O rok starší a šťastnější

12/10/2018


Jsem tady s dalším outfitem, který je z velké části poskládaný ze secondhandových kousků, jako jsou leopardí šaty a vlněný kabát.
Tyhle šaty jsou vlastně celoroční kouskem, protože budou super i v létě jen na tělo a nějakou semišovou kabelkou. A kabát je jedna z barevnějších vlaštovek mého zimního šatníku. Poprvé na mě taky vidíte DIY tašku z true Fendi látky, kterou nosím hodně často a i když někdo nemusí souhlasit s tím, že ji mám zrovna z tohohle materiálu, je podle mě super praktická a zapadá přesně do mého šatníku.

Jsem tu ale kromě outfitu i s takovým zamyšlením nad tím, kým jsem teď, byť o rok starší, protože jsem v listopadu oslabila svoje narozeniny a hodí se trošku bilancovat, když už se blíží i ten konec roku. Mám pocit, že každý další rok, co mám na krku, je čím dál lepší. A to je dobré znamení, že se můj život ubírá správným směrem a o tom to má být. 

Jsem šťastná, že si mě můj muž chce vzít a že se mnou chce prožít společnou budoucnost. Že spolu umíme vycházet a nejsou důvody se hádat nebo mít neshody, že spolu umíme prostě komunikovat, že máme stejný pohled na svět a že jeden druhého inspirujeme. Co je víc...

Jsem šťastná, že se konečně cítím sama sebou a neřeším jen to, jak vypadám. Mám sice o několik kilo víc, než před pár lety, ale taky jsem o dost šťastnější a spokojenější. A když bude nejhůř, vždycky pro sebe můžu udělat víc. Důležité je na sebe nekašlat.

Jsem šťastná, že mám pleť a vlasy v lepším stavu než před rokem a je to u mě na dobré cestě. Díky tomu mám lepší sebevědomí a troufnu si jít do obchodu, s košem odpadků nebo do fitka nenalíčená a necítím se kvůli tomu nijak nekomformě. Kupodivu to nikoho nepohoršuje a já jsem ráda, že moje pleť dýchá a nedostává tolik zabrat.

Jsme šťastná, že dělám práci, kterou chci dělat za plat, který si sama určím a že si můžu sama rozdělit čas mezi práci a volno. Ta svoboda je pro mě to nejdůležitější a už si moc nedovedu představit, že bych to měla mít jinak. Pokud vás tenhle styl práce láká a dlouho uvažujete o tom, být na volné noze, nečekejte. Bez toho aniž byste to zažili a vyzkoušeli, nemůžete vědět, jaké to je. A pokud vás to posune blíž k vašemu štěstí, na co víc čekat? Mně to sice trvalo pár let, ale asi to tak mělo být a teď si nestěžuju.

Jsem šťastná, že jsem zdravá a že to, co pro sebe dělám, není zbytečné. Až na to aktuální chlazení, mně nic akutního netrápí, nemám problémy s trávením, nedietuji, nebolí mě záda, klouby, apod. Nestresuji se a dělám, co mě baví. Díky tomu mám psychiku v pohodě a podle mě je to stejně důležité, jako správně jíst, spát a hýbat se.

Jsem šťastná, že za poslední rok jsem měla více času na své blízké a kamarádky. Je to pro mě jeden z cílů, který chci do budoucna ještě zlepšit, ale jsem vděčná, že na ně díky volné noze mám více času. Kontakty jsou v životě hrozně důležité a mezi ně počítám hlavně ty přátelské. Miluju ty naše holčičí kafe a večerní vínka. Ten pocit, že jste pro někoho důležitý, že si na vás udělá čas, je k nezaplacení.

Jsem šťastná tak, jak to teď je. Vždycky by mohlo být něco lepší, ale taky i horší a já teď nemám nic, co bych vyměnila a to za těch pár přibývajících vrásek prostě stojí. A tenhle článek tu nepíšu jen pro vás, aby vás třeba inspiroval přemýšlet o tom stárnutí  a dospívání jinak, ale i jako připomínka pro mě, že až mi bude někdy zase nejhůř a budu se užírat nějakými chmury, můžu se sem k němu vrátit  a připomenout si, za co mám být vděčná a že existuje hned několik důvodů, kvůli kterým se vzchopit a nesmutnit.

Secondhand coat and dress, Sandro Paris boots, DIY bag, HM T-shirt, Gucci belt

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Moc hezký článek. To se tak dobře čte. Takto pozitivně naladěné mne baví nejvíc. Jsem na tom stejně. Koukám, že jsi se odvázala v kombinování vzorů. Super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, Marti. JJ, občas to kombinování baví i mě a vypadnu z toho svého minialismu, jsem ráda, že se líbí :)

      Vymazat
  2. Hezky clanek a shrnuti dosavadnich let. Pekny outfit. Tak doufam, he se nam jednou ukazes nenalicena a s outfitem.
    xx Vera
    https://simplelivingstylebyvera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono na to taky jednou dojde :) Třeba ideálně někde z pláže, kde je člověku jedno, jak vypadá nebo v létě, kdy je lepší pleť nechat dýchat a hezkou pleť udělá trochu opálení...

      Vymazat
  3. kombinace šaty a triko je jako pěst na oko.
    fakt to není dobré. tzv. sloučit neslučitelné neumíš. Prostě to dohomady vůbec nefunguje. Vůbec.

    OdpovědětVymazat
  4. Sto lidí, sto názorů, díky za komentář :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images