DIY Céline style clutch

1/27/2014


Tartanový vzor jsem si tuhle zimu doslova zamilovala, stejně jako kolekci od Céline a její kostkované kabáty. Kromě nich se ale objevily i tartanové doplňky, psaníčka. Když jsem zahlédla podobné na blogu Camille, zkusila jsem si jedno takové taky vytvořit.  Povedlo se, co myslíte? Jestli se vám líbí, zkuste si ho podle mého návodu vyrobit sami, není to nic těžkého.


Krok 1: Materiál - na výrobu budete potřebovat jen pár věcí. Igelitovou tašku na textil s tartanovým vzorem (prodávají vietnamské prodejny), pevnou látku jako podklad (např. Ikea), vlizelín (galanterie) na zpevnění, dělitelný plastový zip 35 cm, rypsovou stužku na olemování a černou nit.
Z tašky vystřihněte obdélník o rozměru 37x 52 cm (bude se skládat na půlku), z podkladové látky a vlizelínu vystřihněte stejný rozměr. Na rub podkladové látky nažehlete vlizelín. Doporučuju použít nějaký silnější. Látku použijeme jako podšívku psaníčka, bude vám lépe držet tvar. Kdo chce, může si na lícovou stranu našít i malé kapsičky na drobnosti jako mám já :) 


Krok 2: Všití zipu - na kratší stranu vrchního materiálu našpendlete zip lícem na líc tak, jako je na prvním obrázku. Pokud máte dělitelný zip, bude se vám lépe pracovat, když ho rozpojíte. Přes zip a vrchní materiál navrstvěte podšívku. Vrstvy zašpendlete ve stejném místě 0,5 cm od okraje. Prošijte okraj na šicím stroji. Vrstvy obraťte a rozložte, aby byl  zip navrchu okraje. Sežehlete ho přes díl látkové podšívky a prošijte ještě jednou v kraji 2 mm tak, jako je na čtvrtém obrázku.


Krok 3: Olemování - stejným postupem všijte i druhý díl zipu. Obě části spojte, zip zapněte a psaníčko přeložte na půlku (třetí obrázek). Teď už stačí jen olemovat nezačištěné okraje. Na každý okraj našpendlete rypsovou stužku tak, jako je na čtvrtém obrázku. Přehněte ji podélně na půlku a našpendlete. Okraje stužky nechte o 0,5 cm delší, zahněte je do rubu. Prošijte stužku v kraji po celé délce, tím spojíte obě strany psaníčka a máte hotovo. Jednoduché, ne? Jestli máte dotazy k postupu, pište je do komentářů, ráda vám poradím :)


You Might Also Like

17 komentářů

  1. Výborný nápad! A výsledek vypadá fakt dobře. M.

    OdpovědětVymazat
  2. To je super krásný! Jsi moc šikovná:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, založ si shop, vážně. Prosím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chcela som tu dať taký návrh, obehli ste ma :D
      rada si kúpim clutch, ja som ľavá do šitia na stroji, šiť viem len ručne, ale to by veľa nevydržalo :)

      Vymazat
  4. Ten nápad mám taky už nějakou dobu, chce to je čas na realizaci, ono i nějaký ten jednoduchý webshop potřebuje pár šikovných hlav, co by mi s tím pomohli...

    OdpovědětVymazat
  5. To snad není možné, co se dá udělat z té děsné vietnamské igelitky. Nádhera :)

    OdpovědětVymazat
  6. Súhlasím, nikdy by som nepovedala že sa z nej dá vyčariť takáto krása... ach, keby som mala tak šikovné ruky :D

    OdpovědětVymazat
  7. Další tvůj skvělý nápad! :) Jak říkají holky výše, souhlasím, hned bych si z tvé "dílny" něco koupila :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. Cool bag!!!)Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
    http://www.elationofcreation.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Opravdu moc povedené. Jsi moc šikovná. Já na DIY mám svoji babičku, ale letos bych se chtěla naučit šít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do toho určitě jdi, dneska je obrovská výhoda umět si něco ušít, nebo si poupravit věci tak, aby ti oblečení sedělo.

      Vymazat
  10. Krásná práce, jsi moc šikovná. :)
    lesimplecharme.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images