas i marnivé holky a přejeme si, aby se ty naše polovičky trefily svým výběrem do vkusu. Zvlášť když se jedná o něco, co budeme hrdě nosit na ruce pořád. Já si byla svou volbou jistá hned od začátku. Nechtěla jsem prstýnek od nikoho jiného, než právě Lenky z 27jewelry. Obdivovala jsem její práci už poprvé, kdy se objevila na Designbloku, kde se tou dobou ještě více prezentovala se svými skleněnými šperky. To už je taky pár let zpátky. Už tehdy mě mnohem více zaujala její práce s drahými kovy. Byla prostě jiná, odlišná a originální, než tvorba kohokoliv jiného, koho jsem znala. Tenhle okamžik prvního setkání s 27jewelry mi nějak zapadl v paměti, ale vynořil se hned, jakmile se o Lence a její práci začalo psát. Když má totiž někdo tak jasný rukopis jako ona, není těžké si její kousky zapamatovat. Konečně přišel někdo s tím, že prsten nemusí být jen kulatý a pravidelný, ale naopak dal šperkům život a organickou podobu. A já se zamilovala a vysnila si, že jestli někdy takový zásnubní prsten dostanu, tak bude rozhodně od ní. A stalo se...ale co tomu předcházelo?

Když jsme doma několikrát načali téma svatby a věcí kolem, vzala jsem to do svých rukou. Alespoň co se téhle části týče. Jeden den, kdy jsem se vrátila opět z z dalšího ročníku z Designbloku, kde jsme se nejvíc těšila právě na koutek se šperky 27jewelry, jsem si na místě vzala kartičku určenou pro partnery. Jako taková názorná ukázka, kam si mají jednou, až to bude aktuální, udělat cestu. Pro jistotu jsem mu poslala i odkaz na stránky a pár linků na prsteny, které mě hodně zaujaly. Možná je to pro někoho až moc přímočará komunikace, ale já vím, že muži nerozumí našim ženským náznakům a trikům. Jednají a chápou věci jasně vyřčené. To u nich platí úplně ve všem. Prostě se nebojme dát najevo a hlavně říct, co chceme, nebo nechceme, co se nám líbí a naopak. V životě, partnerství i při výběru toho osudového prstenu.


Já to vzala jako naprosto logickou věc, protože přítel není rozhodně ten typ muže, co by mi dokázal vybrat šperky, oblečení, boty, kabelku, natož vůni. Nemá pro tyhle věci cit a já jsem ráda, protože díky tomu stráví v koupelně pár minut a ne hodinu :D Prostě je v těhle ohledech typický muž a já si vůbec nestěžuju. Naopak mě to naučilo a vlastně pořád učí jednat narovinu a bez okolků. A když tohle pochopíte, uvidíte, jak moc vám to usnadní život. A možná i uleví od zbytečných hádek a nedorozumění.

A stejně se vrátím k tomu samotnému zasnoubení, protože ve výsledku nešlo o TEN prsten. I kdyby mi v ten okamžik navlékl na prst třeba jen stéblo trávy, pro mě by ten den měl stejný význam, protože v tu chvíli nešlo o prsten jako takový, ale symbol vyznání té naší společné lásky a to je prostě nejvíc. 

Jsem ale na druhou stranu moc ráda, že můžu na ruce nosit tvorbu někoho, kdo má takový talent a vlastně ho tím i podpořit. Lenka se navíc kolem téhle tématiky točí i trochu víc, protože se snaží radit mužům, jak svou polovičku vůbec o ruku požádat a trochu jim to usnadnit. Na tohle totiž žádný manuál nedostali. Takže buďme rádi, že ji máme. Díky ní, je ten láskyplný okamžik ještě více kouzelnější. Já za sebe ze srdce děkuji a skáču vděčností. :)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Nádherné kousky! Tvůj prsten je originální neotřelý a prostě krásný jako ty. Je dobré říkat věci mužům na rovin. Je to jednodušší a oni jsou vděční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně to pak usnadňuje komunikaci při všem. Oni těm našim náznakům fakt nerozumí a je fajn si osvojit od nich minimálně tuhle otevřenst a jednání narovinu. Ten prsten ke mně už nějak přirostl. Už se těším, až u Lenky budeme přidělávat ten snubní :)

      Vymazat
  2. Já jsem to měla podobně - chtěla jsem prstýnek od Lenky a tak jsem to příteli řekla na rovinu a vyšlo to :) Podle mě, je lepší říct, co bychom si přály (zvlášť u takové věci, jako je zásnubní prsten, který chceme nosit na věky věků), než být třeba zklamané. Navíc, muži to mají už tak s těmi zásnubami dost těžké, tak proč jim to alespoň trochu neulehčit :) pěkný článek a gratuluji k zásnubám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je přesně i můj názor. Si úplně dokážu představit jaké je to pro ně dilema, navíc když to na ně takhle valíme a oni vůbec nemají tušení, co by se nám líbilo, natož jakou velikost...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images