My bachelor party

6/05/2019


Je to k neuvěření, ale mám tu pro vás fotoreport z mojí rozlučky v Olomouci, kam jsem se vydala se setrou a svými kamarádkami minulý víkend.
Když jsem přemýšlela, jakou bych chtěla mít rozlučku, rozhodně to nebyla představa večera stráveného po barech až do brzkých ranních hodin. Tyhle časy už mám dávno za sebou, přemíra alkoholu mi fakt nedělá dobře a raději trávím čas střízlivá a při všech smyslech. Chtěla jsem s holkama raději někam vyrazit a užít si prostě společný čas. Olomouc byla láska na první pohled, protože je to krásné město se spoustou podniků a hlavně tu mám svůj tip na dokonalé ubytování. A taky jsme mohly nechat auta doma a vyrazit vlakem úplně na pohodu, protože z Prahy to drvá něco málo přes dvě hodiny. Takže jsme měly dost času probrat, kam zajít, něco málo popily, zobly si sushi z Regiojetu a ještě jsem od holek dostala vymazlené dotazníky se třemi otázkami, které mi každá vyplnila anonymně a já měla poznat, kdo mi ho napsal. Super nápad. A jeden mi vyplnil i můj snoubenec, ale ten jsem si nechala na později. Dojalo mě to. A cesta během toho utekla jak nic.

Do Miss Sophie's jsem se neskutečně tešila. Z nádraží sem jednoduše dojedete přímo tramvají. Byla jsem tu před rokem se svým přítelem a strávily jsme tu krásný víkend. Podle mě je to nejútulnější hotel ve městě a přesně splňuje mojí představu o vymazleném ubytování jako pro páry, tak i pro holky. Je tu všechno, co potřebujete. V přízemí je Sophie's Cafe, kde si můžete skočit na dezert a kafe, ale i něco k snědku a samozřejme ráno na snídani nebo brunch a při hezkém počasí můžete využít i jejich krásnou zahrádku ve vnitrobloku.


My se po příjezdu hned ubytovali ve třech pokojích po dvou. Na každém patře jsou dva pokoje a protože jde o citlivou rekonstrukci starého městského domu, nenajdete tu výtah, ale to by byla taková škoda hyzdit takové místo moderním výtahem. Já řešila svůj těžký kufr a slečna z recepce byla tak hodná, že mi ho vytáhla do druhého patra, čímž ji moc děkuji. Neměla to se mnou vůbec lehké. Měla jsem s sebou fakt hodně věcí, ale budiž mi omluvou, že část z nich nebyla pro mě, ale o tom až za chvíli. Všechny pokoje do jednoho jsou prostorné a útulné. Nejmenší jsou ty podkrovní, kam jsem měla možnost nahlédnout, když jsem tu byla poprvé, ale mají taky svoje kouzlo.

Všiměte si těch krásných dřevěných schodů. Sem by se prostě moderní schodiště s výtahem absolutně nehodilo a hlavně ani nevešlo. Mimochodem si tu můžete zkusit ruční výtah pro kufry na laně, pokud budet chtít. S tím mým kufrem by to byla pěkná makačka :D


Na každém pokoji vás čeká milé přivítání v podobě vody, ovoce a sladkostí, včetně ručně psaných vzkazů. Přesně tyhle maličkosti dělají z Miss Sophie's hotel, kde o vás pečují od vašeho příjezdu až do odjezdu a vy se tu cítíte jako doma. Já minimálně ještě líp než doma, protože jsem tam nechala všechen bordel, kterej nebyl čas poklidit :D Miluju to tady :) Se setrou jsme měly pokoj pro dva s přistýlkou, kde se klidně a pohodlně vyspí další osoba. Na pokoji je velká dvoulůžková postel s extra příjemnou matrací, na které se spí jak na obláčku. Vážně, poznáte rozdíl po první noci. K dispozici je rychlá wiffi a televize, ale tu tady fakt moc nevyužijete.


Na každém pokoji je navíc kuchyňský koutek s umyvadlem, rychlovarnou konvicí a zásobou čajů a kávy, takže když se vám nechce scházet do kavárny, můžete si hrnek kafe připravit a vypít v klidu na pokoji. Za mě jsou takové hotelové pokoje nejlepší, nesnáším, když si nemůžu uvařit ani čaj. Tohle mi už přijde jako nutný základ. 

Každý pokoj má prostornou koupelnu s velkým sprchovým koutem, ocení každý chlap. A já jsem vděčná, že se nemusím tahat s fénem, sprcháčem, šampony ani kosmetickými tamponky a tyčinkami. Vše tu máte k dispozici. A všiměte si těch krásných kachliček, ty jsou původní.


A tenhle rozkošný pokojík měla Lucka s Bárb, jako chápete to, ta růžová skříň, ten nemohl obývat nikdo jiný. Tak jsem se k nim vetřela alespoň na pár přeslazených fotek :D


Může být snad něco víc cute..?

Ten den jsem toho už tolik nestihly, ale bylo jasné, že se zajdem večer do města najíst a dát nějaké drinky na přivítanou. Zašli jsme do gin baru 47 Opic, specializují se na giny, ale můžete si tu vybrat i jiné druhy alkoholu. Fotky mám akorát v mobilu, protože jsem se nechtěla tahat s foťákem a bát se o něj, ale když mrknete na moje IG stories, uvidíte, co jsme si dávaly za drinky. Ochutnala jsem růžový gin s tonicem a pro ten večer to úplně bodlo. Hned vedle je americky laděný bar Koktejly a sny, kam už jsme sice nezašly, ale mám to jako ověřený tip na další místo v Olomouci. Myslela jsem, že toho vypijeme více a zůstaneme déle, ale skoro všechny jsme byly z toho pátka a přesouvání nějak znavené. Ale nemohly jsem vynechat noční svačinku v The Buns, kde dělají burgery myslím až do 12 hodin. Burgery mají fakt super, takže až budete někdy poblíž, určitě zajděte.

Za to ráno po probuzení už jsme se nemohly dočkat společné snídaně na hotelu. Posnídat do kavárny můžete i tehdy, pokud nebydlíte na hotelu, jen bych doporučovala zeptat se na volná místa, ať si můžete v klidu sednout. Na výběr jsou vajíčka, cereálie, dokonce chia semínka, sezam, poctivé bílé jogurty, nutela, jahodová domácí marmeláda, vody, džusy, máslo a košík s pečivem, výběrem sýrů a salámů, kde objevíte i čerstvě upečené rohlíčky, vláčné croissanty, po těch bych se mohla utlouct.


Za vytrínou si můžete objednat z denní nabídky dortů a dezertů třeba ke kafi, které tady fakt umí. Škoda, že na ně nezbylo během snídaně místo, musím to napravit příště. Ale domů jsem vzala té své polovičcce alespoň kousek punčového řezu (miluje ho), nejen, že vypadal fakt božsky, ale na to, že ho moc nemusím, tak byl fakt výborný. Takže tím víc mě mrzí, že jste z těhle dezertů neochutnala víc.


A protože bylo ten den krásně, usadily jsme se s holkama na venkovní zahrádce. Je tu hned několik stolů, dokonce houací síť a taky sezení na houpačce. Ráno je tam doslova božsky a snídat tu můžete celé dopoledne, nikdo vás nebude rušit a vyhánět. 


My si totiž ke snídani objednaly dobroty z teplého brunche. Třeba vymazlené vafle s ovocem, šlehačkou a zmrkou. Mají hned několik druhů podle chuti, pak taky vajíčka na všechny možné způsoby, ovesnou kaši, libové párky (žádný Babiš, ale lokální řezník) a taky krupicovou kaši. Když jsem to uviděla na menu, nešlo odolat. Kaši jsem neměla snad věčnost, někdy naposled v dětsví, byla výborná a ten talíř ve mě zmizel během chvilky :D

Komu by se od té snídaně chtělo, že..?


A ty cute talíře a hrníčky, tady jsou na insta blázny vybavení, tolik fotek jídla jsem ve foťáku a v mobilu dlouho neměla...


Mrkněte na jejich celé menu, třeba vás sem nalákám minimálně na výběrové kafe a něco sladkého.

Tohle venkovní sezení je super i na večerní drink, zahrádku mají otevřenou až do jedenácti večer, je tu soukromí a pohoda na pokec s přáteli nebo romantiku ve dvou. Takovou zahrádku jednou mít, vůbec bych si nestěžovala. Miluju vnitrobloky, v Holandsku je má každý domek, tak jsem si trochu zavzpomínala na poslední dovolenou... 

Když vás ten snídaňový brunch znaví, můžete si hovět řeba s knížkou v houpací síti, akorát to má jeden háček, vůbec se vám pak z ní nechce ven.


Já jsem si ale pro holky přichystala nějaké překvapení u mě na pokoji, tak jsem byla ráda, že jsem je od té snídaně vůbec dostala nahoru do patra. Sestřička mi s výzdobou pomáhala, ale o ostatním neměla potuchy. Přivezla mi balónky a helium na nafouknutí a tak jsme si to tam mohly takhle krásně vyzdobit. Co by to bylo za holčičí rozlučku bez takovýhle drobností, že jo :D 


Pro kočky jsem si připravila dárečky, každé jsem jim rozdělila do dárkových taštiček s jmenovkami. Co bylo všechno uvnitř? Berte to třeba jako moje tipy, co darovat svým družičkám před svatbou. V zahraničí se to tak dělá, nevím, jak moc je to zvykem u nás, ale mě to přišlo automatické a milé. A to jsem ještě netušila, co si holky přichystaly na mě... 


Přála jsem si takovou tu přeslazenou fotku v župánkách a tak mě napadlo objednat jim růžové saténové župánky, největší výběr všech barev najdete třeba na Etsy. Ale co bych to byla za kreativce, kdybych se o to nepokusila sama. Chtěla jsem si vybrat kvalitnější satén a taky vědět přesně barvu, tak jsem se týden před odjezdem pustila do šití. Nebudu lhát, že to byla hračka ušít, ten satén je při šití jako živý. Ale i když nejsou dokonale ušité, jsem na ně pyšná. Župánky jsem dělala ve dvou velikostech, kde jsem u každého přizpůsobila délku a trochu i střih. 


Jsou bez kapes, na vázačku a ještě mají takový detail zevnitř výstřihu. Vyšila jsem na každý písmenko, aby si je holky třeba nepopletly, ale hlavně abych věděla, komu je do taštičky přibalit a nepopletla velikosti. Pokud si budete chtít takové ušít, tak pro satén se stavte u Látek Červený a krajku objevíte ve Flex-Texu. Pokud to chcete mít bez práce, tak na Etsy si můžete rovnou objednat určité velikosti a nechat si na ně vytisknout jména, nebo jen iniciály, což vypadá taky moc hezky. Záleží pak, jak moc je ten tisk lesklou fólií kvalitní a zda vydrží i praní.


Kromě župánků jsem každé věnovala dekoratiku od GA-DE, kterému spravuji IG a Facebook. Mají super rtěnky, syté odstíny tvářenek a očních stínů, které jsem si zamilovala nejvíc. Myslím, že jsem jim tím udělala radost.

Aby toho nebylo málo, věnovali mi z L'Occitane nádherné balíčky voňavých sadiček. Každá obsahovala kapesní balení vůně do kabelky, mýdlo a krém. Vybrali jsme řadu Rose s nádhernou vůní po růžích (tahle mi fakt jako jedna z mála skutečně voní), Terre de Lumiére, od které mám doma vůni a zamilovala jsem si ji a poslední svěží novinku Herbae, která voní jemně a svěže po květinách. 


A z Ali Expressu jsem objednala trendy sponky, které vídám na každé fashion girl. Vybrala jsem různé druhy, s perličkami i bez, ty by za mě taky mohly moc potěšit. Kočky si je hned vzaly do vlasů a mojí sestře ve vlasech fakt sluší. Dají se pak využít i do účesů na svatbu. Na Ali mají neskutečný výběr i čelenek a tiar, takže se tam určitě jukněte. Hledejte poštovné zdarma a taky koukejte na doručovací lhůty, někdy to trvá i měsíc, než vám zboží přijde domů. Tyhle mi konkrétně přišly do 14 dnů, ale doručení pak zdržovala Česká pošta.


Ty moje zlaíčka si pro mě ale taky něco přichystaly. Vůbec jsem to nečekala a hlavně ani nic takového nevyžadala. Pro mě bylo největším dárkem, že si všechny udělaly o víkendu čas a vyrazily se mnou do Olomouce. 

Všechny jsme se vyzdobily těmihle krásnými šerpami, které sehnala Markét na Ginger Ray, parádní výběr. Sem určitě jukněte, mají nespočet věcí, které by se vám mohly hodit nejen na svatbu a rozlučku, ale i jakoukoliv oslavu. U nás se pak dá něco objevit např. na Moje party.


Já bych potřebovala mít doma tak hezký a prostorný pokojík jako v Miss Sophie's, to by se mi pak fotilo pro klienty jedna báseň.


Koukněte, co si to na mě ty moje holky vymyslely. Jako vážně? To si u toho Diora budu už fakt muset něco vybrat. Milá povinnost, co vám budu říkat. Úplně mě to dojalo, tohle jsem fakt nečekala, jsou to moje zlatíčka. A takhle mě Bárb při tom focení rozesmívala.


Když se spojí pár nadšenců pro focení a Instagram, jde se fotit ven s balónky. Já jsem si to pro tentokrát užívala, přece jen k tomu byla ta správná příležitost, že jo? I když jsme v Olomouci vypadaly jak blázni, to je jedno.

Vyšila jsem si pro rozlučku na džínovou bundu nápis Bride vyšitý perličkami, příště vám hodím jednoduchý tip, jak si takový nápis doma taky vytvořit, chcete?  Není to nic těžkého, uvidíte. A efekt to nejen na fotky splní parádně :)
Po tom jsme se s holkama vydaly do sousedského hotelu Long Short story na kafe a něco na chuť. Hotel má venkovní zahrádku, kde zrovna ten den hrál DJ a připravovali se čerstvé indické taštičky Momo, které jsem ochutnala vůbec poprvé. Parádní místo jak pro přespání, tak i za jídlem a pitím.

A ty prostory uvnitř, to nešlo nevyužít. 

Ještě jedno místo nešlo v Olomouci vynechat, pražští už ví, že na božské Faency Fries hranolky nemusí až do Ostravy, stačí zajít do Manifesta. Ale když je máte kousek od hotelu, musely jsme k nim zajít hned dvakrát, škoda, že nemají otevřeno nonstop. Bodly by jako super barové jídlo mezi návštěvami barů. Mají bohužel jen do osmi. Dejte si je se švestkovou mayo, mega kombo.


A co nás čekalo sobotní večer? Jedno místo v Olomouci prostě nesmíte vynechat. Nahodila jsem sváteční outfit z šatiček Alberta Ferretti, které si beru ve speciální příležitosti a šlo se do Entrée. Kdo tohle místo nezná, musí objevit, stojí to za to! A třeba tam některý den potkáte i Přemka Forejta.

Už jen když sem vstoupíte, ocitnete se v úplně jiném světě a připadáte si třeba jako někde v metropolotním městě. Resort Hodolany je prostě vyšší level a je to vidět na každém rohu. 


Jen s tou rezervací moc neotálejte, já jsem místo objednávala tři týdny dopředu a měla jsem štěstí, že se pro naši skupinku ještě našel poslední volný stůl. To je tak, když je Přemek pohlednej kluk a ještě ho vídáte v Masterchefovi...

Na začátek jsme dostalY porci domácího pečiva s máslem a malým amis bouche v podobě zeleniny. Ty rohlíky byly naprosto boží. A takhle bych mohla básnit o celém menu.


Chřestovou polévku jsem ochutnávala od ostatních, byla naprosto dokonalá a úplně jiná, než jsem doposud znala.


Místo degustačního menu jsme si každá vybrala co hrdlo ráčí. Po polévce následoval hlavní chod z kalamár a hovězích líček s shitaki a lískovými ořechy. Naprostá slast. Celé menu si můžete prohlédnout tady.


A pak samozřejmě přišla řada na dezerty. I když bych měla spíš hubnout do šatů, tady nešlo vynechat. Všechny dezerty jsou totiž vlastně taková malá umělecká díla. Takhle se třeba servírují petit fours, neboli pralinky a jiné chuťovky z čokolády. 


A kombinace krémových tonka fazolí a rebarborové zmrzliny byla snová. Navíc poprášené vlastním jedlým parémem, dokonalost do posledního detailu.


Zapoměla jsem zmínit Martinu, která se k nám předchozí večer přidala na baru a mě i sestře ten večer ještě pomohla natočit vlny, škoda, že jsem vám nevyfotila, jak sestra prokoukla. A takhle jsme se sešly všechny pohromadě na večeři v Entrée. Sluší nám to, že jo...


A tohle byl můj dezert. Nejlepší kombo jogurtu a manga v několika podobách. Lehoučký a krásně svěží. Po jídle nejlepší volba.

A aby nám slehlo, vzala jsem holky do wellness na pořádný relax.


Chtěla jsem se sem konečně podívat, vždycky jsem tohle místo obdivovala z fotek a ve skutečnosti vypadá úplně stejně dokonale. Pokud nebydlíte v resortu, není problém si sem normálně zajít. Platí se vstupné do mokré zóny, nebo si můžete zarezervovat předem i privátní zónu, ta je omezená časově.


K dispozici je vířivka, finská sauna, bylinková sauna, pára, sprchy, ochlazovací bazének a relax zóna a taky si můžete dopřát drinky z baru přímo ve wellness zóně. Za mě top místo, kam vzít partu kamarádek. Myslím, že nám to po té několika chodové večeři každé bodlo.



Po návratu na hotel jsme se převlékly do něčeho pohodlnějšího a poseděly dole v kavárně. A protože Markét přivezla něco speciálního k pití, objednaly jsme si k tomu sýrové prkénko s uzeninami a olivami. Obsluha v kavárně je moc milá a splní vám na očích, co můžou. Třeba mi vykouzlily Aperol  a to jsem ho mezi drinky vlastně ani nenašla, jsou boží.


A protože pár z nás se ten večer ještě nechtělo spát, vydaly jsem se ještě do města. Ale moc daleko jsme nedošly, kousek od Miss Sophie's je KUMO shisha bar. Víc než vodní dýmka mě zlákal levandulový Aperol, ale i na tu shishu nakonec došlo, aspoň jsem zjistila, jak se to správně vdechuje a nakonec jsme to tu zapíchly na zbytek večera.


Před odchodem do postele jsem si obkroužily Dolní náměstí a viděly morový sloup barevně nasvícený v celé své kráse. Hraje všemi barvami od červené až po zelenou. Krásný ve dne i v noci, musíte určitě vidět. 


Víte, na co jsem se poslední den těšila? Na božskou snídani v hotelu a  na to, že si dám konečně ty skvělý masový párky, které se vyrovnají i těm z Esky. A to je co říct. Hezky s chlebem, hořčicí a sladkým křenem. S hrnkem kafe mi v tu chvíli už nic nechybělo. Jen škoda, že to v Olomouci tak rychle uběhlo a musely jsme po snídani balit. Ale vlak nám jel do Prahy až ve dvanáct a do té doby si můžete nechat kufry klidně na pokoji a ještě se projít do města. V Miss Sophie's je totiž check out až ve dvanáct a to není všude úplně zvykem. Já mám radši, když v hotelu můžu zůstat o něco déle a užít si před odjezdem domů klidné ráno, kdy nemusím na snídani spěchat a balit se předem. Tady je to úplně na pohodu.


Před odjezdem to chtělo pohodový outfit, takže tenisky, zavinovací sukně a můj vintage objev, kabelka, kterou jsem ulovila v Amstru.


Nechaly jsme kufry na pokoji a šly se před odjezdem ještě projít po městě. V Olomouci nemusíte za dobrými podniky nikam daleko, všechno máte na dosah od centra pár minut chůze. Zašly jsme do vyhlášené kavárny Kafe jak Lusk, kterou nám každý doporučoval.

 Zrovna měli před otevíračkou a personál byl milý, že nás hned pustil dovnitř. Vlastně všichni v Olomouci jsou fakt hodní. No uznejte, kdy se vám v Praze stalo, že na vás počkal řidič tramvaje..?

Útulný interiér, domácí koláče a hlavně dobré kafe a jejich vychlazenou kombuchu, tu bych mohla každý den.
 A tu mimózu klidně každé ráno, kdyby to nemělo žádné kalorie :D

Uběhlo to jako voda, potřebovala bych tak týden, abych tu konečně obešla všechny podniky a místa, které mám na seznamu. Barča z Miss Sophie's byla tak hodná, že mi poslala spoustu tipů, tak se s nimi podělím, ať víte, kam zajít, až budete v Olomouci. A spoustu těhle podniků najdete na Gastromapě Lukáše Hejlíka.

kavárny:

Kam na jídlo:

Kam na drink:

A na výlet si zajeďte třeba do ZOO a na Svatý kopeček za městem, kde máte krásný výhled na celé město.


Děkuju těm mým holkám za skvělý víkend a parádní společnost a Miss Sophie's za útulné zázemí během tohohle rozlučkového víkendu. Rozhodně na něj budu vzpomínat a těším se, kdy se sem podívám příště. Při projíždění fotek mě hřeje pocit, že to byl příjemně strávený čas, že zapomínám na všechny povinnosti kolem nadcházející svatby a vlastně se hlavně těším, že se tam všechny sejdem pohromadě. Bude to fajn i kdyby se třeba něco nevydařilo. Všechno jsou to ve své podstatě jen drobnosti, nejdůležitější vždycky je, s kým ten společný čas strávíte. Ale pršet by nemuselo :D

Jak byste si představovaly svojí rozlučku se svobodou? Nalákala jsem vás do Olomouce..? Pokud ano, zkuste si rezervovat pokoje v Miss Sophie's napřímo. A pokud byste chtěli strávit čas naopak v Praze, tak mají hostel na Novém městě nebo Amadeus hotel Žižkově, který také spadá pod Bohemians hotely. A na podzim se bude otevírat další nová na Starém městě :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Bylo to fakt super a díky těm všem fotkám, mám na to moc hezkou vzpomínku...

      Vymazat
  2. presne niečo podobné by som očakávala od rozlúčky aj ja momentálne :P som zvedavá, aká bude keď bude :D

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já to pro holky nachystala sama, ono, pokud se neznají jako parta, tak je to jednoduší, než čekat, že se toho někdo iniciativně ujme. A já jsem za to nakonec byla úplně nejradši, protože jsme si to všechny užily a já si ten víkend splnila tak, jak jsem si s holkama přála strávit :)

      Vymazat
  3. Jani, to je nádhera! Muselo to být nezapomenutelné a máš můj velký obdiv za ty župánky během jednoho! týdne a vůbec .. všechno! :)
    Když jsem občas v Ol. tak do Miss Sophie´s ráda chodím do kavárny a je to vždy pecka :D ... díky i za tipy na další super podniky, některé navštěvuju také. Máš také tip na nějaký dobrý obchod (fashion, látky, beauty, dekor, papírnictví,..) v Olomouci?
    Myslím si, že budu mluvit za všechny Tvé čtenářky a IG fanatičky, když napíšu, že se neskutečně těším na fotky z předsvatebního focení a svatby! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, díky moc za milý komentář. To vždycky potěší. Snad se k těm fotkám brzo dopracuju, nevím, kam teď dřív. V Olomouci jsem obchody nestihla, jak jsme tak byly o víkendu a to má většina adres zavřeno. Ale jen v centru při bloumání na pár hezkých výloh či sekáčů narazíš, o jedněch látkách jsem tam slyšela, ale netuším teď na jaké jsou adrese...

      Vymazat

Like us on Facebook

Flickr Images