aglio e olio pasta

9/26/2013

Klasická italská pasta. Čím jednodušší, tím lepší. Ostatně tím se italská kuchyně vyznačuje, Vše je o kvalitě ingrediencí a spojení chutí. Doma mi vyrostly chilli papričky, tak mě napdalo připravit tohle super rychlé jídlo. Na aglio e olio budete potřebovat: balení těstovin (já mám nejradši tagliatelle), 1 chilli papričku, 6 stroužků česneku, 3 lžíce olivového oleje, čerstvou hladkou petržel, parmazán (nebo peperoncino) a sůl. 
Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte al dente. Nebojte se osolit vodu více, těstovinám to nevadí. Pokrájejte stroužky česneku na tenké plátky a papričku nadrobno. Na rozpáleném olivovém oleji česnek a chilli papričku osmahnětě. Tohle je nejtěžší fáze celého receptu. Olej nesmí být příliš horký, jinak se česnek při pečení zprudka spálí, zhnědně a zhořkne. Ještě horké přidejte do okapaných těstovin, promíchejte a přisypte nasekanou hrst petrželky. Podávejte posypané parmezánem. 
Je to skvělé jídlo, pro mě ideální oběd na zahřátí. Tak si nechte chutnat :)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Je to skvělé jídlo. Tak jednoduché, tak dobré.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky je mám ráda! Jednou jsem nějak nevychytala ten česnek a fakt ho připekla, musela jsem ho vyhodit a dělat ho znova :-(. Ale nedávám do toho tu petrželku a myslím, že obecně ani Italové. S ní to vidím poprvé! Ale třeba u takových tzaziky je taky víc verzí :-).

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images