tom yum goong soup

11/05/2013


Miluju asijskou a thajskou kuchyni. Mám ráda pestré chutě, a proto jsem si oblíbila tuhle tradiční thajskou polévku. Je možné ji namísto krevet připravovat i s kuřecím masem. Verzí je několik, ta moje se od klasické trochu liší, záleží na dostupných surovinách.
Na přípravu budete potřebovat: svazek jarní cibulky, 2 cm kousek čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 chilli papričku, 200 g krevet (klidně i mražených), balení rýžových nudlí, plechovku kokosového mléka, kuřecí vývar 1,5 l, sůl, pepř, směs koření na tom yum goong (vietnamské prodejny, Sapa), čerstvý koriandr, 3 stonky citrónové trávy a jedno velké rajče.
Připravte si dopředu kuřecí vývar společně se směsí koření na polévku. Já pro urychlení používám kuřecí bujón. Nakrájejte si jarní cibulku na kolečka, nastrouhejte zázvor, nasekejte na drobno chilli papričku a česnek. Na lžíci másla osmahněte cibulku, přidejte zázvor, česnek, papričku a jako poslední pokrájené rajče. Zalijte kuřecím vývarem, přidejte střední část stonků citrónové trávy a přiveďte k varu. Povařte 15 minut, zalijte vývar 150ml kokosového mléka, přidejte rozmražené krevety a ještě chvíli ohřívejte. Rýžové nudle uvařte dle návodu, propláchněte studenou vodou a sceďte. Polévku podávejte společně s nudlemi a posypejte čerstvým koriandrem, dle chuti dosolte a opepřete.

You Might Also Like

7 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images