Cauliflower soup

3/10/2014


Mám pro vás další recept na chutnou polévku...tentokrát květákovou. A můžu ji jen doporučit, protože chutná vážně skvěle. Na přípravu budete potřebovat: 1 hlávku květáku, 3 stonky celeru, 1 bílou cibuli, 5 malých šalotek, sůl, pepř, 1/2 lžičky kari, zeleninový bujón, majoránku a máslo. 
Cibuli si nakrájejte nahrubo, očistěte květák a rozdělte ho na růžičky, několik si nechte stranou na ozdobu. Celer nasekejte na kostičky. Připravte si půl litru vývaru ze zeleninového bujónu. Mezitím si na lžíci másla osmahněte cibuli. Až zesklovatí, přidejte květák, chvíli smažte, přisypte celer, promíchejte a zalijte horkým vývarem tak, aby skoro zakrýval všechnu zeleninu. Dosolte, opepřete, dochuťte kari a majoránkou. Přikryjte pokličkou a duste cca 15-20 minut do změknutí. Poté polévku rozmixujte dohladka. Podávejte ozdobenou barevným pepřem, bylinkami a osmaženým květákem na pánvi. Je krásně krémová i bez přidání smetany, zasytí, ale přitom je dokonale jemná. Dobrou chuť :)

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Jako mala jsem kvetak fakt nesnasela, ale v poslednich par letech uz dostal sanci. A shodou okolnosti presne ve forme polevky s kari! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty mi děláš chutě, určitě je výborná.

    OdpovědětVymazat
  3. Už mám koupený květák i celer, večer zkouším :) Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images