winter mix

2/04/2014


Dokonalá kombinace pečené zeleniny. Vždycky mě zahřeje a pohladí chuťové buňky. Na pečenou směs budete potřebovat: svazek karotky, 4 červené menší řepy, 1 paličku česneku, 1 červenou cibuli, 6 menších brambor s tenkou slupkou, olivový olej, sůl, pepř, tymián, rozmarýn a čerstvou petržel.
Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Než se zahřeje, připravte si mezitím veškerou zeleninu. Oloupejte řepu a rozkrájejte ji na měsíčky. Očistěte brambory a i se slupkou je pokrájejte na čtvrtiny. Česnek zbavte slupky a rozdělte na jednotlivé stroužky. Očištěnou cibuli nakrájejte na silnější proužky. Mrkev ostrouhejte, na ozdobu můžete nechat kousek zelené natě. Zeleninu promíchejte v míse, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, a dochuťte bylinkami (čerstvými nebo sušenými). Přendejte ji na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě cca půl hodiny. Až budou brambory mírně dozlatova a všechna ostatní zelenina měkká, vyndejte plech z trouby. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou. A jestli budete mít na pečenou zeleninu stejnou chuť jako já, tak nevydržíte počkat ani než vychladne :) 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. - tot muj denni chleb ♥
    i kdyz ja se bramborum vyhejbam a preferuju bily zeli .)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky pecenou zeleninu mam rada, misto brambor posledni dobou davam pastinak, je krasne sladoucky. A zeleninu nejdriv povarim, jinak se to pece hrozne dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  3. tak to vypada uzasne! urcite to budu muset vyzkouset.

    OdpovědětVymazat
  4. http://earringsonabook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images