Time to relax

10/29/2018


Z těhle podzimně laděných fotek mám takovou radost, že jsem vám je sem musela dát všechny.
Prostě nešlo vybrat jen pár a taky konečně vidíte více z kabátu, který jset mi na IG chválili. I když nejde o vlněný kousek, vůbec mu to neubírá na kráse a na teplejší podzimní dny a brzké jaro je úplně ideální. Sháněla jsem podobný s kohoutí stopou a kostkovaným vzorem, ale nikde nic podle mého vkusu, až jsem an něj narazila v F&F. Stejně jako kalhoty v pudrově růžové, které k tomu outfitu náramně padnou, co myslíte.

Ale abych nepsala jen o tom, co mám pořád na sobě, mám tu i takové krátké zamyšlení, které jsem už na IG naťukla...umíte odpočívat? Nemyslím, vyvalit se k moři nebo jen lenošit v posteli, když je za okny ošklivo. Myslím tím vypnout a nepřemýšlet neustále o tom, co všechno musíte, co nestíháte, apod... 

Já se přiznám, že pro mě samotnou je to pořád dost obtížné hodit všechny starosti a povinnosti za hlavu, ale snažím se a je to věc, kterou chci do budoucna zlepšit. Vidím v tom totiž problém, který bychom neměli jen tak přehlížet a brát ho jako normální stav. V době, kdy jsem zavaleni informacemi a máme neustále nějaké vjmemy, je hrozně důležité nastolit tomu nějakou duševní rovnováhu. Visíme hodně často na telefonech, soc. sítítch, počítačích a jsme vlastně pořád ve střehu, jestli nám něco neuniklo a co všechno nového jsme nestihli. 

Čím svobodnější dobu máme, tím víc jsme uvězněni mezi vším, co se kolem nás děje a na nás samotné nám nezbývá prostor. Trochu absurdní stav, si myslím. Proto se snažím vyhýbat se situacím, kdy si toho na sebe naložím moc, abych se pod nátlakem povinností nezbláznila nebo nehroutila. Když něco nestíhám, prostě to dodělám další den. Když se mi někdo nedovolá, prostě hned nevolám zpátky. Důležité hovory vás zastihnou vždycky, i napodruhé. Když mi někdo píše na FB nebo IG, nepíšu dotyčnému hned, obzvlášť třeba u večeře nebo jiné činnosti, kdy je to nevhodné. Třeba stories nahrávám tehdy, když na to mám chvilku. Prostě si vymezuji svůj čas a to je podle mě ta správná cesta. Pak si totiž mezi tím vším dokážete lépe najít chvilku jen pro sebe a nebudete nuceni pořád sledovat, co se děje v okolí nebo ve vaší sociální bublině. 

A nejlepší je z toho udělat svůj malý rituál. Někdy je to horká vana s bublinkami, podzimní procházka lesem, parkem, pozorování noční oblohy, koukání do ohně v krbu...myslím, že si každý najde to své, při čem dokáže jen tak být a třeba přemýlet konečně o sobě a ne o všem, co je venku a kolem nás. 

A proč je to tak důležité? Protože nemůžeme pořád jet na maximum bez zastavení. Taky by se jednou mohlo stát, že se najednou otočíme za životem a uvědomíme si, že to není ten život, jaký jsme si přáli. Nebo znám dost mladých lidí, kteří neumí odpočívat, jedou nonstop a pak se z toho hroutí, a to jak psychicky, tak fyzicky. Tohle je stav, do kterého bych se nikdy nechtěla dostat.

Takže si tenhle podzim udelejte alespoň jednou za čas svůj rituál, bez výmluv, že musíte uklidit, nakoupit, dolělat tohle, tamto, nebo obstarat celou domácnost a rodinu, svět se nezboří, uvidíte :) A vám bude líp. Vemte si příklad třeba z dánského Hygge, oni moc dobře vědí, proč si takové chvilky naordinovat a relaxovat.

A pokud si už svoje chvilky dopřáváte, podělte se o to, při čem umíte vypnout a je vám dobře...krásný podzim všem!

F&F coat, trousers and beret, vintage blouse, Massimo Dutti loafers, C&A bag/ ph. Kája

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Krásné fotky. Ten outfit je nádherný. Já mám relax téměř pořád a je to super. Fakt to není nuda, tak jsem si to zařídila a tak se mi to líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nuda být nemusí. Mě naopak zaráží, že lidem dneska přijde normální se za něčím neustále honit, že musí něco stihnout, udělat, atd. Nakládají si toho nad hlavu a pak se diví, že jim nefunguje zdraví nebo rodina a odnáší to sami nejvíc. Těžko radit, když předtím někdo zavírá oči...naštěstí mi tohle došlo dost brzo :)

      Vymazat
  2. Fotky jsou opravdu nádherné <3 Moc se povedly! Totálně podzimní :)*

    BLOG Život s kojencem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, tenhle podzim se vydařil, takže jsme toho krásně využily :)

      Vymazat
  3. pekný článok :) asi v dnešnej uponáhľanej dobe máme oveľa väčší problém oddychovať ako kedysi..sama sa čím ďalej tým viac zamýšľam nad tým, aké je to dôležité a ako to zanedbávam :)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě. Všechno, co děláme, má nějaký důsledek. I to, že jsme neustále ve střehu a neumíme vypnout a odpočívat. Proto mi přijde důležité na to upozorňovat. Není prostě normální, že mladí lidé trpí na střevní potíže, migrény, bolesti zad, nespavostí, apod. To všechno většinou začíná u stresu, hodně práce, nával úkolů a málo času na sebe. Je hrozně fajn se prostě zastavit a jednou taky nedělat třeba vůbec nic...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images