Zkouška svatebních šatů

11/26/2018


Zkoušku svatebních šatů by si měla zažít každá nevěsta, i ta, co si nechá šaty šít na míru.
Máte totiž jedinečnou šanci vyzkoušet více střihů a zjistit, co vám vlastně sedne a v čem se cítíte pohodlně. A navíc je to super zámiňka se sejít s kamarádkami a užít si trochu holčičí den. A třeba vám i můžou poradit, které šaty se jim na vás líbí, protože vás dokáží zhodnotit ze všech stran. Koukněte na všechny fotky a pak mi napište, které šaty se vám na mě líbily nejvíc, jsem zvědavá...A kam sem se tedy zašla podívat?

White Day Prague

Krásný svatební salón kousek nad Muzeem, kde si budete připadat moc příjemně. Majitelka to tu má vymazlené a vkusné. Najdete tu spoustu krásných šatů, které už jste minimálně viděli na někom na fotkách a za mě mají opravdu velký výběr hezkých kousků na jednom místě. Mají tu hlavně populární šaty od Rara Avis, což je asi teď nejvíc zmiňovaná značka svatebních šatů poslední doby. Já jich vyzkoušela hned několik. Od korzetových, po něžné s výšivkami a aplikacemi. Z barev je tu největší výběr v bílé, krémové a pak taky hned několik modelů v pudrově růžové, kterou miluju. Zatím u mě vede varianta s holými zády a méně objemnou sukní, protože na chození i sezení to bude praktičtější volba. Přinesla jsem si s sebou boty na zkoušení, ale stejně mi přišlo, že mi je většina šatů dlouhá, ohledně zkrácení je potřeba se domluvit. Půjčovné se samozřejmě liší kus od kusu, nejlepší je se objednat a nechat si poradit, anebo se přímo mrkněte na web, kde jsou uvedené ceny půjčovného i na prodej. Majitelka vám opatrně pomůže do šatů, zapne vám zip a ještě vám na efekt zapůjčí čelenku do vlasů.

Nebudu vám lhát, ten první pohled do zrcadla mě dojal. Takový ten první pocit, takhle jednou za několik měsícu stát ruku v ruce vedle něj...no prostě se na to těším. Jen to vybírání těch pravých šatů bude delší proces a rozhodně vám o tom budu na blogu ještě psát.

A aby jsme to měly ten den hezké, nemohly chybět bublinky a něco sladkého na zub. Je potřeba si to něčím zpříjemnit, že... :D


Tak tyhle korzetové šaty rozhodně udělají ten správný wow efekt a na fotkách budou vypadat nádherně, ale taky moc nepočítejte, že se v nich dá sedět pohodlně. Sukně má spoustu vrstev a vlečka je víc nepraktická než klasická délka. Ale ta krajka se mi na nich líbila úplně nejvíc, nevypadala tak typicky jako na jiných šatech a to se mi na nich líbí nejvíce.


Něžné šaty od Rara Avis s tylovou sukní. Jsou příjemné na nošení  a dá se v nich pohodlně chodit i sedět. Na zádech mají hezký detail volánku kolem hlubokého výstřihu. 


A objevíte tu i minimalističtější kousky, jako je tenhle s jemnou lashes krajkou na zádech. I když na ty moje široká záda to zrovna není nejvhodnější varianta, tak v nich bylo opět příjemně.


Perličkové šaty jsem zkoušela jako první a hlavně kvůli střihu s volnými zády a průhlednými rukávy. To řasení mě baví a mysím, že dokáže zjemnit i takové ruce jako mám já. Jen kdyby ten tyl tolik neškrábal...


První zkouška za mnou. Bylo to s holkama super a tímto jim děkuji, že to prožily se mnou. Je to pro stejně důležitý okamžik, jako svatební den. Jestli si chcete užít svoji chvilku, tak si rezervujte termín a pozvěte kamarádky. Tolik rozněžněných pohledů najednou uvidíte až v den D.


Oui boutique

Minimalistický salón ve Spálené, kde hrají největší roli krásné šaty. Pokud máte raději styl nepřeslazených šatů a dáte hodně na materiály, tady si vyberete. Pro mě je výběr vhodného materiálu asi ta největší priorita, protože v hedvábí vám bude vždy příjemněji, než v polyesteru a tady těch hedvábných šatů je velká většina. Jsou úplně jiné na dotek, příjemné na těle a krásně vlají. Díky holkám tu vládne příjemná neformální atmosféra, poradí, pomůžou do šatů a nechají vás vyzkoušet na co máte chuť. Navíc se od ostatních salónů liší tím, že jejich šaty jen tak nikde jinde neobjevíte. Mají spoustu originálních kousků od českých i zahraničních designérů. Z našich např. Zuzana Kubíčková, Helena Mertlová nebo Lukáš Macháček. Pokud plánujete mít zimní svatbu, tak i pár takových vhodných kousků se tu najde. Koukněte na fotky...


Pudrové odstíny od Needle&Thread, které se dají využít jak na svatbu, tak i plesy nebo večírky.


Tyhle šatičky tu mají hned ve dvou variantách, s otevřenými zády a bez. Byly první, co jsem ve Oui zkusila  a taky se mi z těch typicky bílých líbily nejvíc. Navíc jsou hedvábné, s vlečkou a moc příjemné na těle. Láska na první vyzkoušení. Ten detail krajky kolem pasu mně na nich hodně baví. A rukávky, ty asi u těch svých budu chtít taky, protože aspoň zjemní ty moje svalnaté ruce. 


Nejsou ty odhalená záda stejně nejhezčí? Podle mě to vypadá mnohem lépe, než velký výstřih. Ale chce to rozhodně zkusit více variant, každý střih je jiný a bude na postavě sedět jinak. Tyhle jsou z pevnějšího materiálu a mají zajímavý efekt, líbily by se mi právě na tu zimní svatbu.


A tahle krajková romance od Zuzany Kubíčkové má super detail mašle na rukávech. Takové věci mě na šatech baví.


Zase jsem zkončila u té růžové. Tohle sice nejsou typické svatební šaty, ale klidně by se daly na svatbu využít, co myslíte?


U těhle zrovna chyběla spodnička, ale na zkoušku to nevadí. Mají hodně zajímavou krajku, zase bych je doporučila spíše na zimní svatbu, jak jsou pevnější a výšivka silnější.

Na konrétní ceny za šaty se ptejte přímo v salónu. Berte v potaz, že hraje roli značka a taky materiál. V ceně je totiž započítané i šetrné čištění a čím jsou šaty choulostivější, tím víe se to odrazí v nákladech na čistírnu. Zase ale máte jistotu, že ve stejných šatech neuvidíte dvacet dalších nevěst. 


Michaela Ducká fashion

Díky kamarádce jsem se ocitla na eventu u Míši v jejím krásném salónu jen kousek od Staroměstského orloje. Její tvorbu už sleduju nějakou dobu na IG a nejvíc obdivuju skvostné krajkové prádlo, které je fakt krásné. Tuhle podprsenku si asi nadělím k Ježíškovi. Pokud hledáte výraznější a sexy svatební šaty, tady najdete určitě ty pravé. Míša je naživo moc milá a i když bude za pár měsíců rodit, vypadá to, že energie má až až a neplánuje přestat tvořit. Ten den to měla ve studiu kouzelně vyzdobené, všude růžové sladkosti, bublinky, květiny a spousta krásných dekorací. Pokud chcete mít šaty na míru a plánujete svatbu v létě, zkuste se s ní domluvit co nejdříve. Kdo ví, kolik času a zakázek pak bude moct vzít s malým miminkem. Já si sice ten den u ní nic nezkoušela, ale vy se se můžete domluvit určitě na návštěve a společně projít, co má ve studiu a jaké šaty u ní najdete v aktuálním katalogu.


Za fotky z White Day a Qou Boutique děkuju Terezce.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Krásné. Tobě to bude slušet ve všech šatech Nevěděla bych, které vybrat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude asi ten největší problém, vybrat jenom ty jedny...

      Vymazat
  2. Já teda zkoušky v salonu neabsolvovala, nechtěla jsem a o podobě šatů jsem měla jasnou představu. Nechávala jsem si je šít. A moc mě bavil proces vymýšlení, ladění detailů a zkoušení šatů. Držím pěsti, ať vybereš ty pravé, ve kterých se budeš cítit skvělě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych to tak chtěla mít, ale já zatím jasnou představu kromě těch holých zad nemám. Je tolik možností, střihů a materiálů a každé šaty vypadají i ve stejné velikosti na těle úplně jinak. Protot si myslím, že zkoušk v salónu je super způsob, kam ty představy o těch ideálních šatech aspoň víc nasměrovat.

      Vymazat
  3. Všechny jsou tak krásné :) Nevěděla bych si vybrat!

    BLOG Život s kojencem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám podobný problém, těžko opravdu vybrat jen jedny jediné, když je tolik možností a variant :)

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images