carpaccio of beets

5/26/2013

Carpaccio z řepy je moje oblíbené. Poslouží skvěle jako lehká večeře nebo dokonalý předkrm. Na přípravu se vám bude hodit: salát (použila jsem rukolu a polníček), 2 menší řepy, 100g kozího sýru, 1 lžičku polnotučné hořčice, lžička balsamika, lžíce olivového oleje, lžička citrónové šťávy a sůl.
Řepu dejte vařit do vroucí vody a nechte tak 45min., dokud nezměkne. Stačí, když jí snadno projedete vidličkou a je hotová. Až vychladne, tak jí oloupejte slupku a ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky (neřiďte se mojí fotkou, já ostrý nůž neměla při ruce :D). V misce smíchejte zálivku z olivového oleje, hořčice, citónové šťávy a balsamika. Opláchnutý salát osolte a obalte v zálivce. Salát rozprostřete na talíř. Na něj plátky řepy, které pokapejte zbylou zálivkou. A navrch rozdrobte kousky kozího sýra. 
Je to strašně chutná kombinace... kozí sýr a řepa. Když si pochutnáván na tomhle carpacciu, zapíjím  ho sklenkou červeného vína. Dobrou chuť.

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Zrovna mi to říkal manžel a chtěla jsem začít lovit recept a ty ho tu máš. Super, děkuji. Zítra jdu koupit řepu, vše ostatní mám :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hned bych si dala, vypadá to lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvůj blog jsem objevila teprve před chvíli, ale už teď můžu říct, že je to přesně to, co jsem hledala! Skvělé světlé oblečení je úžasnou inspirací stejně tak jako DIY projekty. Jednoduše - páááni :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jedno z mych oblibenych jidel! Ja navic pridavam avokado, nekdy i naklicene vyhonky a k tomu opecenou bagetku. A zalivku s horcici jsem k tomu jeste nezkousela, obvykle delam olej s nadrcnym cesnekem a balsamico..

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images