guacamole dip

12/08/2013

Tip na rychlou večeři nebo vydatnou svačinu. Guacamole má jemnou máslovou chuť. Když ho dochutíte něčím pálivějším a dokořeníte, vznikne zajímavá souhra. Na tento dip budete potřebovat: 1 avokádo, 1 chilli papričku, stroužek česneku, 1 lžíci jemně nakrájené červené cibule, 2 lžíce bílého jogurtu, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
Zralé avokádo zbavte slupky a jádra. Nakrájejte na menší kousky a v misce rozmačkejte šťouchadlem. Jde to i vidličkou, mixér nebude potřeba. Přidejte cibulku, prolisovaný stroužek česneku a jemně nasekanou chilli papričku. Vmíchejte do směsi jogurt, zakápněte citrónem a důkladně smíchejte dohromady, aby se ingredience spojily. Dosolte a opepřete podle chuti. 
Gaucamole si mažu na celozrnné krekry. Nebo ho tradičně můžete podávat k nachos. Místo jogurtu můžete použít zakysanou smetanu. Dobrou chuť.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Ked nepocitam sushi, guacamole je moj jediny sposob pripravy avokada a ako ho ja len zboznujem! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam.
    Dělám něco obdobného jen místo jogurtu dávám lučinu, místo cibulky rajče a přidám ještě šunku. A kdyby nebyla pokročilá večerní doba, tak jdu do kuchyně si udělat tento dip. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images